Vilppula

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Viippula on 5 000 asukkaan ja kolmen nakkikioskin kasvukeskus, entinen itsenäinen kunta ja nyt osa Mänttälä-Vilpulan imperiumia. Se sijaitsee jossakin päin Länsi-Suomea, Pirkanmaalla, mikä varmasti kiinnostaa kaikkia kolmea lukijaa aivan helvetisti. Kun saavut Vilppulaan saatat nähdä keskustassa pari autoa parkissa, torilla istuu muutama juoppo kaljakassit kilisten ja mummo kiitää ohitsesi rollaattorilla. Pari jonnea pyöräilee ohitsesi kirosanoja ilmoille heitellen, heistä on tullut Vilppulan kovimpia jätkiä koska he ovat siirtyneet yläasteelle, niinhän se tosiaan menee.


Vilppulan verinen historia[muokkaa]

Vilppulan perustaja, Vilppu Vilpunpoika Vilppula oli Kolhosta lähtöisin oleva apina. Perimätiedon mukaan hänet häädettiin kotiseudultaan, joten hän potki toloppakelekalla niin pitkälle kuin kunto kesti eli viitisentoista kilometriä johonkin suuntaan ja asettui siihen asumaan. Paikan nimeksi tuli Vilppula.

Vuonna 1918 Vilppula jakautui kahtia, kun Vilppulankoski ilmestyi keskelle kylää. Niitä, jotka jäivät pohjoisrannalle, kutsuttiin rasistisesti valkoisiksi (vaikka minkä he ihonvärilleen voivat), ja ne, jotka olivat etelärannalla, olivat punaisia (ja sekös vasta noloa olikin). Tästähän tuli tietysti tappelu, sillä vilppulalaiset ovat tunnetusti riitaisaa väkeä. Molemmilla rannoilla on edelleenkin muistomerkit.

Vilppula tänään[muokkaa]

Keskellä koskea urheilukalastetaan, eli ongitaan ja verkoilla pyydetään kaikki mahdolliset vesieläimet, jotta vesistö saataisiin puhtaaksi kaloista. Henkitoreissaan pyrstöään heiluttavat kalat kipataan läheisiin pöheikköihin. Ennen vanhaan kaloja toki syötiinkin, mutta nykyisin Vilppulassa on Valintatalo ja K-market Järvinen, joista vilppulalainen saa kätevästi eineksiä käsiään sotkematta. Muista hankkia kalastuslupa.


Vilppula 2018[muokkaa]

Huhtikuussa 2017 Keskon Mafia päätti lopettaa Vilppulan Valintatalon. Tämän myötä vilppulalaiset menettivät iltapalanhaku mahdollisuutensa ja heidän ylipaino-ongelmansa on ratkennut kuin Suppo Taalasmaa ryyppäämään. Täten vilppulalaisten on noudettava ravintonsa kylän ainoasta kaupasta Järvisestä, sillä Mänttäänhän sitä ei lähdetä. Mutta mistäs sitten johtuu, että Vilppula on edelleen täynnä läskejä? No toki siitä, että uudistetun urheilukentän korkeushyppypaikankin ympärille on rakennettu metallibarrikadi mänttäläisten porvarien toimesta. Mitään mielenkiintoista täällä tuskin on tapahtunut. Tulkaa ihmeessä käymään. luokka:Paikat]]