Yliaistillinen

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Saat hymylläsi aikaan kaiken sen.

Sä himmentää voit loisteen tähtien.

Nuo sädehtivät silmäs, kevään tuo.

Se jokin sinulla on.

~ Yölintu, "Se jokin sinulla on"

Yliaistillisuus on paranormaali, ei mitattavissa oleva, ilmiö, joka voimistaa esiintyessään minkä tahansa tilanteen ja paikan estettisyyttä. Vain kylmät skeptikot voivat katsoa suoraan kohti, eivätkä näe.

Yliaistillisuus liittyy voimakkaasti paranormaaleihin ilmiöihin. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että jokin on niin seksikästä, että tavalliset aistit ja tiede ei voi sitä selittää. Yliaistillisuutta liittyy esimerkiksi tilanteisiin, joissa muodikas naispuolinen glamour -tähti elää yhteiskunnassa kohteliaasti, mutta kuitenkin siten että jokainen herrasmies katsoo himoiten hänen peräänsä. Tämän reaktion voimakkuus ei ole missään järkevässä suhteessa näkyvän paljaan pinnan pinta -alaan, joten tässä täytyy selvästi olla lisäksi jotain jota ei voi aistein havaita tai tieteellä mitata.

On surullista, että liian moni ihminen kuvittelee rajoittuneiden viiden aistinsa avulla hahmottavansa maailman ja totuuden. Näemme kaikesta maailmassa olevasta värähtelytasoista alle 10% prosenttia. Emme edes havaitse valoa suoraan, vaan välillisesti ; Sen on vaikutettava esineisiin ja asioihin, kuten silmiimme. Monet eläimet aistivat maailmasta paljon enemmän ja niillä on aisteja joita ihmisillä ei ole.

Silti skientistinen skeptikkoihminen loputtomassa tylsyydessään ja ylpeydessään kuvittelee ymmärtävänsä maailman. Mitä muuta trendikäs pornografiankieltäjä on, kuin kolmannessa ulottuvuudessa elävä rajoittunut ja tynkä suuruudenhullu, joka ei käsitä edes pimeän aineen ideaa? Mitä muuta hän tekee, kuin seuraa pinnalliesti trendejä, eikä ymmärrä että tieteen käsittelemän maailman lisäksi on olemassa muunlaistakin tietämistä?