Viraalinen totuus

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

i dont fukin believe da hollowcost happend
white people juss say it did to try
to get pity from black people smfh.

~Dhatbabie Quetta[1]

Viraalisen totuuden rohkea äänenkantaja.

Viraalinen totuus tarkoittaa totuutta joka ei ole virallista totuutta ja joka saa luotettavuutta sillä, että se leviää nopeasti facebookissa erilaisten salaliittoteoreetikoiden joukossa. Viraalinen totuus paljastaa ja levittää informaatiota näkökulmista jotka eivät muuten saa julkisuutta muutoin kuin joka paikassa. Näin totuus ei pala tulessakaan, vaan leviää sosiaalisessa mediassa kaiken valtiojohdon hallinnan ulkopuolella, villinä ja vapaana kuin arabikevät.

Viraalinen totuus on luotettavampaa kuin vaikka tiedemiesten totuus, koska tiedemiehet ovat norsunluutornissa ja heidän sanomisiaan ohjailee byrokratia. Poliittinen korrektius vääntää byrokraattisten ja valtiojohtoisten tahojen näkemyksiä intressiensä mukaan. Siksi virallinen ei tietenkään ole samaa kuin Totuus. Ja koska viraalinen totuus ei ole samaa kuin virallinen totuus, on viraalinen totuus luotettavampaa. Tämä on viraalisen totuuden olemus. Tämä on epämiellyttävä totuus joka ahdistaa skeptikoita ja muita illuminaatteja

Viraalisen totuuden laadun arviointiin on vertaisarviointia vastaava menettely. Sen ytimessä on "shared" ja "liked" tunnukset facebookissa. Sekä se, miten yleisesti niihin viitataan erilaisissa salaliittoteoreetikoiden, vaihtoehtohoitajien ja muiden vastaavien tahojen blogeissa. Blogeissa jotka valtio haluaisi sensuroida, mutta jotka ovat täysin valtion hallinnan ulkopuolella erilaisissa julkisissa ja ilmaisissa blogipalveluissa.