Wigwam (yhtye)

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Se, mitä yritän sanoa on, että Wigwamista on vaikea sanoa sitä taikka tätä.”
~Hector tiivistää sen, mistä Wigwamissa on kyse

Wigwam on suomalainen enemmän ja vähemmän progressiivista musiikkia soittanut ilmiö, josta on vaikea sanoa yhtään mitään. Wigwam muutti muotoaan vähän väliä, mutta epäselväksi jäi tuliko se samalla etääntyneeksi tuskasta jonka oli toivonut voivansa säilyttää. Wigwamiin ei tee mieli perehtyä, sillä se ei edes yritä lähestyä ihmisiä jotka pelkäävät sitä. Toisaalta kartetuksi tulemisen taustalla saattoi olla Wigwamin itse kullekin olentopuolelle esittämä kehotus mennä kotiin ja kusta housuun. Siitäkin huolimatta Wigwam saattaa olla jotain käsittämättömän käsittämätöntä, suurta ja arvostettavaa. Mutta toisaalta ehkä: EI!

Ehkä kaikessa onkin loppujen lopuksi kyse vain siitä, että ihmiset eivät ole halukkaita antamaan tietojen tulla korviin, sillä he eivät voi. Huomennahan on tilipäivä. Wigwamin kohtaloksi saattoi koitua se, että ihmiset eivät olleet kuulleet abstrakteista käsitteistä. Ihmiset saattoivat elää liian läpäisemättömässä harhassa luullessaan tietävänsä, etteivät tiedä tietävänsä, että tietävät. Lopulta Wigwam päätyi tuhoamaan maan jalkojensa alta, mutta jo hetken kuluttua se lähti heikolla menestyksellä etsimään uutta maata jalkojensa alle. Wigwamin ainoa turva lienee metsä.

Pet Shop Boysin kappale ”Being: boring” kertoo kansan tuntoja Wigwamin albumista ja onkin muodostunut klassikoksi.

Profeetat (ihmeyden kiitäjät)[muokkaa]

Kaikkia Wigwamissa vaikuttaneita henkilöitä ei ole tarpeen luetella, sillä meidän on niin helppo vedota siihen, ettei kiinnosta, eikä se toisaalta ole edes olennaista. Tätä nykyä he kaikki nimittäin siivoavat työkseen saniteettitiloja tai jakelevat postia. Eräät henkilöt kuitenkin pompsahtavat väkisinkin esiin muisstojemme syövereistä kun kelaamme mielemme takaisin noihin sseitsemänkymmentäluvun päiviin, toden totta koko elämämme parahisiin hhetkenhämärtymiin.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]