Valaistunut itsevaltius

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valaistunut itsevaltias. (KUVITUSKUVA)

Valaistunut itsevaltius on hallintomuoto, jossa valtion tai vastaavan hallintoalueen hallinta on keskitetty rajattomin valtaoikeuksin varustetulle yksittäiselle henkilölle, joka on valaistunut ja näin ollen pätevä hallitsemaan. Valaistunut itsevaltius on valistuneen itsevaltiuden kehittyneempi ja vaikeammin saavutettava muoto; siinä missä valistuneen itsevaltiaan statuksen saavuttaakseen riittää itsevaltiuden lisäksi sivistyneisyys ja viisaus, tulee valaistuneen itsevaltiaan olla saavuttanut salattua, perustavanlaatuista tietoa, ehkä jopa yhteys maailmansieluun.

Ilmenemismuodot[muokkaa]

Valaistunutta itsevaltiutta ei voida varsinaisesti sanoa saavutetun koskaan ainakaan kirjoitetun historian aikana. Dalai Lama saattaisi olla valaistunut itsevaltias, mutta siihen tarvittaisiin jotain, mitä hallita. Pelkät buddhalaisten[1] sydämet eivät riitä. Voidaan siis todeta valaistuneen itsevaltiuden olevan vaikea, jopa mahdoton (mistä lisää tuonnempana), saavuttaa.

Tie valaistuneeksi itsevaltiaaksi[muokkaa]

Valaistumalla voit saavuttaa vaikka kuinka hienoja visuaalisia efektejä.

Valaistuneeksi itsevaltiaaksi päästäkseen tulee itsevaltiaskandidaatin muistaa kaksitoista asiaa. Helppoa! Tai ei ehkä sittenkään.

Osa yksi: Jalot Totuudet[muokkaa]

 1. Kärsimys: Elämä ilman valaistunutta itsevaltiutta on kärsimystä. Valaistumattomat hallitsijat ovat virhealttiita sähläreitä, ilkeitä ja itsekkäitä tai sekä että.
 2. Kärsimyksen syy: Kärsimys selittyy lihan ja veren kahleissa olevilla hallitsijoilla; näiden ei voi olettaa eikä luottaa kykenevän täydellisyyteen tai edes pyrkivän siihen koko sydämestään.
 3. Kärsimyksen loppu: Kärsimys loppuu, kun valaistuneen itsevaltiaan tankit ryömivät seremoniallisesti koristeltua pääkatua, eli kun valaistunut itsevaltius saavutetaan.
 4. Tie valaistuneeseen itsevaltiuteen: Kahdeksanosainen polku, katso alta.

Osa kaksi: Jalo Polku[muokkaa]

 1. Oikea ymmärrys: On ymmärrettävä kärsimyksen syyt ja tarve valaistuneeseen itsevaltiuteen.
 2. Oikea aie: On oltava pyyteettömästi kansan hyvinvoinnin puolella hankkiessaan valtaa, sitä ei saa tehdä itsekkäistä lähtökohdista.
 3. Oikea puhe: On puhuttava kansalle kansan kieltä, napakoin iskulausein, sillä silloin suosio on taattu. Valaistuneen tulee kuitenkin olla todellisten asioiden suhteen vaikeaselkoinen, mutta tyhjissä iskulauseissa harvoin mitään konkreettista käsitelläänkään.
 4. Oikea toiminta: Toisen vahingoittaminen on rumaa; on siis tehtävä tylsä kukkaisvallankumous kunnon verisen luokkasodan sijaan. Toisaalta, jos olisit pitänyt veristä vaihtoehtoa hienompana, epäonnistuit jo. Valaistuminen on sisäistä, ei ulkokultaista.
 5. Oikea elinkeino: Älä rahoita vallankaappaustasi epäilyttävien tahojen rahoilla.
 6. Oikea ponnistus: Älä anna pahoille vaistoille valtaa, vaan ponnistele pysyäksesi Voiman valoisalla puolella.
 7. Oikea valppaus: Valaistunut itsevaltias ei tarvitse salaista poliisia: hän on aina tarkkaavainen ja ulottaa mielensä koskettamaan kansansa mieliä. Näin hän tietää, jos jossakin juonitellaan häntä ja kansaa vastaan.
 8. Oikea keskittyminen: On keskityttävä täydellisesti ollakseen maallisen yläpuolella. Voidaan viitata myös vallan keskittymiseen valaistuneelle.

Kritiikki[muokkaa]

Valaistunutta itsevaltiutta on syytetty pelkäksi utopiaksi. Koska esimerkiksi verettömät vallankaappaukset harvoin toimivat, koko Jalo Polku on tuomittu silkaksi haihatteluksi. Lisäksi sen on huomautettu olevan sekava ja riittämätön - esimerkiksi demokraattisin keinoin valtaan pääsemistä ei käsitellä lainkaan. Todellinen ongelma kuitenkin on syvemmällä: ihminen, joka nousee maallisen yläpuolelle ja saavuttaa korkeimman mahdollisen tietoisuuden tilan, on tuskin kiinnostunut enää vallasta. Lisäksi epäillään tuollaisen henkilön ajautuvan jonkinlaiseen limboon, jota kutsutaan nirvanaksi, tai yhdistyvän maailmansieluun. Valaistuneessa itsevaltiudessa on myös kamala puoli, jota ei välttämättä heti tule ajatelleeksi: Illuminati. "Illuminati" on latinaa. Ja mitä se tarkoittaakaan? Illuminati = valaistuneet. (Valaistunut + itsevaltius) x Illuminati = NWO! Tästä taas lisäämällä, vähentämällä, kirjainsymboliikalla, hyvällä mielikuvituksella ja huonolla todellisuudentajulla saadaan 666! Sinne meni sekin sitten.

Aina ne pilaa kaiken...

Viitteet[muokkaa]

 1. ja coolien, eksotiikkaa etsivien länsimaisten uniikkilumihiutaleiden