Yleissanasto

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Mina puhua vaha huono suome, ku mina olla muutannu tanne tuolt Afrikast. Ni et voisikst ol haukumata mu kielt ja kiusamatt minaa, ku mina vaa ei voida tall mitta, ett mina olla talläne huono puhuma teida kiel ny, ku mina olla maa-ha-muu-ta-ja! Ugala bugala ugluög ugh!”
~Suomeen muuttanut neekeri
”Heil Hitler!”
~Saksalaisen yleissanastoa
”Tämä artikkeli ei vain ole hauska, joten voisitko lopettaa sen pelleilemisen, sillä tämä on varoitus, koska olet vandalisoinut Wikipediaa kirjoittamalla epätodellista ja huonoa tietoa!? Tämä asia ei kuulu tänne ja tämä sivu onkin poistettava välittömänä roskana! Käyttäjätunnuksesi on estetty!”
~Wikipedian ylläpitäjän yleissanastoa
Turhaa yleissanastoa käytetään myös sarjakuvissa, kuvassa unkarilainen muumi käyttää "kieltään" oikein hyvin.

Yleissanasto on kaikissa kielissä käytettävä täysin turha asia. Yleissanstoon kuuluu usein monia rumenpaakin rumempia sanoja sekä sanoja, joita normaalin ihmisen on vaikea ymmärtää. Tunnetuimpia yleissanaston käyttäjiä ovatkin kouluhenkilökunta, epäpätevät poliitikot sekä tosikot.

Yleissanaston vaikutteita[muokkaa]

  • Koulut - Koulussa yleissanastoa pyritään takomaan mahdollisimman lujaa oppilaan päähän. Lisätietoja saa tästä artikkelista.
  • Päiväkodit - Yleissanaston kielivaikutteet ovat yleistyneet reilusti päiväkotilasten ja hoitajien suussa: esim. "Voi vittujen paska, toi idiootti vei mun lelun!" tai "Jumalauta, sä olit humalassa, kun etpysynyt noita lapsia vahtimaan, kusipää!"
  • Kulkuvälineet - Julkisissa kulkuvälineissä yleissanaston käyttö on yleistynyt toden teolla: "Älä töni, saatana, helvetti, jumalauta, senkin homo!"
  • Ravintolat - Yleissnaston käyttö on yleistynyt paljon ravintolaelämässäkim, ympäri vuorokauden.
  • Ostoskeskukset - Ostos- ja kauppakeskuksissa ei voi välttyä kuulemasta yleissanastoa, vaikka tukkisi korvansa.

Katso myös[muokkaa]


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.
Drinkingbeer.jpg Tämän tynkäartikkelin edellinen kirjoittaja myöntää olleensa humalassa.
Korjaa känninen toilailu pyyhkimällä artikkeli siistimmäksi.