Vuoristoneuvos Tuura

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuvassa vasemmalla Vuoristoneuvos Tuura. Paateen sidottuna Uuno Turhapuro.

Vuori(sto)neuvos Lordi Voldemort Jalmari Hugo Taneli Valtteri Karolus Eemeli Elmeri Amadeus Tuura (s. 18. kesäkuuta 1915, Uukuniemi - k. 28. tammikuuta 2008, Helsinki) oli suomalainen moniniminen poliitikko, joka oli toiminut Tuura-yhtymän pääjohtajana, presidenttiehdokkaana vuonna 1978, puolustusministerinä 1983, sekä pääministerinä. Vuoristoneuvos Tuura on ollut Jouko Turkan opissa ja on tullut erehdyttävän yhdennäköiseksi.

Elämä[muokkaa]

Tuuralla oli monta etunimeä, joita kaikkia on käytetty eri aikoina. Hän syntyi Uukuniemellä 18. kesäkuuta 1915. Hän opiskeli mm. politiikkaa, liiketaloutta ja saatananpalvontaa. Vuoristoneuvos Tuura palveli kersanttina talvisodassa, jolloin kylmyys napsaili hänen verisuoniaan. Jatkosodassa Tuura kunnostautui urateolla. Vuonna 1944 Tuura oli heittämässä kranaattia, kun se osuikin lintuun, joka kantoi sen Moskovaan asti ja pudotti sen Kremlin pihalle.

1950-luvulla Tuura osti kondomitehtaan, jolla hän rikastui. Vuonna 1959 hänet nimitettiin Vuorineuvokseksi, mutta saatuaan vävykseen Uuno Turhapuron, hänen tittelinsä vaihtui Vuoristoneuvokseksi. Nykyisin Tuura asuu vanhainkodissa, joskin on lopettanut hengittämisen.

Muuta[muokkaa]

Vuodesta 1943 vuoteen 2008 Tuura oli ollut naimisissa Reetta Tuuran (s. 1919, os. Nordberg) kanssa. Pariskunnalla oli yksi (oletettu) tytär nimeltä Elisabeth Tuura (Nyk. Turhapuro) (s. 1944 - k. 2007). Tuuran sihteerinä toimi Unelma Säleikkö. Uuno Turhapuro lupasi Unelmalle, että appiukon kuoltua hän ottaa Tuuran tyttärestä avioeron ja vie Unelman Bahamasaarille. Myöhemmin Uuno liehitteli Unelmaa lisääkin kertoen miten Unelman iätön kauneus, kultivoitu käytös, älykkyys ja erityisesti tissit olivat aina vetäneet häntä puoleensa. Uuno myös kertoi Unelmalle, että mikäli appiukolta ei perintöä olisikaan piakkoin tulossa, niin hän lankeaisi ennenpitkää polvilleen Unelman jalkojen juureen, pussaisi tämän varpaat likomäriksi ja vannoisi rakkautta tälle.

Vävypoika Uuno Turhapurosta Tuura ei ilmeisemmin pitänyt, sillä Tuuralla yleensä verisuonet pamahtelee päässä, jos Uuno on liian lähellä. Tuura joutui sotaoikeuteen 1984 ollessaan puolustusministerinä, kun hän julisti sodan Ruotsia vastaan. Tuura oli myös erittäin rikas ihminen, ja vävypoika Turhapuro on aina odottanutkin, milloin Tuura "potkaisee tyhjää", että saisi rahat. Homma ei kuintenkaan toiminut, sillä vävy Uuno Turhapuro ehti menehtyä ennen Vuorineuvosta.

Vuonna 2002 Tuuraa vastaan nostettiin syyte Harry Potterin vanhempien murhista, mutta Tuuran "hyvä velho" -verkosto piti huolen siitä, että hänet todettiin oikeudessa syyttömäksi.

Black.png edeltäjä:
Megatron
Pimeyden herra
(1800-1840/150-160)
seuraaja:
Steve Ballmer/Bill Gates

Lainauksia[muokkaa]

 • Bisnekset sujuu hyvin, ja kuntokin on vallan mainio.
 • Tuntuu ihan siltä, että tämä on elämäni onnellisin päivä.
 • Olishan se pitänyt arvata!
 • UUNO!!
 • Mikä teitä porilaisia vaivaa, kun nakki tarjoillaan kylmänä.
 • Enpä olekaan ennen ajanut kaupungilla sataakahtakymppiä, ihan vain tullakseni pelkkää nakkia katsomaan.
 • Taas tekis vähän mieli lisäuttaa.
 • Ensi töikseni määrään tämän Turha johtaja Puron asepalvelukseen.
 • Tulkintahan se on tuokin.
 • Seetanan puoskari!
 • Tää on ihan kuin silloin talvisodassa, yks on kokoajan tässä teltan ulkopuolella.
 • Kohta minulta halkeaa verisuoni!
Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.