Valokuva

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Valokuva on Microsoftin Paint-ohjelmalla luotu dokumentti, jonka pääasiallinen tarkoitus on havainnollistaa ameeban sielunelämää ja Jumalan ruumiintoimintoja. Valokuvan keksi alunperin äitisi vähintään sata vuotta sitten, mutta Jeesus ehti patentoida sen ensin, ja vei näin vuosisadan keksinnöstä kaiken kunnian. (Äiti luonnollisesti vittuuntui asiasta, ja järkkäsi Jeesuksen ristiinnaulittavaksi, ks. pääsiäinen)

Passikuva[muokkaa]

Pääartikkeli: Passikuva

Valokuvan erikoistapaus on passikuva. Se on määrämittoihin tehty kuva, jolla tutkitaan sitä esittävän henkilön mielenterveyttä. Tutkimukseen sisältyy kuitenkin riskejä, sillä mieleltään terveen henkilön todennäköisyys saada sydäninfarkti passikuvansa nähdessään on suuri. Ääritapauksissa myös kuvan ottaneen henkilön terveys tai henki voivat vaarantua. Primäärireaktio laantuu kuitenkin ajan mittaan, jonka jälkeen mieleltään terve henkilö kätkee passikuvan näyttääkseen sitä ainoastaan erikseen vaadittaessa ja silloinkin liitettynä erityisiin matkustuksen yhteydessä tarvittaviin tavaroihin.

Mielenterveydeltään poikkeavana pidetään sellaista, joka julkisella paikalla vapaaehtoisesti esittelee passikuvaansa. Mielenhäiriön vakavuus määritellään sen mukaan, minkä verran henkilö vakuuttaa muistuttavansa passikuvansa.

Valokuvataiteen unohtumattomimpia klassikoita:[muokkaa]