Viikonpäivät

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Viikko)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viikonpäiviin kuuluvat seuraavat päivät: Maanantai, Tiistai, Keskiviikko, Torstai, Perjantai, Lauantai, Sunnuntai, Helluntai, Karkauspäivä ja Viimeinen päivä. Joissakin maissa viikonpäiviin kuuluvat myös Naamantai, Keksiviikko, perstai, Kerstai sekä Pikkulauantai. Nämä päivät eivät onneksi kuulu Hikipedian viikonpäivämäärittelyyn. (Ainakaan vielä, tai sitten ei viitsitä vain linkittää tässä niihin päiviin. Eikä jaksa nyt mitään perjantaina..)

Maanantai[muokkaa]

Monday-bear.jpg

Maanantai on se päivä, jolloin voi olla aamulla krapula ja kaikki mennä pieleen. Minään muuna päivänä ei mikään voi mennä pieleen. Tämän seurauksena kun maailmanloppu tulee, mikään ei mene pieleen, koska se tapahtuu torstaina (kts.torstai)

Tiistai[muokkaa]

Tiistai on 24 tuntia pitkä ajanjakso maanantain ja torstain välillä jos keskiviikkoa ei oteta mukaan. Tiistai on valitettavasti arkipäivä eli silloin ei tapahdu mitään ihmeellistä eikä sitä kannata odottaa toisin kuin humppabändi Valvomo väittää. Tiistaista on vielä 2 päivää perjantaihin jolloin alkaa viikonloppu joka kestää myös kaksi päivää. Merkillistä.

Keskiviikko[muokkaa]

Keskiviikko ei ole päivä. Torstai tai tiistai on mutta ei keskiviikko. Keskiviikkona elämäsi on surkeimmillaan, sillä kansallisen tutkimuksenkin mukaan tällöin suomalainen on pahantuulisimmillaan. Keskiviikon numero on 3. Kolme onkin surkeuden vertauskuva monissa viisaissa luonnonkulttuureissa. Keskiviikko on asia, jonka voi määritellä kaikeksi muuksi kuin itsekseen. Keskiviikkona myös Aku Ankat tulevat kolistelemaan hyvin monien suomalaisten postiluukkuja. Alunperin keskiviikon piti olla hernekeittopäivä, mutta koska joku unohti laittaa herneet likoamaan tiistaina, hernari saatiin valmiiksi vasta torstaina.

Aiheesta lisää muualla[muokkaa]

Torstai[muokkaa]

Torstaista voidaan todeta: Maailmanloppu tulee aina torstaina. (Lue esim. Linnunradan käsikirja liftareille) Lukemattomien kokeiden kautta on todettu, että maailmanlopulle on fyysisesti mahdotonta tapahtua minään muuna päivänä kuin torstaina. Kaikki yritykset lopettaa maailma esim. maanantaina ovat epäonnistuneet.

Knoppitietoa[muokkaa]

  • Torstai on toivoa täynnä.
  • Torstai on hernekeittopäivä. Jos olet ollut kiltti, saatat saada myös pannukakkua.
  • Torstaisin käyvät yökerhoissa vain opiskelijat, epätoivoiset luuserit ja yksinhuoltajat.

Kivaa luettavaa[muokkaa]

Perjantai[muokkaa]

”Eii peeerr-”

~työntekijä perjantaista.

”Voii Perrjantai!”

~Vittuuntunut työntekijä perjantaista.
Platonin surkeasti epäonnistuneet laskelmat maailmanlopusta, tuntemattomaksi jääneestä viikonpäivästä, joka jotenkin liittyy numeroon 13.

Perjantai on mielivaltaisesti määritelty 24 tunnin mittainen ajanjakso, joka tulee toisen mielivaltaisesti määritellyn 24 tunnin aikajakson, jota kutsutaan torstaiksi, jälkeen.

Perjantai on työviikon loppu. Tämä tarkoittaa, että saat pitää seuraavan päivän vapaata, ellei johtaja toisin määrää. Perjantai-nimi tuleekin työntekijöiden pomon määräyksiin juuri perjantaisin liitetyn sanan ensimmäisestä tavusta "Per-". Kaikesta huolimatta perjantai on muita päiviä pidempi (puhutaankin "pitkäperjantaista"). Tämä onnistuu siten, että perjantain tunnit on mielivaltaisesti määritelty tavallisia tunteja pidemmiksi - kellotkin on ohjelmoitu pyörimään perjantaina päiväsaikaan tavallista hitaammin ja illalla tavallista nopeammin. Perjantai-iltaisin kuuluu paeta strippiklubille. Jos turvallisuussyistä on vangittuna pieneen kopperoon, jonka seinistä törröttää teräviä nauloja, voi vaikka heittäytyä miekkaan, tutustua aiheeseen liittyviin videoihin tai harrastaa vandalismia.

Henkilöitä, jotka rakastavat perjantaita[muokkaa]

Lauantai[muokkaa]

Lauantai (ruots. Lördag eli Löröpäivä) on viikon paras päivä. Sen numero (6) on myöskin joidenki mukaan nimitettävissä kaikkein parhaaksi numeroksi.

Lauantain hyviä puolia[muokkaa]

Muuta silmäiltävää[muokkaa]

Sunnuntai[muokkaa]

Sunnuntai on Pyhä Päivä. Sunnuntaita joko rakastetaan tai vihataan tai tehdään molempia yhtä aikaa. Suomen kansa viettää tätä pyhää päivää yleensä krapulaisena sohvalla röhnöttäen sekä pitsaa naamaansa vedellen telkkarinkatselun lomassa. Sunnuntai on siitä huono päivä ettei mitkään paikat kuten baarit tai kaupat ole auki.

Karkauspäivä[muokkaa]

Karkauspäivä on päivä jolloin Suomen ensimmäinen kuningas karkasi linnastaan Ruotsiin. Päivän kunniaksi se nimettiin karkauspäiväksi. Karkauspäivä on joka toinen päivä 3 vuoden aikana.

Päiväefekti[muokkaa]

Ajattele näitä sanoja ja hysterisoidu:[muokkaa]

Hän vähän juhli, ja nyt on huono olo, ja jo torstai. Mutta kulttuurin velvoittamana on parasta aina välillä nollata aivot päihteillä.


torstai jo, ei HELEVETTI!
Oi voi, sehän on torstai! Ei vitsi, ei ole enää kauan aikaa... torstai! Mitä minä nyt teen, mitä minä nyt teen... apua! Eih. Olin orientoitunut vaikka mihin, ja... nyt ei ehdi tehdä enää mitään. Miksi, miksi kukaan fiksu ei voi poistaa kalenterista torstaipäivää? Pitäisi muuttaa Lappiin, ei tarvitsisi enää murehtia kurjista torstaiaamuista ja tylsistä torstai-iltapäivistä.

Huom. Ei pitäisi toimia odotetulla tavalla perjantaisin, ellei viikko ole sitten ollut loma.

Vaihtoehtoiset nimet koululaisille[muokkaa]

  • Maanantai
  • 2. maanantai
  • 3. maanantai
  • 4. maanantai
  • Perjantai
  • Lauantai
  • Maanantaiaatto

Katso myös[muokkaa]