Ydintuho

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Hups.

Ydintuho on valtava räjähdys, jonka aiheuttaa lehmien vatsaan pakkautunut metaani tai suurvaltojen johtajien känninen toilailu.

Cnc nuke.gif

Ydintuhon toteuttamiseen tarvitaan ydinpommi, atomipommi, Raid-suihke tai jotain muuta yleensä lapsilta kiellettyä. Edellisvuosikymmenien aikana suosioon noussut näkemys ydintuhosta korostaa sen keltaiselle lehdistölle aiheuttamia positiivisia sivuvaikutuksia; tästä huolimatta joukko pasifisteja pitää yllä ydinsodan tuhoisaa mainetta, joka tosin perustuu edellä mainittuihin lehmien aiheuttamiin metaanipäästöihin.

Viimeaikaiset ydintuhot

Ydintuhot ovat valitettavan harvinaisia nykymaailmassa. Luultavasti kuuluisin ydintuho sattui Tšernobylin ydinvoimalassa 1986. Uusia on tiettävästi suunnitteilla, ja erittäin lupaava kandidaatti onkin Sosnovyi Borin ydinvoimala. Se on nimittäin venäläistarkastuksessa todettu huipputurvalliseksi. Ilmoituksen jälkeen useimmat lähialueen asukkaat muuttivatkin välittömästi pois. 2011 Fukushima Daichii -ydinvoimalaan Japanissa osui tsunami, ja se reagoi alkamalla vapauttaa radioaktiivisia aineita. Ydintuhoa odotetaan, mutta tähän mennessä ei ole näkynyt kuin epäilyttävää savua, jonka japanilaisviranomaiset vakuuttavat olevan vaaratonta. Ilmoituksen jälkeen useimmat Tokion asukkaat muuttivatkin pois jättiläishirviöiden pelossa.

Katso myös

Error-message.png edeltäjä:
Chaos Screen of Destruction
Windowsin virheilmoitukset
fatal errorit
seuraaja:
Maailmanloppu


Atomic explosion - 1.jpg Tämä hirvittävää katastrofia käsittelevä artikkeli on tynkä.
Auta Hikipediaa laajentamalla artikkelin rähjähdyspanosta.