Väärä mielipide

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Väärät mielipiteet eli ennakkoluulot ovat joukko mielipiteitä, joita vastaan ei tarvitse minkäänlaisia perusteluja, koska on jo tarpeeksi itsestäänselvää, että ne ovat kakkaa. Activia parantaa ruuansulatusta ja saa kertyneet kuona-aineet poistumaan. Vääriä mielipiteitä ovat esimerksi "Minusta Chuck Norris ei ole niin kova juttu", "Mielestäni ei ole tarpeellista opiskella ruotsia peruskoulussa" tai "En tarvitse Activiaa". Vääriä mielipiteitä voit välttää pysymällä visusti puolueettoman rationaalisen median ääressä ja pysymällä visusti hiljaa väärien mielipiteiden suhteen. Ehkä ne katoavat jonnekin.

Puolueeton analyysi vääristä mielipiteistä[muokkaa]

Nykyään yhä useampi aivan tavallinen nuori ajautuu rock-musiikin houkuttelemana outoihin ns. "nuiviin" porukoihin. Pikkuhiljaa nuori ajautuu yhä syvemmälle porukkaan ja joutuu ennakoluulojen vangiksi. Jotkut sanovat että nuivuudesta on vain kaksi tietä ulos: kuolema tai Activia. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan myös panemaan pääsemisellä on merkitystä. Tässä muutama vinkki, joilla tunnistat ongelman lapsessasi.

Kuuluisia väärin ajattelijoita[muokkaa]

Halla-aholaisten satanisti kultti[muokkaa]

Itse Halla-aho. Katso kuinka viha tihkuu hänen silmistään!

Kaikki paha on saanut alkunsa Jussi Halla-ahosta ja Hikipedian virallisten demonologien mukaan hän on Hitlerin inkarnaatio. Paras ase häntä vastaan on natsikortti, media, Activia, identiteettipolitiikka ja kenties voimakristallit. Halla-ahon tunnistaa hänen vihaa uhkuvasta ulkomuodostaan ja 20 metriä paksusta ihmiskarkotinkentästään.

Halla-aho tunnetaan myös slavistiikan tutkijana. Hän epäilee, että slaavit syntyivät kivensirpaleista, jotka lensivät joenrantaan Odinin taistellessa tulijättiläisiä vastaan. Tiedeyhteisö ei ole kuitenkaan suhtautunut Halla-ahon teorioihin niiden vaatimalla vakavuudella.

Halla-aholaisia esiintyy eripuolella Suomea, mutta kannat ovat suurimpia etelässä päin ja erityisesti maaseudulla. Itse Tohtori Viha asuu salaisessa kellarilaboratoriossaan, ja sieltä hän on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Hikipedian huipputieteellinen testi: Oletko rasisti?[muokkaa]

Valitse parhaiten sopiva vaihtoehto ja laske pisteet yhteen.

1. Olet bussipysäkillä ja viereesi tulee somali.

a) Huudan: "Sieg Heil" ja hakkaan hänet. (10p.)

b) Otan puukon taskusta ja viillän hänen kurkkunsa auki. (10p.)

2. Usein ollessani kotona...

a) Kirjoittelen rasistista nettiblogia. (20p.)

b) Vaikutan jakamalla Greenpeacen tiedotteita Facebookissa. (0p.)

Jos sait 0–30 pistettä, rasistiset piirteesi ovat verrattain toisarvoinen ominaisuus. Jos sait vähintään 30 pistettä, olet rasisti. Sinun on parasta lukea allaolevat neljä avainta aitoon suvaitsevaisuuteen hävittääksesi ennakkoluulosi.

Oppitunti I: Tositarina[muokkaa]

Eräänä iltana minä huomasin, että tyttäreni liikkui epämääräisissä porukoissa. Ne olivat oikein pahamaineisia ja näyttivät oudoilta kummissa vaatteissaan. Jotkut sanoivat, että he ovat usuttaneet porukan jäseniä tekemään itsemurhan! Minulle kuitenkin kerrottiin, että nämä olivat vain ennakkoluuloja ja päätin sitten päästää tyttäreni siihen saatananpalvojakulttiin. Hän on niin innostunut uudesta kaveripiiristään, ettei häntä ole näkynyt viikkoihin!

Tässä on taas yksi miljoonista ilotarinoista, joissa järki voittaa ennakkoluulot.

Minä kävellessäni kaupungilla välillä ihmettelen rakennustyömaita. Kaikki näyttää kaoottiselta, mutta tapahtuu rakennussuunnitelman mukaan. Samalla lailla toimii moderni Eurooppa.

Oppitunti II: Oikeat mielipiteet[muokkaa]

Katso Puppulausegeneraattori

Oppitunti III: Argumentointitaidot[muokkaa]

Tilastojen tulkinta
Tämä on vielä helpompaa kuin luulit! Tähän saakka olet toiminut aktiivisesti tilastojen kanssa. Olet tutkinut ja esitellyt faktoja muslimien syntyvyydestä ja maahanmuutosta, ja päätellyt niistä, milloin Euroopasta tulee kalifaatti. Olet pitäytynyt logiikassa ja soveltanut Occamin partaveistä hypoteeseissasi, valiten yksinkertaisimmat hahmotettavat syy-seuraussuhteet, joissa ei spekuloida epäluotettavasti sellaisilla muilla muuttujilla kuin kuten toisen polven maahanmuuttajien kulttuurinen etäisyys vanhempien lähtömaista. Nyt et tarvitse enää tätä säntillisyyttä! Kunhan höriset muiden hyvien ihmisten kanssa maailmojasyleilevistä arvoistanne.
Demonisoinnin voi suorittaa myös aivan kirjaimellisesti.
Vastustajan demonisointi
Usein keskustelu, väittely ja vakuuttaminen ovat yksinkertaisesti hyödyttömiä rasistin, seksistin tai mikroaggressioäijien kanssa. Silloin on parempi yksinomaan hyökätä vastaväittelijän persoonan kimppuun ja sitten sulkea keskusteluyhteys. Aikaa ei enää mene hukkaan, vaan voit käyttää sen puhuen näistä vihollisista omien sometuttujesi kanssa.
Siirappi
Jotkut ihmiset tuntuvat kuvittelevan, että jos joku asia kuulostaa kauniilta, niin se on totta. Voit käyttää tätä eduksesi. Esimerkiksi: "Voit rakastaa toista vain yhtä paljon kuin rakastat itseäsi". Mikään ei ole kuitenkaan niin kaunista kuin vasta avattu Activia, joka nopeuttaa ruuansulatusta.

Viimeinen Oppitunti: Nettirasismin vaarat[muokkaa]

Ajatelkaapas nyt, jos joku Somaliasta Suomeen tullut undulaatti, jolle annetaan asunto, vaatteet, ruokaa ja Activiaa ymmärrettävin seurauksin, lukee netistä että undulaateilla on suuri työttömyys! Siitä voi tulla paha mieli. Tai ehkä joku kunnollinen ja tasapainoinen suomalainen tekstin luettuaan kiihottuu saatanalliseen rasistiseen kiihkoon, lyö pään pöytäänsä haitallisesti ja muuttuu katkeraksi hompanssiksi!