Uskomattomimmat epäonnistuneet stuntit

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Joe Wrong sai elossa ollessaankin maistaa palasen viidentoista minuutin kuuluisuudestaan. Teksti on televisiosarjan liittämä kuvateksti, jonka tarkoituksena on kannustaa Wrongia hienosta suorituksesta.

Uskomattomimmat epäonnistuneet stuntit on huippusuosittu tosi-tv-sarja, jota on tehty vuodesta 2011. Formaatin (kuvaavasti format, poistaa) idean on luonut hollantilainen tuotantoyhtiö Enddemon. Ohjelmaa juontaa stand-up-koomikkonakin tunnettu "Oh" Noe Mogan. Sarjan idea syntyi siitä että ihmiset olivat kyllästyneet katsomaan aina vain ohjelmia, joissa ekspertit tekivät vaarallisia temppuja ja onnistuivat. Koska Kukkahattutädit RY tuli siihen tulokseen, että tämä haittaa lasten tervettä kehitystä antamalla heille vääriä kuvia siitä, mikä on vaarallista ja ei, he halusivat korostaa tosimaailmaa ja terveitä, realistisia arvoja, jotka opettivat lapsia varomaan ja katsomaan vasemmalle ja oikealle ennen tien ylitystä.

Televisiokanava vastasi esitettyyn haasteeseen hieman eri tavalla, kuin kukkahattutädit kaavailivat. Siksi kilttejen ja opettavaisten ohjelmien sijasta saatiinkin tarinoita, niitä olikin koostunut paljon televisiohistorian aikana, koska monissa stunt-ohjelmissa epäonnistumiset oltiin laitettu varastoon eikä niitä oltu näytetty yleisölle. Näin televisioyhtiöt saivat tuotettua uudenlaista ja koko televisiosarjojen ajatuksen mullistavaa ohjelmaa paljon ja halvalla.

Sarjassa vieraat yrittävät jokainen vuorollaan suorittaa joitakin huimaavia fyysisesti ja henkisesti koettelevia stunt-tehtäviä, hyvin ja nopeasti. Sarjassa muun muassa suoritetaan temppuja, kuten benjihyppyjä ilman köyttä. Kun henkilö onnistuu, hän saa ohjelma -aikaa jostain toisesta sarjasta ja näin ollen putoaa pelistä. Voittaja saa 50 000 dollarin arvoisen hautakiven hienolla hautapaikalla.

Ohjelman suosio on ollut suuri ja formaatti on myyty moniin maihin. Ohjelmaa on myös kritisoitu. Yhdysvalloissa American Humane Association on moittinut sarjaa siitä, että siinä vahingoitetaan tai jopa tapetaan eläimiä, kuten skorpioneja, joita laitetaan altaasen jonka poikki vieraat sitten uivat. Kukaan ei sen sijaan moiti sarjan tuottamia kuolemia epäeettisinä, koska jokainen tulee ohjelmaan vapaavalintaisesti ja lopputuloskin on melko varmasti tiedossa.