Vuvuzela

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

”HILJAA! TUO ÄÄNI ON HELVETILLISTÄ! APUA, EI TUOTA KESTÄ! KORVANI HALKEAVAT!! TAPPAKAA NE!! TAI, TAPPAKAA MINUT!!!”

~Vuvuzelan kuuntelija

”Tuo soitin on melko häiritsevä... mutta osa kulttuuriamme.”

~Etelä-Afrikan kisojen järjestäjät

”BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!”

~Vuvuzela
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.

Vuvuzela on BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ perinteinen afrikkalainen soitin ja kidutusväline. Euroopan BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ Ihmisoikeuskomissio kielsi vuvuzelan kaiken käytön ja sen tuottaman äänen kuuntelemisen Euroopassa BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ pian Etelä-Afrikassa pidettyjen jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ jälkeen. Vuvuzela on havaittu syylliseksi valaiden joukkorantautumisiin.

HistorBZZZZZZZZZZZZZZZZia[muokkaa]

Arkeologit ovat BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ löytäneet näitä historiallisia kidutusvälineitä Etelä-Afrikan alueelta jo useiden vuosien ajan. Erään etelä-afrikkalaisen museon vetonaulana (ja ainoana esineenä) toiminut "maailman vanhin vuvuzela, 1200 eKr" paljastui tarkemmassa tutkimuksessa 1900- luvulta BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ peräisin olevaksi. Tutkimusta ei kuitenkaan koskaan julkaistu museon seonneen vahtimestarin uhkailtua tutkijoita vuvuzelamusiikilla, jos tutkimus paljastettaisiin maailmalle (silloinhan kaikki museon 3 vakiovierasta kaikkoaisivat). Ja sitä, miten HikiBZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZdiassa tiedetään tästä, sitä et tahdo tietää.

JalkaBZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZllon maailmanmestaruuskisat 2010[muokkaa]

Vuvuzelasta on tullut hyvin suositty myös lasten keskuudessBZZZZZZZZZZZ.

Etelä-Afrikan kannattajien on monesti väitetty olevan BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ tehneen jonkinlaisen sopimuksen kannattajiensa kanssa. Maan kannattajat ja pelaajat ovat nimittäin jo tottuneet vuvuzelan ääneen, joten heidän soittonsa oli luultavasti suunnitelma joukkueen voittoon BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ viemiseksi. Katsojat soittavat vuvuzeloja, ja kotijoukkue on ainoa, joiden peliä tämä "musiikki" ei häiritsisi. Tästä ei kuitenkaan ole mitään todisteita, sillä Espanjahan ne kisat sitten voitti.

Kisojen järjestäjät kieltäytyivät vuvuzelojen kieltämisestä kisoissa, sillä vuvuzelat ovat osa heidän BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ pitkiä perinteitään. Tämä aiheutti useita mellakoita Zimbabvessa asti.

Joka tapauksessa on varmaa, etteivät kisat vähään aikaan palaa Etelä-Afrikkaan.

TriBZZZZZZZZZZviaa[muokkaa]

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
BZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZ?
  • Vuvuzela on ainut asia, jonka ääni voidaan kuulla avaruuden tyhjiössä.
  • Vuvuzela kelpaa venettä katsastettaessa sumutorveksi.
  • Tiedemiehet ovat todenneet, että Jerikon muurien kaatuminen ja zulujen sotavoitot aiheutuivat kummatkin vuvuzeloista.
  • BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  • Nikola Teslan teorian mukaan Maapallo tuhoutuisi, jos Chuck Norris puhaltaisi vuvuzelaan.
  • Vuvuzelan perustaajuus on 233 Hz, joka vastaa nuottia BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  • Vuonna 2001 YK uhkasi Etelä-Afrikkaa kauppasaarrolla joukkotuhoaseiden hallussapidosta. Tällä viitattiin vuvuzeloihin.
  • BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  • Sun mutsi on niin lihava, että pitää käyttää vuvuzelaa että hänet saa ylös.
  • BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ[muokkaa]

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

KatBZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZso myös[muokkaa]

Typing monkey.jpg Kuten sinäkin, tämä artikkeli on vajaa.
Laajentamalla artikkelia pystyt kasvattamaan sen älykkyysosamäärää
.