Uusi testamentti

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Uusi Testamentti (leet: W51 73574M3N771) on pilkottu Raamattu, jossa on ne uudet osat. Siinä Jumala on neitimäinen uusiohippi, joka armahtaa. Hän on myös laiska eikä tee muuta kuin pistää poikansa asioilleen. Vanhan Testamentin Jumala on ihan erilainen. Moni kirjallisuudentutkija ja teologi epäilee, että ne eivät olisi sama henkilöhahmo lainkaan. Teoksen kirjoittaja ei halua kommentoida asiaa. Toiset sanovat, että Jumala vaihtoi Uuden Testamentin, joka mitätöi Vanhan Testamentin. Juristit ovat erimielisiä, koska Uusi Testamentti ilmestyi ensimmäisen kerran tietoisuuteen jotakuinkin 70 vuotta edunsaajan kuoleman jälkeen, ja valtaosa sen sisällöstä on tämän kyseisen edunsaajan puhetta.

Uuden Testamentin keskeisimmät asiat kertovat Jeesuksesta ja hänen teoistaan, ja ne ovat "Matin evankeliumi", "Markun evankeliumi", "Luukasan evankeliumi" ja "Vihanneksen evankeliumi."

Uuden Testamentin tyyli on Jumalaa ylistävä, eikä siinä ole paljoa jäljellä Vanhan Testamentin ihmisen matouden korostamista. Yleisesti ottaen Uuden Testamentin katsotaan lunastavan odotukset juonen kehittelyssä sekä tarjoavan taivasvaltakunnan palkkion lupauksessaan uskottavan syyn esiosansa painottamalle rasittavalle yltiöeettisyydelle. Huonoin asia Uudessa testamentissa on se, että kaikki hyvät kohdat on esitetty jo trailereissa.

Tekstinäyte Vihanneksen evankeliumi (1:1–14)[muokkaa]

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Henry Gale saa käskyjä Jacobilta..

1. Alussa oli Sana ja sana oli Keisari Augustuksen käsky, että koko maailma oli verolle pantava. 2. Koska verollepano tehtiin vain Rooman vasallimaissa ovat muut paikat illuusiota, harhaa ja Saatanan valheita. 3. Ja niin kävi, että Joosef verollepantiin Galileassa, ja hänen mukaansa tuli Maria, jota ei verollepantu. 4. Mariaa ei pantu muutenkaan. 5. Ja niin kävi, että Maria synnytti neitsyenä pojan. Ilman seksiä hän maailmaan saattoi tämän. 6. Ei Joosefin munat mutahan joua, sirpalehet veen sekahan. 7. Tämä on tämän pojan tarina. 8. Oikeastaan näin ylhäisestä jumalolennosta ei tänne kuuluisi edes kirjoittaa. 9. Jeesuksen arvolle sopivinta olisi kirjoittaa tämä juttu tähtiin. 10. Sain Hänet kuitenkin suostumaan tähän nuolemalla hänen varpaitaan kaksi viikkoa. 11. Ja sinä yönä paimenet olivat ulkona kedolla, jonne Onan siemenensä vuodatti. 12. Ja sinne tuli Herran enkeleitä sotisovissa käskien heitä lopettamaan työt ja menemään katsomaan talliin puusepän poikaa, vastasyntynyttä Jeesus Kristusta. 13. Ja paimenet peljästyivät tulisista miekoista ja menivät. 14. Jeesuksen perhe vietti onnellista elämää: Kenenkään ei tarvinnut käydä töissä, koska itämaan viisaat toivat heille lahjoja ja lentoliput Egyptiin. Kaikkeen tähän riitti se, että Joosef sanoi, että oli nähnyt unta, jonka mukaan Egyptissä olisi Jeesus Kristukselle mukavampi ja turvallisempi.

Tuttuja Uudesta testamentista[muokkaa]

Vastaanotto ja tulkinnat[muokkaa]

Kristinuskon piirissä tulkinnat Uudesta testamentista ja sen sanomasta vaihtelevat suuresti.

”Autuaita olette te, kun teitä minun tähteni herjataan ja vainotaan ja kun teistä valheellisesti puhutaan kaikkea pahaa. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä palkka, jonka te taivaissa saatte, on suuri. – – Teille on opetettu tämä käsky: 'Älä tee aviorikosta.' Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan. Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. 30 Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu helvettiin. – – Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? – – Kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen. Siellä ei koi eikä ruoste tee tuhojaan eivätkä varkaat murtaudu sisään ja varasta.”

~Vuorisaarna (Matt. 5–7)

”Jeesuksen opetus ei ole mitään teologiaa vaan sosiaalinen kutsu oikeudenmukaisuuteen ja ihmistenväliseen rakastavaan ystävällisyyteen. Jeesus keksi lähimmäisestä välittämisen. Jeesus toi maailmaan armon.”

~liberaali protestantti

”Jos vertailemme lyhyesti asiaankuuluvia ilmiöitä, huomaamme, että Jeesuksen sanoma panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta yleispätevien toimintaohjeiden tavanomaisia käyttökohteita. Vaihtelevalla menestyksellä myös ihmisyytemme rajoissa pääsemme polysentriseen tukemiseen ahdaskatseisen identiteettipolitiikan ylittämiseksi – tilaan, jossa ei enää sanota, että kirjaimellisiä tunnustuksia edustava laitailmiö edustaa vääriä ajatteluja. Ja eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta Jeesus näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa erilaisissa kirkoissa tapahtuvaa valmistusta.”

~Latteuksen evankeliumi

”Aika nössöltä yltiöhumanistiselta himphampulta vaikuttaa kyllä nyt.”

~kalvinisti (ensimmäiseen lainaukseen)

Katso myös[muokkaa]