Hiktionary:V

Hikipediasta
(Ohjattu sivulta Väkiluku)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

V niin kuin vulva

Vaatetus

Vaatetus on ihmisten ja ruotsalaisten käyttämä suojakeino. Joskus jurakaudella vaatteita puettiin mahdollisimman paljon päälle, jotta olisi lämmin. 2000-luvulla vaatteita pidetään päällä mahdollisimman vähän, jotta tyyli näyttäisi halvalta. Suomalaisia vaatetuksen kestosuosikkeja vuodesta toiseen ovat vyölaukut ja shortsit-sukat-sandaalit-yhdistelmä.

Valaanrasva

Valaan rasva ei ole enää niin suosittua kuin ennen johtuen aikojen saatossa muuttuneista kauneusihanteista.

Valkovenäjän kieli

Valkovenäjän kieli on slaavilainen kieli, jota puhuttaisiin Valko-Venäjällä, ellei presidentti Aljaksandr Lukašenka olisi kieltänyt sitä fasistis-nationalistisena kielenä.

Valtimo (ei se verisuoni)

Sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Köyhä kunta säästää rahaa mm. karsimalla teiden hoitoa, katuvalojen päällä pitämistä, koululaisten kunnollista ruokkimista ja venyttämällä kunnan työntekijöiden palkattomia taukoja äärimmäisyyksiin sillä tavalla että töihin tullessa kahvitauko, sieltä ruokatauolle ja syömästä kahvin kautta kotiin. Omakustanteiset kahvit ja ruuat.

Valovuosi

On ajanjakso, jonka aikana valo liikkuu. Teoriaa testattaessa todettiin, että joka ikinen vuosi on valovuosi, koska valo liikkuu aina. Jos valovuosi joskus päättyy, tulee pimeää. Pimeä tulee kyllä öisin, mutta valovuoden jälkeinen pimeys on pidempi. Jos valovuoden jälkeinen pimeys kiinnostaa enemmän, lue Ilkka Remeksen kirja Ikiyö.

Vanhainkoti

Vanhainkoti on paikka, jonne kaikki seniilit vanhukset ja höppänät kiikutetaan, kun niitä ei jakseta enää kodin nurkissa katsella. Kerholapset käyvät monesti kerjäämässä karkkia pääsiäisenä vanhuksilta. Vanhukset ovat yleensä kiukkuisia ja vihaavat nuoria, mutta joitakin poikkeuksia on, sillä jotkut mummelit antavat nuorille jopa rahaa jos tuntevat nuoren vanhemmat. Tällainen käytös on epätodennäköistä, jos semmosia mummoja näette, on syytä epäillä omaa tai heidän mielenterveyttään...

Vaon rehevyys

Tämä on hassua alapäässä. Jotain kokemusta minullakin.

Varashälytin

Varashälyttimen päätehtävänä on päästää varoitusääni varkaiden tullessa. Hälyttimessä on usein lämpösensori, joka tunnistaa kaikenlaisia eläviä eli ympäristöään runsaasti lämpimämpiä kohteita. Periaatteessa varashälyttimen voi ohittaa kun se on asennettu saunaan tai viilentämällä kehoaan siten, että sen lämpötila vastaa ympäristön lämpötilaa.

Varjo

Tiedemiehet väittävät, että varjostusilmiö tapahtuu kun kappale pysäyttää pinnalle matkalla olevat fotonit, jolloin varjostusilmiön alue näyttää tummenevan. Tämä on tietenkin totta, mutta ne kehvelit eivät ole uskaltaneet kertoa, että ihmisen varjon kohdalla on kyse eri asiasta. Ihmisen varjohan on kaksiuloitteinen projektio neliuloitteisesta olennosta, jonka kolmiuloitteinen varjo olet sinä. Juuri niin. Muista siis: Jos joku kertoo harjoittavansa varjonyrkkeilyä, hän on masokisti.

Varas

Varas on ihminen, joka varastaa toisilta ihmisiltä/yhtiöiltä/pankeilta ynnä muista paikoista. Varkaita on monenlaisia:

Taskuvarkaat ovat yleensä työttömiä.

Vauvagore

Paras Internetistä löydetty kuva.

Vauvagore on kulttuurimuoto, joka harvimmille soveltuvan kaverini kutsumattomien arvioiden mukaan on lähes kadonnut 4chanista. Sen elvyttämiseksi kaavaillaan adressia. Vauvagore on englanniksi baby gore, ja tuolla termillä löytyykin paljon enemmän aineistoa harrastajille kuin suomalaisella vastineella.

Veikkaus-mummo

Veikkaus-mummo on se ilkeä täti, joka vie aina sen suuren voiton, jonka olisit saanut ilman vartijan karvaista kättä. Veikkaus-mummo voittaa pelikoneesta aina rahaa. Veikkaus-mummon yleisen lause: "Jipii, mää voetin!" Veikkaus-mummo puhuu yleensä Savon tai Turun murretta, riippuen siitä onko hän kotoisin Savosta vai Turusta.

Velipuoli

Se ilkeä poika, joka muuttaa taloon, kun äitisi menee uudestaan naimisiin. Juuri se, joka piirtää viikset kaikkiin lehtiisi ja hukkaa Pokémon-korttisi. Myöhemmin vikittelee tyttöystäväsi ja hankkii sinulle häädön taloyhtiöstä.

Vendetta

Hupsu tapa, josta italialaiset ovat tunnettuja, mutta jota tiedetään myös venäläisten ja yhdysvaltalaisten, sekä myös romanien harjoittavan. Pähkinänkuoressa se menee näin: Kun perhe lainaa toisen perheen lehmää, eikä palauta sitä, on toisella perheellä oikeus julistaa vendetta toiselle perheelle, joka ei palauttanut lehmää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että toinen perhe yrittää tappaa toisen perheen. Tämä saattaa pahimmillaan johtaa sukupolvia pitkään koston kierteeseen, jossa lopulta kukaan ei muista, kuka tekikään silloin aluksi ja mitä, mutta kuka välittää, kunhan petturien veri pannaan virtaamaan!

Tässä kohtaa on hyvä alkaa miettiä, pitäisikö se naapurin porakone palauttaa...

Venäjän kielitaito Suomessa

Jos talvisodassa olisi homoiltu täällä puhuttaisiin nyt venäjää.

Venäjän sisällissodan merkittävin sana

Merkittävin sana

Punaisen armeijan ylimmän kenraalin merkittävin sana!

"Minä kaivan persettäniä".(Lähde)

Verkkotunnus

Verkkotunnus on Internetin ja kalaverkon kyljessä oleva logo, josta tunnista kenen oma se on. Esim. Suomella on .fi, USA:lla .trump™, Venäjällä .putin jne.

Vesimeloni

Vesimeloni on maailman toiseksi irstain vihannes. Se on myös maailman suurin vihannes ja siitä voi tehdä erittäin maukkaita jälkiruokia. Jos viholliset ovat perässäsi, heidät kannattaa kaataa tai harhauttaa vierivillä meloneilla. Rasistisen periaatteen mukaan N'Ubuntut söisivät ainoastaan vesimelonia ja kanaa.

Vessakirjoitus

Vessakirjoitus on korkeimman luokan itseimaisua epämääräisen luovuuden avulla.

Luotettavia lähteitä
Fox News - Magneettimedia - MV-lehti - Suomi24 - Ultra-lehti - Vessan seinä - Ylilauta


Vetoketju

Vetoketju on pienistä muovineliöistä ja veto-osasta koostuva sulkusmekanismi. Se helpottaa suunnattomasti vaatteiden käyttöä. Useissa miesten farkuissa vetoketju toimittaa virtsareiän virkaa.

Vibraattori

Vibraattori tarkoittaa jotakin värinää raivostuttavasti ylläpitävää, esimerkiksi värisevää sähköhammasharjaa tai kännykkää. Tiedän, että te kaikki ajattelette värisevää hieromasauvaa. Ei ajatella ihmiset sitä värisevää hieromasauvaa!

Vihollinen

Viholliset asuvat yleisesti ottaen nakkipiiloissa Pohjois-Korean itäosissa, mutta he työskentelevät Suomen kuninkaallisessa viholliskomppaniassa. Kaupungilla kävellessä kannattaa muistaa varmistaa selusta ja etenkin puiden latvusto vihollisten varalta. Viholliset esiintyvät myös kaktuksina, lehtiä lukevina miehinä ja postilaatikoina. Väittämä, että kaikki ovat vihollisia, pitää suurin piirtein paikkansa.

Vihollisina voi pitää myös homoseksuaaleja, ateisteja ja muukalaisia.

Viihdetaiteilija

Viihdetaiteilija-nimitystä käytetään henkilöistä, joilla ei ole viihdyttäjän kykyjä tai taiteellisia lahjoja, mutta jotka mieltävät tarpeelliseksi ängetä sinunkin telkkariruutuusi ilta toisensa jälkeen. Arkkiesimerkkejä ovat Sami Hedberg ja Spede Pasanen. Viihdetaiteilijoiden luontaista elinympäristöä ovat ruotsinlaivojen esiintymislavat ja muut vastaavat paikat, joissa ympärille on pakkautunut mahdollisimman paljon siiderissä ja halvassa keskioluessa marinoitunutta ihmisainesta. Pahimpana uhkana viihdetaiteilijoille pidetään tänä päivänä Facebookin huumorisivuja, joskaan ammattikuva ei ole todennäköisesti kuolemassa niin kauan kuin huumorikuviin ei saada liitettyä spontaaneja poskenpäristelyjä ynnä muita hervottomia ääniefektejä.

Viinapää

Hyvä viinapää on kivaa valuuttaa, kun aamulla pitää lähteä ajamaan autolla, mutta huono kun poliisi pyytää antamaan reippaan puhalluksen. Huono viinapää taas kertoo, että kaverit juo sinut pöydän alle.

Viisaus

Viisaus tarkoittaa käytännössä kykyä muistaa kaikki maailman valtiot ja pääkaupungit ulkoa. Henkilö, joka osaa kaikki maailman valtiot ja pääkaupungit ulkoa, on viisas. Viisaus on ollut filosofisen pohdiskelun aiheena jo pitkään. Sokrates esitti, että viisautta ei ole; Platon puolestaan ounasteli, että viisaus ja tyhmyys sulautuvat toisiinsa ennen pitkää. Aristoteles puolestaan järkeili viisauden olevan kuin aine, jota tutkii, kunnes sekoaa. Viisautta on tutkittu myös lääketieteen näkökulmasta. René Descartes aprikoi viisauden olevan sairaus. Sigmund Freud ei kuitenkaan allekirjoittanut tätä, vaan väitti, että ainoa hoitokeino viisauteen on itsemurha. Myös Apulannan jäsenistö on julkisesti kertonut, että tämä entiteetti ei asu heissä.

Viktoriaaninen aikakausi

Viktoriaanisella ajalla ihmiset pukeutuivat röyhelöihin. Heidän johtajanaan toimi Kuningatar Victoria XIV Perverssi. Nykyajan viktoriaaneja ovat mm. teinigootit ja muut naurettavat ihmisperseet, jotka yrittävät säikytellä ihmisiä pukeutumalla ruumiin näköiseksi.

Vilunki 3000

Vilunki 3000 on eräs niistä Radio Helsingin juontajista, jotka soittavat levyjä paikallisradiossa Helsingin kansalle. Vilunki 3000 on myös tavallinen suomalainen, mutta suuri musiikkipersoona.

Virheliike

Virheliike on paras silloiseen tilanteeseen nähden tehty ratkaisu.

Tilanteen ollessa vielä silloinen eli perfektissä tai toisin sanoen menneisyydessä asiat näyttäytyivät eri tavalla. Jälkinäkö on 20/20. Housuun pissiminen lämmittää ja rahan lappaaminen ulkomaille ja veroja kiertäville ei-oikestaan-minkään-maalaisille yrityksille kannattaa. Tämä tunnetaan nimellä Valumaefekti, Varallisuus ja urea valuvat alaspäin kuljettaen hyvinvointia ja lämmintä.

Sitten iskee virheliike. Lama alkaa, Nokia romahtaa, Kreikka kieltäytyy maksamasta velkojaan ja monikansalliset yritykset kierrättävät tulonsa veroparatiisien kautta välttäen alempien kansanluokkien päälle lirauttamisen. Mutta ei voi valittaa. Tehtiinhän sentään paras mahdollinen tässä, tai oikeastaan siinä menneessä tilanteessa. Joten syyttely on vain kyvyttömyyttä hyväksyä tosiasiat.

Viron viinakulttuuri

Viron viinakulttuuri (28. syyskuuta 1992 - 1. toukokuuta 2004) oli 12 vuotta kukoistanut alkoholikulttuuri Virossa ja muualla Itämeren alueella. Se saapui Viron alueelle reilu vuosi Venäjän sosialistinen federatiivisen neuvostotasavallan romahduksen jälkeen, kun Itämeren laivavarustamot alkoivat tehdä lisää laivareittejä Viroon. Osa suomalaisista, jotka olivat tulleet eiliseltä kännioksennukselta haisevaan laivaan, jäivät Viroon useaksi viikoksi harrastamaan irtosuhteita, saivat useita ystäviä kyseisestä maasta (kielet olivat samanlaisia näetkös) ja opettivat heille juomisen jalon taidon. Pian tämän jälkeen yhä useampi suomalainen oli innostunut Tallink Siljoista ja tekivät halpoja viinamatkoja Ruotsiin ja Viroon. Sen jälkeen kun kaikki laivat oli jo ylibuukattu suomalaisista turisteista (jotka olivat viina tai budjettimatkalla), tuli joukkoryntäys Viking Lineihin, kun Suomen alkoholilaki kiristyi. Tämän jälkeen myös Ruotsissa paikalliset Systembolaget-putiikit olivat täynnä suomalaisia ostamassa viinaa, kun laivojen Tax Free -myymälät olivat loppuunmyydyt. Lopulta vuonna 2004 Viro liittyi EU:hun ja unionin viinalait astuivat voimaan. Viron viinakulttuuri tuhoutui vappuna 2004. Unohdettuna, mutta rakastettuna.

Virsi

Virsi on laulu, jota lauletaan seksuaalisen kiihottumisen lisäämiseksi. Virsissä jäykistynyttä kalua nimitetään kuitenkin peitenimillä Jeesus, Jumala, Herra, Sebaot ja Kristus. Tästä syystä jotkut eivät kiihotu kunnolla niitä laulaessaan. Tällaisia ihmisiä kutsutaan fundamentalisteiksi. Veltostunutta siitintä kutsutaan virsissä myös monilla erilaisilla nimityksillä, kuten Saatana ja maailma. Esimerkiksi virressä 521 lauletaan, että "ei kestä ei seiso se aina, se tuskia huolia tuo." Virsi 301, kaikille Alkon ystäville omistettu, alkaa sanoilla "Kirkasta, oi Kristus, meille."

Virtahepo

Ilmiö, joka esiintyy yleensä silloin, kun heroiinikuorma on piilotettava poliisilta, eikä joen lisäksi ole mitään muuta kätköpaikkaa.

Viru Valge

Viru Valge on neuvostoliittolainen Lasol-johdanteinen maitojuoma, jota on valmistettu vuodesta 32 jälkeen Leninin. Puna-armeijan tekemien kokeiden mukaan Viru Valge aiheuttaa kroonista ripulia sekä astraalisia erektiohäiriöitä. Viru Valgen keksi alunperin ilmeisesti Länsi-Ukrainalainen urologi Rektum Korvotz, joka tuli keksineeksi juoman vahingossa koettaessaan puhdistaa ydinjätettä valkovenäläisistä.

Vodka Martini

Vodka Martini on vodkasta ja kuivasta vermutista valmistettava äärimmäisen raa'an ja kuivan makuinen cocktailjuoma. Se tunnetaankin erityisesti jäänviileiden ja (ainakin päältä katsottuna) tunteettomien miesten suosimana juomana. Se valmistetaan vodkasta, vermutista (sekä mahdollisesti jäästä) jäähdyttämällä aineet sekoittamalla tai ravistamalla ne cocktail-sekoittimella, sekoituslasissa tai laboratorio-olosuhteissa koeputkessa.

Vain kahden henkilön tiedetään tilaavan Vodka Martininsa aina ravistettuna. He ovat James Bond ja Valtteri Bottas. (Niin, ja Cheek. Toim. huom.)

Vodka Martini tarjotaan toisinaan oliivin tai sitruunankuorenpalan kanssa. Tosin jotkut saattavat tarjota sen myös kananmunan kanssa.

Yleensä Vodka Martini tilataan krapularyypyksi. Jos aivan rehellisiä ollaan, niin vain kahden henkilön tiedetään oikeasti pitävän Vodka Martineista. He ovat James Bond ja Valtteri Bottas. (Niin, ja Cheek. Toim. huom.) (Pitikö tuostakin muistuttaa jo toisen kerran! Toim. huom.)

Voimanosto

Voiman-osto, yleensä lyhennettynä voimanosto, on kaksiosainen kilpailu. Ensimmäisessä osassa hankkiudutaan Thaimaaseen. Toisessa ostetaan pillereitä joilla saa voimaa. Helppo laji siis.

Voittopotti

Voittopotti on televisiossa MTV3:lla päiväsaikaan esitettävä "interaktiivinen" (inter 'sisäinen' + akti 'seksuaalisen kanssakäymisen suorittaminen') ohjelma, jossa on ikäraja 18 vuotta. Ohjelmassa on palvelunumero, johon voi soittaa. Palvelunumeroksi se on suhteellisen halpa, vain 0,95€/soitto. Halpa hinta johtunee siitä että Sofia, Nelli, Suski ja Johanna pitävät työstään, tai siitä että yleensä ihmiset soittavat numeroon useita kertoja. Ohjelmassa esiintyy myös Maikkarin pöllöjä. Eipä ihme, että Voittopotti on lähes yhtä suosittu kuin "Neiti aika". Voittopotti on erittäin suosittu ohjelma. Pitäisiköhän laittaa prime-timeen?

Vuolukivi

Hyvin suosittu rumien ihmisten hampivärkkien muokkaukseen: VUOLUKIVI. Jo aikojen alussa useita ihmisiä kehotettiin kääntymään vuolukiven puoleen hammaslääkärin sijasta. Esimerkiksi näiden hampaiden omistaja ei ottanut neuvosta vaarin.

Vuosi

on antiikin Spartassa keksitty ajanlaskutapa, joka muodostuu kolmestatoista 24 päivän syklistä joita kutsutaan paavoväyrysiksi. Kolmentoista paavoväyrysen välein vuosi aloitetaan alusta.

Vuosisadat

Aika mitattuna vuosisatana on absurdi käsite. Aikaa mitataan kellolla, ja se kuluu koko ajan yhtä nopeasti, mutta jos kelloja ei olisi keksitty, ei koko aikaa olisi olemassa, koska oltaisiin vaan. Kello harvoin edes toimii vuosisadan verran, kun taas kosmisessa mittakaavassa on vuosisata mitätön tuhru.

Väkiluku

on fysikaalinen suure, joka lasketaan seuraavalla kaavalla:

kansan aivojen tilavuuksien keskiarvo × matemaatikkojen määrä ko. maassa = maan väkiluku

Vääryys

Se nyt vaan on niin väärin. Vääryys on sukua valheelle ja vastakohta oikeudelle.

Väärä tieto

on mikä tahansa tieto, joka ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi se, että Suomen pääkaupunki on Helsinki, on väärää tietoa. Väärää tietoa on esiintynyt aikojen alkuhämäristä lähtien. Väärää tietoa voit löytää esimerkiksi Wikipediasta.

Sisällysluettelo