Wisconsin

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wisconsin on osavaltio Pohjois-Amerikan Jenkkilässä. On se. Siitä ei vain tiedetä juuri mitään, muutaman näennäisen irralliselta tuntuvan yksityiskohdan lisäksi. Jotta näistä harvoista tiedonmurusista saataisiin kasattua kokonainen osavaltiosta kertova artikkeli kysyimme avuksi erästä FBI:n profiloijaa.

Faktoja Wisconsinista[muokkaa]

 • Milwaukeen uskotaan olevan Wisconsinin pääkaupunki.
 • Tv-sarja Onnen päivät sijoittui Milwaukeehen. Se kuvattiin kuitenkin Iowassa, joten tästä ei ole apua. Aiheesta käydään kuitenkin kiistaa historioitsijoiden keskuudessa: tuleeko Onnen päiviä pitää pätevänä historiankuvauksena 1950-luvun Wisconsinista? Kiistelty on myös siitä, että onko Milwaukee vain Onnen päivien käsikirjoittajien keksimä kuvitteellinen pääkaupunki.
 • Wisconsinin senaattori oli Joe McCarthy, kuuluisa noitakommunistivainojen soihdunkantaja. On tosin mahdollista, että mielenterveysongelmainen alkoholisti ja narsisti McCarthy keksi koko osavaltion houreissaan ja käytti myös luomaansa valheellista ideaa hyväkseen päästäkseen senaattiin. Ihmiset, jotka epäilevät osavaltion olemassaoloa kuuluvat demokraattipuolueeseen, kun republikaanit väittävät uskovansa sataprosenttisesti Wisconsinin olemassaoloon. Wisconsinin olemassaolon kieltämistä pidetään Teksasissa pyhäinhäväistyksenä. Teksasissa tosin pidetään montaa asiaa pyhäinhäväistyksenä.
 • Wisconsinin virallinen tanssimuoto on polkka ja virallinen eläin lehmä. Kerrotaan, että nähtyään elokuvan Tohtori Moreaun saari wisconsiaanit ottivat yhteyttä Marlon Brandoon ja pyysivät tätä luomaan geneettisen manipulaation avulla polkkaa tanssivan lehmän itsenäisyyspäivän paraatia varten.
 • Ben Affleck syntyi ja kasvoi Wisconsinissa. Tätä on pidetty todisteena Wisconsinin olemassa olemattomuudesta, koska Ben Affleck ei ole mistään kotoisin.
 • Frank Miller on kotoisin Wisconsinista. Kysymyksessä ei ole kuitenkaan se viileä sarjakuvajätkä Sin Cityn ja 300:n takaa, vaan Frank Miller, laitehuoltaja.
 • Jeffrey Dahmer ja Ed Gein ovat kuuluisimpia Wisconsinissa syntyneitä Ben Affleckin ohella. Ei kovin hääviä porukkaa siis.
 • Matt Hamiltonin ja hänen siskonsa Becan suuri menestys curlingissa herätti toivoa: Wisconsinissa on sittenkin syntynyt kaksi todella valovoimaista henkilöä! Sitten kävikin niin, että julkisuudessa esitettiin väite, että he ovatkin oikeasti Suomen Nastolasta adoptoidut Matti ja Rebekka Bottas[1]. Tämän väitteen uskotaan olevan totta, sillä Wisconsinissa ei vain yksinkertaisesti voi syntyä valovoimaisia henkilöitä.
 • Elokuvaohjaaja Luchino Visconti oli kiinnostunut tekemään elokuvan Wisconsinista, koska osavaltion nimi muistutti hänen omaansa. Visconti kuitenkin luopui aikeestaan, kun Frederico Fellini ja Luis Buñuel vakuuttivat hänelle, ettei siinä ole mitään järkeä.
 • Matalaäänistä naista kutsutaan osavaltiossa Wiscobassoksi.
 • Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös Wisconsinin asukkaita kutsutaan monilla nimillä, vaikka heistä ei tiedetä juuri mitään. Osa näistä nimistä on vähemmän mairittelevia. Kuten "Vitun benaffleckit".

Suurimmat kaupungit[muokkaa]

Perinteet ja matkailu[muokkaa]

 • WisCon - vuosittain järjestettävä feministien science fiction -kirjallisuuspäivät. Sitä pidetään maailman merkittävimpänä feministisen science fictionin kirjallisuustapahtumana. Aivan mahtavaa. Osavaltion matkailunkehittämisvirasto loi tapahtuman 1970-luvulla ja se vetää vuosittain yleisöä noin 4 ihmistä. Kirjailijoita ottaa osaa tapahtumaan suurin piirtein sen verran, että he voivat ojentaa toisilleen vuosittaiset kirjallisuuspalkintonsa. Hotellit peittävät huoneidensa lattiat kissanhiekalla tapahtuman ajaksi, jotta kirjailijavieraat voivat tuoda ainoat elinkumppaninsa ja ystävänsä mukanaan. Kaupunki hiljenee tapahtuman ajaksi, sillä miesasukkaat lähtevät metsälle tai Las Vegasiin välttäen näin älyttömän nalkutuksen ja ruikutuksen määrän. Itse tapahtumassa käydään keskusteluja otsikoiden "Kuinka maailma olisi parempi paikka ilman miessikoja", "Miten viedä viimeisetkin itsekunnioituksen rahkeet ja omaisuuden rippeet mielisteleviltä nyssykkämiehiltä, jotka epätoivoisessa pillunhimossaan väittävät olevansa feministejä ja muka ystäviämme" ja "Naisnarsismi on tervettä narsismia ja miehet hyi yäk vittu saatana!".

Uskomuksia Wisconsinista[muokkaa]

 • Wisconsinissa on neljä vuodenaikaa: syksy, talvi, kevät ja syntinen helvettijakso
 • Taistelulaiva USS Wisconsin nimettiin osavaltionsa mukaan. Tämä käsitys on kuitenkin virheellinen, sillä Michigan-järveen laskettu alus sai nimensä keskilännen motosta: Whisky on sin ("Viskiä synnillä").
  • Toisen verrattain yleisen käsityksen mukaan valtio sai nimensä intiaanien suosimasta juomasta Whisky on Gin.
 • Amerikan eteläpohjalaisina pidettyjen iowalaisten mukaan wisconsiaanit ovat kovin ylpiää sakkia, koska "ne vain viskoo niskoo".
 • Koska Ben Affleck syntyi ja kasvoi Wisconsinissa, uskotaan, että sanonta "Too bad, so sad" on alkujaan tarkoitettu lohdutuslauseeksi, jonka ei-wisconsinilainen sanoo wisconsinilaiselle.

Oletuksia Wisconsinista[muokkaa]

 • Koska Wisconsin on Obamamaan osavaltio, on sillä syytä olettaa olevan samoja tunnusmerkkejä kuin muilla osavaltioilla, kuten esimerkiksi yllämainittu pääkaupunki, rajat, hallinto jne.
 • Wisconsinilla täytyy siis olla nykyisinkin senaattori. Huolimatta urbaaneista legendoista ("isoäitini lapsenlapsen kummin kaiman veljenpoika kertoi olleensa joskus Wisconsinin senaattori") tietoa Wisconsinin nykyisestä senaattorista ei ole.
 • Sarah Palinin on tosin epäilty vaihtaneen toimistonsa Wisconsinista Alaskaan. Jos tämä olisi totta, se selittäisi paljon.

FBI:n virallinen profiili[muokkaa]

Hikipedian pyynnöstä FBI:n 612-henkinen profilointiyksikkö teki 18 kuukauden työtä Wisconsin-projektissa, johon käytettiin myös muita FBI:n yksiköitä, kuten salaviestejä tutkivaa yksikköä ja salaisia Ö-kansioita. Profiilin paikkaansapitävyys varmistettiin todennäköisyyksiä tutkivan erikoisyksikön avulla. Yksikön mukaan allaolevat tutkimustulokset ovat 98,7 % todennäköisyydellä tosia. Yksikkö ei perustellut selontekoaan sen tarkemmin.

 • Wisconsinin pääelinkeino on todennäköisesti viskoosin valmistaminen. Viskoolin valmistamiseen paikalliset työläiset käyttävät vaskoolia.
 • Joseph McCarthy oli FBI:n perustajan ja pitkäaikaisen johtajan J. Edgar Hooverin mielestä loistotyyppi. Ben Affleck on täysi dorka kaikkien niiden mielestä, joiden sanalla on jotain merkitystä. Valtion asukkaat, wisconsiaanit, ovat siis keskivertoja kaduntallaajia. Mikäli osavaltiossa on katuja.
 • Wisconsinin asuttivat aikoinaan visigootit. Milloin - sen kun tietäisimme!
 • Wisconsiaanit kärsivät kahdesta perinnöllisestä taudista: wisvasyylästä ja wiscondyloomasta.
 • Wisconsinissa ei juoda viskiä.
 • Wisconsinin ystävyyskaupunki Suomessa on melko varmasti Viskoo ja Ruotsissa Visby.
 • Valtiossa parhaiten lipputuloja kerännyt elokuva oli Wis-Con Air. Valtiossa ei tosin ole kuvattu yhtään elokuvaa eikä yhdenkään elokuvan tarina sijoitu Wisconsiniin. Eikä myöskään kirjan tai sarjakuvan, ellei Raamattua lasketa.
 • FBI:n salaviestejä tutkivan yksikön raportin mukaan kaikista sanasta 'Wisconsin' väännetyistä anagrammeista termi Cows in Sin on todennäköisesti kaikista paikkaansa pitävin. Yksikkö ei perustellut selontekoaan sen kummemmin.
 • Salaisten Ö-kansioiden raporttia ei jaettu julkaistavaksi. Osaston johtaja Dirk Diggler perusteli päätöstä seuraavasti: "Maailma ei ole valmis kohtaamaan täyttä totuutta Wisconsinista. Tällä kertaa on parempi jättää totuus sinne jonnekin."

Viitteet[muokkaa]