Yksisarvinen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”Mitäs teet?”

~Metsästäjä1

”Metsästän yksisarvisia”

~Metsästäjä2

”Oikeasti? Kuinkas niitä metsästetään?”

~Metsästäjä1

”Etsin jostain neitsyen ja palkkaan tämän avukseni ja sidon tämän puuhun. Se houkuttaa yksisarvisen”

~Metsästäjä2

”Voi veljet, oletpa ottanut urakan. Minäkin vanha mies olen vain kuullut niistä mutta en koskaan nähnyt ainuttakaan.”

~Metsästäjä1

”Jep. Eikä niitä yksisarvisiakaan ole montaa jäljellä.”

~Metsästäjä2

”Uniikki unikorni olikin korni koni.”

~Aku Ankka
Väärentämätön kuva yksisarvisesta

Yksisarvinen (unicornus muluceros) on hevosenkaltainen eläin jolla on neljä jalkaa ja ruuvin kaltainen sarvi otsassaan ja terävät hampaat.

Yksisarviset kuvataan tyypillisesti puhtaiksi, valkoisiksi olennoiksi, jotka antavat vain neitsyen koskea itseensä. Yksisarvisen sarvesta tehdyn juoman tai viinin juomisen yksisarvisen sarvesta tehdystä astiasta on uskottu suojaavan myrkyiltä ja toimivan lemmen nostattajana. Yksisarvisen saattoi saada kiinni siten, että sitoi neitsyen puuhun. Yksisarvisten metsästys olikin keskiajalla suosittu harrastus. Tätä on kuvattu ritarien ja yksisarvisten samanlaisuudesta; molemmat olivat hyvyysimagoon yhdistettyjä ja molempia yhdisti voimakas mielenkiinto neitsyitä kohtaan.

Yksisarvisaihe esiintyi usein keskiaikaisissa gobeliineissa, maalauksissa ja vaakunoissa. Keskiaikaiset bestiaarit kertoivat monien muiden outojen eläinten ohella tarinoita myös yksisarvista. Nämä muinaiskertomukset osoittavat että yksisarvisia on oikeasti olemassa. Aivan kuten kertomukset lohikäärmeistä osoittavat että dinosaurukset ja ihmiset elivät samanaikaisesti.

Yksisarvisten hallitsija on Näkymätön Vaaleanpunainen Yksisarvinen. Kaikki vähäisemmät yksisarviset ovat näkyvän valkoisia.

Taatusti väärentämätön yksisarvisen luuranko

Yksisarviset tieteessä[muokkaa]

Normaali tiedemaailma ei tutki yksisarvisia eikä niitä löydy eläintarhoista. Yksisarvisten metsästäjät ovat kuitenkin perustaneet "Institute for Unicorn Research" -nimisen voittoa tavoittelevan säätiön.

He tuottavat julkaisuja joita tarjotaan kirjakauppoihin Raamattuvyöhykkeellä. Heidän pääperustelunsa on että yksisarviset näyttävät hevosilta tai sarvikuonoilta, jolloin luonnontutkijat toistuvasti väärintulkitsevat havaintojaan ja väärin väittävät että yksisarvisia ei ole. Yksisarvisten metsästäjät sen sijaan ovat avomielisempiä ja olettavat että yksisarvisia on ja yrittävät sovittaa havainnot niin että ne noudattavat harmonisen kokonaiskuvan siitä kuinka yksisarvisia on.

Yksisarvisten metsästäjien perustoimintaperiaate on se, että etsivät ihmisiä, joilta he kysyvät ovatko he neitsyitä. Jos vastaus on myöntävä, ottavat he tämän mukaansa paikallisille hevostalleille. Jos talleilla joku hevonen tulee lähelle, on tämä yksisarvinen koska yksisarviset ovat kiinnostuneita neitsyistä. Jos yksikään eläin ei kiinnostu, valehtelee neitsyt tai yksisarviset ovat muualla. Tai sitten nainen valehtelee olevansa neitsyt.

Skeptikoille todettakoon, että kiistäkääpäs tämä!

Viimeisimmän tieteellisen tutkimuksen mukaan nykyiseltä Kim Jong-Unin hallintoalueelta olisi löydetty yksisarvisen luola. Luolasta poimittujen tietojen perusteella voidaan todeta, että mikäli Kim Jong-Unin isä Kim Jong-Il olisi vielä elossa niin hänellä olisi ollut yksisarvisten armeija parin vuoden sisällä, joilla hän olisi ratsastanut yksinään valloittamaan koko Etelä-Korean.