Vilppula

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Viippula on 5 000 asukkaan ja kolmen nakkikioskin kasvukeskus, entinen itsenäinen kunta ja nyt osa Mänttälä-Vilpulan imperiumia. Se sijaitsee jossakin päin Länsi-Suomea, Pirkanmaalla, mikä varmasti kiinnostaa kaikkia kolmea lukijaa aivan helvetisti.

Vilppulan verinen historia[muokkaa]

Vilppulan perustaja, Vilppu Vilpunpoika Vilppula oli Kolhosta lähtöisin oleva apina. Perimätiedon mukaan hänet häädettiin kotiseudultaan, joten hän potki toloppakelekalla niin pitkälle kuin kunto kesti eli viitisentoista kilometriä johonkin suuntaan ja asettui siihen asumaan. Paikan nimeksi tuli Vilppula.

Vuonna 1918 Vilppula jakautui kahtia, kun Vilppulankoski ilmestyi keskelle kylää. Niitä, jotka jäivät pohjoisrannalle, kutsuttiin rasistisesti valkoisiksi (vaikka minkä he ihonvärilleen voivat), ja ne, jotka olivat etelärannalla, olivat punaisia (ja sekös vasta noloa olikin). Tästähän tuli tietysti tappelu, sillä vilppulalaiset ovat tunnetusti riitaisaa väkeä. Molemmilla rannoilla on edelleenkin muistomerkit.

Vilppula tänään[muokkaa]

Keskellä koskea urheilukalastetaan, eli ongitaan ja verkoilla pyydetään kaikki mahdolliset vesieläimet, jotta vesistö saataisiin puhtaaksi kaloista. Henkitoreissaan pyrstöään heiluttavat kalat kipataan läheisiin pöheikköihin. Ennen vanhaan kaloja toki syötiinkin, mutta nykyisin Vilppulassa on Valintatalo ja K-market Järvinen, joista vilppulalainen saa kätevästi eineksiä käsiään sotkematta. Muista hankkia kalastuslupa.