Väittely

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Väittely on tapahtuma jossa kaksi henkilöä riitelevät. Väittelyt ovat äärimmäisen tylsiä - vähän niinkuin tämä artikkeli. Voit kuitenkin pelastaa surkean väittelyn seuraavilla perusteluilla ja sekavilla ympäripyöreillä ja nokkavilla mielipiteillä.

Ohjeita[muokkaa]

 1. Pelottelu: Esimerkiksi: JOS ET USKO JUMALAN PYHÄÄ SANAA, KÄRISTYT IKUISESTI HELVETIN TULESSA!!11!1!!!
 2. Tunteisiin vetoaminen: Tässä tapauksessa voit sotkea vaikka afrikan lapset tai vastaavat mukaan aiheeseen. Esimerkiksi: Jos tekin olisitte Jumalan karitsoja voisimme yhdessä pelastaa sairaan isoäitini hengen!
 3. Natsikortti: Mikään ei ole asiaankuuluvammassa harmoniassa kuin Hitlerin natsiarmeija ja puolukkahillo. Esimerkiksi: Hitler söi kerran marsipaanipiirakkaa. Oletko sinäkin marsipaanifasisti?!
 4. Henkilökohtainen loukkaus: Mikään ei käynnistä kunnon huutotappelua kuin henkilökohtainen loukkaus. Esimerkiksi: Vain tyhmä skitsofreenikko uskoo tuollaiseen. Tavallisten pelisääntöjen mukaan tämä kortti tulisi pelata vasta natsikortin jälkeen.
 5. Yleiseen mielipiteeseen vetoaminen: Tämä on kätevä keino. Esimerkiksi: Maapallon on pakko olla litteä, koska miljoonat ihmiset uskoivat siihen keskiajalla. Eivätkä ne miljoonat ihmiset voi olla väärässä! Toinen esimerkki: Miljoonat ihmiset uskovat Jumalaan!
 6. Kehäpäättely: Tämä on varmasti kaikkien hihhulien suosikki. Esimerkiksi: Jumala on olemassa, koska Raamattu sanoo niin ja Raamattu on aina oikeassa, koska Jumala sanoo niin.
 7. Sääliin vetoaminen: Voit tällä vielä kääntää väittelyn voitoksi. Esimerkiksi: Miten minä nyt tienaan elantoni? Miten ruokin kolme suloista koiranpentuani ja chihuahuani?
 8. Julistaudu voittajaksi!: Puhu aina niinkuin olisit voittaja ja "tyrmää" vastustajasi väitteet uskomattomalla määrällä CAPS LOCKEJA ja huutomerkkejä, niin joku tyhmä saattaa oikeasti luulla että voitit väittelyn. Esimerkiksi: JEESUS ON AINOA PELASTUS JA TE TIEDEUSKOVAISET USKOTTE VAIN VALHEESEEEEN!!!!!!111!!!11!!!1!!!11!!!!!!!!!!!!!!
 9. Esitä viisasta: Tämä on loistava keino varsinkin vähä-älysiten huijjaami-seksi. Esimerkiksi: AA-PE-HG-JE = JO JE HE OK = KO AS FI KU = TIE DE ON HG JF = TIEDE ON ANTIKRISTUS
 10. Propagandasivu lähteenä: Voit myös tehdä oman sivuston, jossa esität vaikkapa täysin hatusta vedetyn Harvardin yliopistossa suoritetun tutkimuksen tuloksia, jotka puoltavat käsitystä Jumalan olemassaolosta.
 11. Peitä heikkoutesi: Useimmiten heikkoutesi on se, että sinulla ei ole mitään näyttöä teorioillesi, joten sano aina, että sinulla on runsaasti tiedeperusteluja, mutta älä kerro, mitä.
 12. Mukaudu: Jos huomaat olevasi häviäjien puolella, vaihda puolta!
 13. Kiistä kaikki: Vähän niin kuin Venäjä tekee. Jos tilanne näyttää oikein pahalta, syytä USA:ta tilanteen lavastamisesta.
 14. Söpöt kuvat: Pistä viestiesi loppuun söpöjä kuvia koiranpennuista sun muista.
 15. Heittäydy uhriksi: Näin saat sympatiaa, eivätkä vastustajasi viitsi hyökätä niin aggressiivisesti.
 16. Käytä Raamatun jakeita: Ne vakuuttavat ainakin hihhulit. Jos et muista yhtään raamatun jaetta, ei hätää! Voit keksiä omat jakeesi! Jotta jae kuulostaisi uskottavalta, korvaa k:t c:llä, v:t w:llä, kiroile helvetisti ja lisää muutama Paavali- ja älä-sana väliin. Esimerkiksi: 1. Ja niin Paawali lausui: "Äläkää uskoko järäkeen sillä Percele cecsi suolarincelit, Joulupucin ja kritiikin".
 17. Puhu vastustajasi päälle: Näin hän ei kykene esittämään mitään vastaväitettä ja vaikuttaa uunolta.
 18. Kokeile myös suunitelma B:tä Joskus agressiivinen linja ei toimi, jolloin sinun kannattaa esittää täysin rauhallista ja antaa vastustajastasi raivoisa kuva. Silloin näytät ammattimaiselta. Käytä esimerkiksi näitä lauseita: Miksi hyökkäät kimppuuni?, Miksi haluat kiistää niin kovasti Jumalan olemassa olon kiistämättömän tosiasian? tai Se vaan on niin. Ja piste.
 19. Tee karikatyyri: Tämä saa minkä vaan näyttämään tyhmältä ja epäloogiselta. Esimerkiksi: Vai muka salamat syntyvät taianomaisesti sähköstä pilvissä? hahhah, Thor ratsastaa vaunuillaan siellä ja iskee vasaralla jolloin tulee ukkonen (paljon loogisempaa)
 20. Lisää taika sanoja: tämä on melko kätevä tapa saada vastustaja vaikuttamaan tyhmältä. Esimerkki: Kun sinä taianomaisesti "liikutat" kättäsi taika "hermo- ja lihassoulilla" niin hokkus pokkus ja viesti tulee ns. "hermoja" pitkin "aivoihisi" siitä että olet liikuttanut kättäsi taianomaisesti
 21. Naisten Logiikka: Esimerkiksi: Kysy vastustajaltasi: "Pidätkö enemmän naisista vai tumma ihoisista miehistä?" Jos hän vastaa naisista, hän on rasisti. Jos mustista miehistä, niin hän on sovinisti.
 22. Samalta kuulostavat sanat: Yhdistä samalta kuulostavien sanojen merkitykset: Esimerkiksi: Dalai Lama = Laama, Ydinpommi = Ydinvoimala, Vihannes = Viha
 23. Henkilökohtainen loukkaus: Nyt kun uhrisi on raivon vallassa, ja alkaa laskemaan aikaa silmiensä edestä, kun hän pääsee loppuun, tokaise: "Kas, osaatkin laskea" tai "Osaatsä laskea? OMG!".

Muita niksejä[muokkaa]

Tässä vielä muutama pikku niksi:

 • Väitä ÄO:si olevan yli 180
 • Puhu kirjakieltä
 • Käytä itsekeksimiäsi hienostosanoja.
 • Älä keskity olennaiseen
 • Kirjoita lyhyesti, jotta laiskat lukisivat vain sinun tekstisi.
 • Käytä mahdollisimman suuria silmälaseja. Monookkeli on vielä parempi.

Katso myös[muokkaa]