What Would Jesus Do?

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stop hand.png

Tämä artikkeli on pyhäinhäväistystä ja törkeää jumalanpilkkaa!
Artikkelin keskustelusivulla voi keskustella arvomaailmojen ja kulttuurien kohtaamisesta, mutta rakentavampaa on lähteä ulos riehumaan ja polttamaan Tanskan lippuja.
Artikkelin tekijää pyydetään menemään vessaan ja pysymään siellä pitkään.
Jeesus auttaa ratkaisemaan moraalisia ongelmia ja tekemään -oikeita- helppoja ratkaisuja moraalisiin ongelmiin.

What Would Jesus Do? on eräs suurista filosofisista kysymyksistä, joka ei ole kysymys vaan itse asiassa toimintavarmuudeltaan hieman kyseenalainen tapa ratkaista moraalisia dilemmoja. Siinä ajatellaan että kun Jeesus osaisi toimia oikein kussakin tilanteessa, kuvittelemalla ja arvailemalla omassa mielessä mitä hän ehkä kenties tekisi, keksitään sellaisia ratkaisuja, joita ihminen ei muuten keksisi.

WWJD:n avulla ratkaiseminen lähtee tyypillisesti joko teologisesti tai banalyyttisesti. Kun WWJD astuu mukaan kuvioihin on vain lakattava miettimästä sitä, että

”Miten ihmeessä noin epäkonservatiivinen uskonnollisia johtajia avoimen rohkeasti kritisoiva, anarkistinen henkilö voi mitenkään kelvata esikuvaksi konservatiiviselle uskonnollisia johtajia avoimen rohkeasti mukailevalle henkilölle.”

Niin vain on!

Teologinen ratkaiseminen[muokkaa]

Teologinen tapa on Helppo tapa: Delegointi ja konsultaatio. Haluat varmasti käyttää sitä! Se vapauttaa sinut turhalta vaivalta, kuten ajattelemiselta! On helppoa vain seurata muita. Siitähän Jumalan lampaana olossa kuitenkin on kysymys! Älä ole vuohi, ole lammas!

”Mää!”

~Jumalan Lammas seuraa Hyvää Paimenta suoraan Teurastamon Viimeiselle Tuomiolle!

Kysymyksen vastaaminen on helppoa. Sinun pitää vain mennä paikallisen seurakuntasi johtajalta kysymään, mitä mieltä Hän on asiasta. Koska seurakunnan johtaja on kokenut apologeetta ja Jumalan Pyhän Hengen edustaja maan päällä, hän on erehtymätön. Tyypillisesti jos halusit tehdä jotain, se on kiellettyä. Paitsi jos halusit mennä kadulle jakamaan lappusia.

Tyypillisesti Pyhän Hengen edustajan sanoman sisältö ja hänen toimintansa asettavat hänet tilanteeseen, jossa on muistettava mistä on kysymys. Kysymys on siitä, että

”Älkää tehkö niin kuin minä teen, vaan tehkää niin kuin minä sanon!”

Banalyyttinen ratkaisu[muokkaa]

Banalyyttinen ratkaisu ei ole kovin suositeltava, koska se on vaikea tapa. Se vaatii ajattelua ja lukutaitoa, jotka ovat monille hihhuleille melkoisen vaativia suoritteita.

Mutta jos haluat esimerkiksi edetä julistajan uralla ja ryhtyä uudeksi johtajaksi johtajan paikalle, joudut kuitenkin opettelemaan sitä. Jujuna on "melkein ihan itse ajatteleminen" Raamattua apuna käyttäen.

Jos haluaa edetä vaikealla tavalla, joutuu avaamaan Raamatun ja lukemaan Jeesuksen omia sanoja. Tässä on muistettava mistä Raamatussa Jeesuksen sanana on kyse:

”Älkää tehkö niin kuin minä sanon, vaan niin kuin neljäkymmentä vuotta kuolemani jälkeen kirjoitelleet kaverit sanoivat minun sanoneen.”


Sinun on luettava Raamattua parhaan kykysi mukaan. Vaikka siinä on monta kirjainta ja vierasperäisiä nimiä! Mutta niiden toistaminen antaa älykkään, sivistyneen, lukeneen ja viisaan vaikutelman!

Jeesuksen kykyjen arviointi[muokkaa]

”Voiko Jeesus lämmittää burriton mikroaaltouunissa niin kuumaksi ettei itse pysty syömään sitä?”

~Homer Simpson

Jotta voidaan miettiä, mitä Jeesus tekisi, on tietysti mietittävä Jeesuksen kykyjen rajoja. Jotta tätä voitaisiin ratkaista, on muistettava mitä Jeesus teki:

 1. Seimessä makaamista.
 2. Puutöitä.
 3. Puhumista.
 4. Parantamista.
 5. Ihmeitä.
 6. Leivän murtamista.
 7. Kävelyä.
 8. Ristillä riippumista.
 9. Mekastusta temppelissä.
 10. Auktoriteettisten uskonnollisten johtajien kritisointia.
 11. Perinteisten uskonnollisten tapojen rikkomista.
 12. Juhlimista.
 13. Alkoholijuomien valmistusta.
 14. Alkoholijuomien nauttimista
 15. Puussa olevain kanssa juhlimista
 16. Naisille puhumista
 17. Naisten omien jalkojen pesemisen sallimista

Sinun on valittava listalta se, joka sopii tilanteeseen parhaiten. Jos koet, että et kykene johonkin, olet esimerkiksi tumpelo puutöissä, räppäri, nälkään kuoleva lapsi tai kykenemätön tekemään ihmeitä, päättelysi on helppoa.

Jeesuksen tahdon arviointi[muokkaa]

Jos listalta jää vaihtoehtoja, joita voit tehdä, joudut valitsemaan niistä jonkun. Tässä vaiheessa sinun on muistettava mitä Jeesus haluaisi tehdä. Jeesus oli mies, joten hän piti viinistä ja naisista. Tosin hän saattoi pitää myös ristillä riippumisesta. Tässä kohdin sinun on siis tehtävä vain, kuten sydän ja pippeli osoittavat.

Aiheesta muualla[muokkaa]