Virgin Group

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Virgin)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Virgin Group
Virginlogo.jpg
"Be like me – Never lose your virginity!" –CEO
Yritysmuoto: Neitsytyhtiö
Perustettu: 1972
Toimitusjohtaja: Sir Richard "The Curly-haired Angel" Branson
Kotipaikka: Iso-Britannia
Toimiala: Useita toimialoja.
Henkilökuntaa: > 10 000
Liikevaihto: > $ 18 000 000 000[1]

Virgin Group sai alkunsa, kun brittiläinen yli-ihminen Sir Richard Branson perusti Nik Powellin kanssa lähinnä neitsyille sopivaa musiikkia tuottavan Virgin Recordsin vuonna 1972. Tämän jälkeen yritys on laajentunut huomattavasti ja se tarjoaa likipitäen kaikkea mahdollista kaikille maailman neitsyille iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Historia

Virginin historian 1. osa: Levy-yhtiö

Laulaja Mike Oldfield oli aikoinaan yksi Bransonin kavereista. Pitkän linjan neitsyt hänkin. Hän sävelsi äärimmäisen tyylipuhdasta, enkelimäistä musiikkia, josta Branson innostui niin kovasti, että halusi perustaa levy-yhtiön, Virgin Recordsin. Nimivalinta oli Bransonille itsestäänselvyys, mutta eräs hänen työntekijöistään on useaan otteeseen valehdellut sen olleen hänen ideansa, koska hänen mielestään kaikki Bransonin alaiset olivat olleet uusia bisneksessä. Todellisuudessa Branson oli valinnut työntekijöikseen vanhoja hiekkalaatikkosankareita leikkirahoineen. Näin Virgin-liikeyritysrykelmä sai alkunsa.

Myöhemmin Virgin Records sai kelkkaansa muitakin tunnettuja artisteja. Richard Branson tunsi sääliä rock-musiikin historian kaikkien aikojen kakkosbändiä, The Rolling Stonesia kohtaan ja otti heidät vertauskuvallisesti – suorastaan isällisesti – siipiensä suojaan. Branson sai myös huomata, että tämä ei vielä riittänyt. Eiväthän neitsyet kuuntele pelkästään Tubular Bellsejä tai Rock 'n' Rollia. Hän teki myös sopimuksia pehmeämpienkin artistien, kuten maailman huonoimman pop-yhtyeen – Spice Girlsin ja rankemman metallibändin, Kornin kanssa. Nyt likimain kaikille neitsyille oli tarjolla juuri sopivanlaista musiikkia.

Virginin historian 2. osa: Lentoyhtiöt

Ennen lentoa seuraa turvatarkastus

Vuonna 1984 Branson päätti perustaa kokeeksi muutamia lentoyhtiöitä siirtämään neitsyitä paikasta toiseen. Ensin hän perusti Virgin Atlantic Airwaysin, sitten vielä Virgin Expressin ja Virgin Bluen. Hän sai kyllikseen lentoyhtiöiden perustamisesta, koska ei voinut koskaan omistaa niin paljon koneita, että ne riittäisivät kaikkien maailman neitsyiden siirtämiseen paikasta toiseen. Hän päätti vielä perustaa Virgin Trains -junayhtiön lentopelkoisia neitsyitä varten.

Branson sai myös loistavan idean perustaa Virgin Cars. Tämä idea kuitenkin jouduttiin hylkäämään Virgin Groupin talousasiantuntijoiden toimesta – nimittäin suurin osa maailman neitsyistä on autolla ajamiseen alaikäisiä, joten haara tuottaisi jo alusta asti tappiota. – Branson pystyi kuitenkin edelleen jatkamaan leluautojen suunnittelijana.

Virginin historian 3. osa: Maailmanvalloitus

Taiteilijan näkemys kuuhullusta Bransonista.

Branson oli päättänyt omistaa koko elämänsä neitsyille ja halusi tarjota heille samantien kaikkea mahdollista. Esimerkiksi Virgin Drinks alkoi valmistamaan neitsyille juomia ja Virgin Interactive alkoi valmistamaan ja julkaisemaan neitsyille sopivia videopelejä, joissa seikkaili päähenkilöinä tietenkin neitsyitä, kuten Terminator, Doomin jalkaväensoturi ja Aladdin.

Branson tarvitsi itselleen myös äänitorvea ja perusti Virgin Radion lähettämään sopivaa ohjelmaa kaikille maailman neitsyille. Radiokanavansa avulla Branson pystyi myös mainostamaan omia yrityksiään ja tuomaan palvelunsa yhä suuremman yleisön korviin. Virgin Radio nostikin yrityksen liikevaihtoa merkittävästi.

Virgin Galactic on Bransonin kunnianhimoisin hanke. Rikkaat neitsyet voivat ostaa matkan avaruuteen ikivanhalla Neuvostoliittolaisella kapselilla, joka kiertää maan kiertoradalla niin kauan kuin alus pysyy ilmassa, eli korkeintaan yhden tunnin verran. Tämä huvitus maksaa neitsyttä kohti 10 000 000 dollaria. Branson kokoaa kapselinsa Venäjän avaruusjärjestöltä (Федеральное космическое агентство) halvalla ostamistaan Luna-, Vostok-, Voshod- ja Sojuz-ohjelmissa käytettyjen alusten romuista, joten Bransonin kapselit houkuttavat neitsyitä matkalle myös raaka-aineidensa legendaarisuudella. – Se on yksinkertaisesti pakko kokea.

Virginin historian 4. osa: Hyväntekeväisyystyö

Anglikaaninen kirkko julisti Bransonin pyhimykseksi vuonna 2000, koska hänen sydämensä on puhdasta kultaa. Branson on kaikkien neitsyytensä säilyttäneiden lasten sankari. Hän toimittaa vuosittain Afrikkaan muun muassa Virgin Colaa ja Virginin tuottamia videopelejä osana Virgin-kampanjaa, joka takaa vuosittain onnellisen lapsuuden vähintään kymmenelle miljoonalle neitsyytensä säilyttäneelle afrikkalaislapselle.

Virginin historian 5. osa: Sponsorointisopimukset

Yksi Bransonin suurimmista unelmista toteutui, kuin Virginin logot pääsivät koristamaan F1-autoja. Kuvassa näkyy Brawn GP:n kakkoskuski Rubens Barrichello, joka on kiertämässä Istanbul Parkin rataa vuonna 2009.

Branson ystävystyi Ross Brawnin kanssa vuonna 2009. Branson halusi tukea Brawnia, koska hänen tallinsa oli uusi F1-sarjassa. Branson antoi Brawnille luvan käyttää yrityksensä logoja Brawn GP:n autoissa ja Branson lupasi maksaa Brawnille bonuksia jokaisesta surkeasti kyhätystä aero-paketista. Myös kuljettajat Jenson Button ja Rubens Barrichello ovat Bransonin hyviä kavereita. Branson ei kuitenkaan aikonut sponsoroida Brawn GP:tä enää vuonna 2010, koska silloin Brawnin talli ei enää olisi ollut uusi tiimi F1-sarjassa.

Brawn GP voitti niin merkki- kuin henkilökohtaisen mestaruuden ensimmäisellä kaudellaan ja Virgin teki samalla F1-historiaa olemalla voittajatiimin sponsorina ensimmäisellä kaudellaan. Suurin kunnia tästä kaikesta kuuluu Bransonin satumaiselle onnelle ja Brawnin ihmeellisille kyvyille. Ei niinkään Jenson Buttonin ajajantaidoille.

Virginin historian 6. osa: Virgin Racing

Virgin Racingin ensimmäinen F1-auto oli lähes yhtä surkea romu kuin Brawn GP:n vuonna 2009 käyttämä auto.

Vuonna 2010 Branson perusti F1-sarjaan oman tallinsa Virgin Racingin entisen Manor Grand Prixin perustuksille. Samana vuonna eräs malesialainen Lotus-tallin henkiinherättäjä ja pikkumiljonääri Tony Fernandes päätti rohkeasti haastaa Bransonin kaksintaisteluun siitä, kumman talli menestyisi alkavalla kaudella paremmin. Hävinnyt saisi pukeutua lentoemännäksi toisen osapuolen omistaman lentoyhtiön palvelukseen. Bransonin suu meni heti virneeseen, kun hän muisti, että naisten vaatteisiin pukeutuminen oli yksi hänen suurimmista unelmistaan, joka oli toistaiseksi jäänyt toteutumatta. Niinpä hän päätti hävitä tahallaan ja mallinnutti tulevan autonsa vanhalla 486-PC:llä ja palkkasi kuljettajikseen autojen hajottamisen erikoismiehen Timo Glockin ja kokemattoman Lucas di Grassin, jotka tietenkin olivat neitsyitä. Vuoden lopussa Virginin auto oli niin surkea, että se saattoi hävitä jopa Hispanialle. Tallin neitsytkauden päätyttyä Branson sai elämänsä ensimmäiset naisten vaatteet ja hänen suunsa levisi taivaalliseen hymyyn.[2]

Vuonna 2011 Branson neitseellisti talliaan: Lucas di Grassin paikalle hän olisi halunnut palkata venezuelalaisen saarnamiehen nimeltä Pastor Maldonado, mutta joutuikin palkkaamaan perusneitsyen, belgialaisen Jérôme d'Ambrosion ja möi osan yhtiön osakkeista venäläiselle Marussia Motorsille. Talli alkoi kilpailemaan Venäläisellä lisenssillä.[3] Lienee sanomattakin selvää, että Bransonin Venäjä-innostus on saanut lisäpontta Ross Brawnin taiteilijataustasta ja Bransonin avaruushankkeista. Marussia Virginin varikkopilttuussa onkin nähty suuri joukko venäläisiä naisia, myös balettitanssijoita.

Viitteet

Katso myös