Volkswagen

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hitler oli vuonna 1935 koeajetun, vielä muotoaan hakevan Beetlen alias Kuplan koematkustaja. Hämäyksen vuoksi, ovat numerot käännetyt nurinpäin keskenään. Kuva on Nürnbergistä.

Volkswagen eli Kansanvaunu tai Saksanseisoja (tuttavallisemmin Klonkswagen) on saksalainen automerkki. Tunnettiin aikaisemmin saksassa nimellä "Natsiwagon", mutta saksalaisten maailmanvalloitusyrityksen epäonnistuttua maailmansota kakkosessa, auton nimi muutettiin "Volkswageniksi". Sen saksankielinen nimi tarkoittaa "kansanautoa". Väite "Volkkarilla nyt vain pääsee paremmin" on kliinisesti todistettu oikeaksi.

Historia[muokkaa]

Volkswagenin suunnitteli Adolf Hitler -niminen miekkonen vuonna 1933. Hän halusi, että auton pitäisi olla edullinen, jotta kellä tahansa siviilillä olisi siihen varaa, ja pieni, jotta Neuvostoliiton soltut eivät huomaisi sitä ennen kuin on liian myöhäistä. Siinä pitäisi olla vilkkujen tilalla pienet revolverit mahdollisten kadulla tallaavien juutalaisten ampumiseksi ja tavaratilassa (joka on edessä) on sisäänrakennettu tykki, jolla voi tappaa kaikkia mahdollisia sotilaita. Sen renkaissa tulisi olla pitkät piikit, jotta sillä voisi ajaa juutalaisten päältä niin, että veri lentäisi oikein kunnolla. Ilmeisesti taka-ajatuksena tässä oli, että volkkari voisi korvata jeepit ja tankit, jotka eivät ilmeisesti miellyttäneet Aatua. Ikävä kyllä kaikkia näitä ominaisuuksia ei tullut kuplavolkkariin, joka oli siis kaikkein ensimmäinen Volkkari ja tämäkös Hitleriä vitutti. Vasta Disney sai kaikki nämä ominaisuudet ahdettua Herbie-riemukuplaan, josta tehtiin tietenkin heti menestyselokuva. Silti saksalaiset ilmeisesti jostain syystä ihastuivat tuohon pieneen autoon ja siitä tuli myyntimenestys, ja sitä myytiin muuallekin maailmaan.

Volkswagenissa oli pieni ja tehokas kaasutinmoottori, jonka tuli olla kyllin kestävä tuottaakseen runsaasti kaasua suuren rasituksen alaisena ja pitkään.

Volkswagenia ostavat ne tuulipukumiehet, jotka mielellään vitsailevat japsimiesten pienistä kaluista.

Volkswagenin tuli myös osata uida, jotta sillä pystyttiin torpedoimaan sukellusveneitä, ja panssarilaivoja.

Joitakin malleja[muokkaa]

Vw ” kupla ” Se aito ensimmäinen myyntilukujen huippua hipova volkkari jonka me kaikki tunnemme alitehoisena sotavehkeenä. Ja sitten joskus yhdeksänkymmentäluvun alussa suunniteltiin semmoinen vähemmän alitehoinen vähän plösömpi golfin pyörehko matkija ja jonka valmistuksen lopetti todennäköisesti Boris Johnson vuonna 2019.

Kübelwagen
Sotakupla, eli ns. jeeppikupla, myös amfibioversiona.

Esittää tärkeää roolia Kummelin kultakuume- elokuvassa.

VW Bus
hipit onnistuivat mustata tämän pikkubussin maineen.
Golf
VW:n tärkein malli. (Muista huutaa ajaessa: Foré!)

Mallin valmistus alkoi vuonna 1972 "yksikoppasella", jota vuonna 1983 päivitettiin "kaksikoppaseksi" asentamalla "flair" puskurit, alumiinivanteet ja tummat lasit. 1990-luvulla autokouluissa jaettiin näitä kaikille halukkaille. Jo vuonna 1976 esiteltiin erikoismalli GTI (SturmGeschütz injector). Tästä mallista tuli kaikkien pienten, ahtaiden ja ylihinnoiteltujen muka-urheiluautojen kantaisä ja esikuva. Vuonna 1997 tuli suuri uutuus Golf IV, jossa muutosta kaksikoppaseen oli jatkettu akseliväli, joka oli ennen 122cm, nyt 125cm. Myöskin leveys kasvoi entisestä 87cm:stä 90neen. Teknisesti Golf on pysynyt muuttumattomana alusta saakka. Huhutaan että vuonna 2012 Golfeihin olisi tulossa äänieristys, jouset, ja lämmittävä lämmityslaite, kun nyky wolkkareissa se viilentää. Golf-virta on saanut nimensä saksalaisvalmisteisten pikkuautojen letkasta Citymarketin parkkipaikalla tuulipukukansan noutaessa tarjousmäyräkoiraa ja Pauligin Juhlamokkaa kaksi pakettia per talous erikoistarjousta.

Jetta on malli niille jotka ovat lakanneet jo saamasta, perhe ei enää kasva ja ukolla on eläkeläisenä päivisin aikaa käydä Teboililla turisemassa kuulumiset ja viemässä samalla Loton. Plus on muuten sama kuin Golf mutta isopäisille kuskeille. Farmarimalli on maajusseille.

Polo
Golfin pienempi versio joka on tehty pääosin kierrätysmateriaaleista (Škodan roskalaatikosta löytyneistä osista).
Golf Cabrio
Raudan kallistumisen seurauksena syntynyt avoauto kehitelmä
Passat
Golfin alustalle tehty perheauto. Volkswagenin niin sanottu ylemmän luokan auto, tehty hitsaamalla pidempää peltiä koriin. Laadultaan vain hieman esikuvaansa heikompi. Etupään ns. "koiranluut" saivat kunniamaininnan varaosakauppiaiden yhdistykseltä vuoden markkinointi-innovaationa.

Joistakin malleista myös erilaisia versioita, jotka vain etäisesti muistuttavat alkuperäistä.

Volkkari nykyään[muokkaa]

Munaton uusi kupla.

Nykyään Volkkarit ovat vielä pienempiä kuin ennen, mutta muuttuivat heti Hitlerin kuoltua munattomiksi, mikä on erittäin sääli. Munattoman VAG-konsernin pääkonttori sijaitsee munattomassa Wolfsburgissa, munattoman Niedersachsenin osavaltiossa munattomassa Saksassa. Pääkonttorin yhteydessä toimii myös merkin ympärille rakennettu munaton Autostadt-teemapuisto.


Lue myös[muokkaa]