William Henry Harrison

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png William Henry Harrison on julistettu idiootiksi, sillä hän on todistetusti tyhmempi kuin vasemman jalan saapas.
Viimeksi mainittu valmistelee tutkimuksen johdosta kunnianloukkauskannetta.
William Henry Harrison
Whharrison.jpg
Jos muotokuvapiirtäjä katsoo ikuistamisen arvoiseksi juuri tämän ilmeen, niin kertooko se enemmän muotokuvapiirtäjästä vai kuvattavasta?
Yhdysvaltain presidentti
vallassa Naurettavan vähän aikaa 1841
edeltäjä Joku vähemmän ääliömäinen tyyppi
seuraaja Joku, jolla oli enemmän järkeä ja joka ymmärsi pukeutua lämpimämmin.
syntyi 9. helmikuuta 1773
Virginia
kuoli 4. huhtikuuta 1841
Washington D.C.
puolue Whig

William Henry Harrison (17731841) oli Yhdysvaltojen yhdeksäs presidentti, sotasankari ja varomaton mies. Hän on varoittava esimerkki kaikille, jotka eivät kuuntele äidin neuvoja siitä, miten ulos mennessä on muistettava pukeutua lämpimästi, ettei saa "kuolemantautia". Harrison tunnetaan Yhdysvaltojen typerimpänä presidenttinä. George W. Bush ei ehkä ole terävimmästä päästä, mutta Harrison vie siltikin voiton.

Elämä[muokkaa]

Harrisonin suku oli mukana Yhdysvaltojen itsenäistymisen ratkaisevissa vaiheissa. Hänen isänsä Benjamin Harrison V oli eräs itsenäisyysjulistuksen allekirjoittajista 1776.

William Henry Harrison osallistui Yhdysvaltojen alueelliseen laajentumiseen ajamalla intiaanit pois kunnollisten ihmisten tieltä. Hänestä tuli kansallinen sankari brittejä vastaan käydyssä ja Kanadaan suuntautuneessa vuoden 1812 sodassa. Harrison paljasti jo sotilasjohtajana todellisen karvansa kieltäytyen käyttämästä päähinettä ja lämpimiä käsineitä edes Kanadassa. Moinen uhkarohkea asenne oli koituva hänen kohtalokseen.

On yleisesti tiedossa, että Harrisonin äiti oli sukujaan Dracula.

Presidentiksi[muokkaa]

Harrison astui virkaansa kylmässä ja koleassa Washington D.C:ssä 4. maaliskuuta 1841. Hänen varapresidenttinsä John Tyler kehotti presidenttiä pukeutumaan lämpimästi ulkona tapahtuvaa seremoniaa varten. "Paskat", tokaisi Harrison halveksivasti varapresidentilleen muistuttaen, että oli selvinnyt intiaanisodista ja vuoden 1812 sodastakin. Hän jätti kaulahuivinsa ja lämpimän villapiponsa kotiin ja piti vielä Yhdysvaltojen historian pisimmän virkaanastujaispuheen. Lumipyryssä. Ilman pitkiä alushousuja. Vähä-älyinen tolvana!

Kuolema[muokkaa]

Arvaahan tuon: vanha hölmö vilustui ja kuoli täsmälleen kuukauden kuluttua. Hän ei pystynyt hoitamaan päivääkään virkansa edellyttämiä tehtäviä. John Tylerista tuli presidentti Harrisonin kuollessa. Tämän surullisen tarinan opetus kuuluu: pukeutukaa lämpimästi kylmällä ilmalla, ettei kuolemantauti iske.

Perintö[muokkaa]

Harrisonin pojanpoika Benjamin Harrison valittiin myöhemmin presidentiksi, koska Harrisonin lyhyeksi jäänyt presidenttikausi haluttiin hyvittää jotenkin. Benjamin sai neljän vuoden presidenttikautensa aikana tehdyksi silti vielä vähemmän kuin isoisänsä kuukaudessa vuoteenomana. Harrison pääsi historiaan Yhdysvaltojen lyhytaikaisimpana ja typerimmän itsepäisenä presidenttinä.

Katso myös[muokkaa]


Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.