Hiktionary:Y

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta YYA)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

Y niin kuin über

Ydinperhe

Ydinperhe on ydinsodasta selvinnyt perhe, joka säteilee äärimmäisen voimakasta alfa- ja beta- tai pahimmassa tapauksessa gammasäteilyä. Ydinperheet ovat äärimmäisen vaarallisia! Jo kymmenen minuutin vuorovaikutus ydinperheen kanssa on hengenvaarallista.

Yhdysvaltain varapresidentti

Yhdysvaltain varapresidentti on Yhdysvaltain toiseksi korkein virka. Varapresidentti onkin sydämenlyönnin päässä presidentistä, jos presidentti kuolee tai eroaa. Muussa tapauksessa hän ei tee mitään.

Yhteenlasku

Laskutoimitus, jossa lukuun listätään jokin jakojäännös, jolloin saadaan yhtälö. Ymmärtää?

Yle Fem

Eräs "kultturelli" kuppainen raihnainen bättre folkin tv-kanava, jolla ei niin mitään tekemistä ole Yläfemman eli ylävitosten kanssa.

Yleisurheilu

Melkein jokaisen ala-asteen (mahd. myös yläasteen) jokavuotinen vitsaus, jossa pakotetaan oppilaat sateiseen säähän urheilukentälle heittämään lujaa, juoksemaan pitkälle tai hyppäämään keihästä.

Yleisöurheilu

Yleisöurheilu on eräs urheilun vanhimmista lajeista. Yleisölajeja ovat esim. aalto, kannustushuudot ja muu semmoinen. Vuonna 2005 pidettiin Suomessa yleisöurheilun MM-kisat, joissa lajiuutuutena oli sateessa kannustaminen.

Ymmärtäminen

Tämä on asia mitä ihmiset osaavat kaikkein vähiten. Yleensä ymmärtämistä ilmenee jos kaveri kertoo jonkun todella mehevän juorun jostain toisesta, jota ihnoat. Kun matkustat maapallolla (jos matkustat) saatat huomata etteivät monetkaan ihmiset ymmärrä sinua, vaan he höpöttävät jotain ihan siansaksaa.

Ympyrä

Ympyrä on matemaattinen olio, jolla ei ole silmiä eikä suuta. Täysi ympyrä muodostaa kierteen.

Ainoa asia, mikä ympyrällä on, on säde. Tutkijat ympäri maailmaa ovat esitelleet teorioita tämän säteen ominaisuuksista. Nykyisin vallalla oleva käsite esittää säteen olevan 4mm paksu lasersäde, jonka pituus vaihtelee kolmen koiran ja kahden majavan välillä.

Yrjö

Ruokavalmiste, johon on sekoitettu luonnollisella menetelmällä ruoansulatusnesteitä. Sekoitusprosessin jälkeen yrjö palautetaan keräysastiaan myöhempää käyttöä varten. Yrjön tuotanto on huipussaan erinäisissä fyysisissä poikkeusolosuhteissa, viikonloppuisin ja juhlapäivinä. Liikatuotannon vuoksi sitä esiintyy viikonloppuaamuisin runsaasti jopa jalkakäytävillä ylivuodon vuoksi. Se luokitellaan palautusmetodin mukaan seuraavasti:

1. pirjo - tulee kurkkuun, muttei ulos tuotantoaukosta.
2. yrjö - tulee rinnuksille, muttei kunnolla keräysastiaan.
3. laatta - menee ainakin osin ohi keräysastiasta ja muodostaa täydennyselementtejä esim. pihalaatoitukseen.
4. kyösti - roiskuu jopa seinälle joko maasta tai keräysastiasta liian kovan tuotantopaineen vuoksi.

Vanha kunnon Jerry Cotton kuvaili tapahtumaa seuraavasti:

Mahanportilla asustava Yrjö Ylen päättää lähteä vierailulle sisarensa Anna Ylenin luo ja käyttää siihen ruokatorvessa olevaa viinahissiä.

Yskä

Yskä on ikävä asia. Se tulee yllättäen takavasemmalta ja poistuu eestä. Yskää ei voi estää, eikä siltä voi välttyä. Yskä on paremmin tunnettu Afrikan maissa, mutta flunssa ei mene sinne jostain syystä. Yskää ei suositella pienille lapsille ja raskaana oleville.

Ystävyys

Ystävyys on sitä, että urkitaan toisen asioita yömyöhiin saakka teeskennellen myötätuntoa, sekä viisaita neuvoja jaellen, jotta saadaan toisesta mahdollisimman paljon noloa tietoa irti, jonka voi sitten kertoa mehukkaana juoruna ympäri kyliä, sekä haukkua sen toisen ihan kaikesta, että ihan varmasti ihan joka ikinen harakkakin nauraa sulle loppujen lopuks. Ystävä on koira.

YYA

YYA eli Ystävyys Yhteistyö ja Avunanto -sopimus on Suomen ja Neuvostoliiton yhteinen rauhansopimus, joka kuitenkin petti Neuvostoliiton hajotessa pieniksi palasiksi ja Venäjäksi. Sopimuksen ehdot olivat:

  • olla kavereita
  • Suomi romuttaa sukellusveneet
  • Kekkonen valtaan
  • vapaa kaupankäynti
  • molempien itsenäisyys

Yömaito

Yömaito on eläinrääkkäystä.

Sisällysluettelo