Unit 731

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
”Joo, syyttäkää vaan kaikesta aina meitä?!”
~ Natsitutkija
”Niinhän me syytetäänkin”
~ Neuvostoliittolainen sotarikosoikeudenkäyntien “puolueeton” edustaja
”Mitä ihmettä ne oikein tekivät semmoisten kavereina?”
~ Fox Mulder, saadessaan taas kuulla, että Amerikka on töpännyt
Unit 731! Teemme ihmisyydelle saman kuin suomalaiset perinneruuille!”


Unit 731, (Byrokraattiselta nimeltään Kwantungin armeijan tautien leviämisen ehkäisyn sekä vedenpuhdistuksen laitos[1]) oli Japanin perustama ja vuosien 1937 – 1945 välillä toiminut ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut laitos, joka teki kaikkensa saadakseen selville, millaisia uhkia ihminen kehonsa puolesta ja muutenkin voisi kohdata.


Muuten sinällään menestyksekäs laitos joutui sodan päätteeksi yli-innokkaan liittoutuneiden sotarikosoikeudenkäyntikoneiston fasistisiin hampaisiin, koska osana ennaltaehkäisyksi tarkoitettua tutkimustyötä Unit 731 toteutti koemielessä melkein kaikki mieleen tulleet kauhukuvat niihin varautumisen nimissä[2]


”Kenen idea tämä oli?”[3][muokkaa]

Japani asetti kolmekymmentäluvulla epidemioiden vastaisen viraston johtoon kenraalin, jonka nimeä ei voisi lausua edes tekemällä kieleensä umpisolmun ja puhumalla suu täynnä vettä. Ajatuksena oli se, että kun kerran ensimmäisessä maailmansodassa oli käyti kemikaalista sodankäyntiä ja muutenkin oltu luovia, niin kyllähän siitä oli selvää otettava japanilaistenkin. Hänen eräs tukijansa, armeijan eversti, jonka nimen lausuminen olisi sama kuin astua naulaan ja samalla yrittää luetella aakkoset takaperin, oli seurannut tätä toimintaa maailmalla. Näillä meriiteillä hänestä tulikin itseoikeutetusti toisen maailmansodan loppupuolen terveysministeri. (Ajatus olisi suunnilleen sama, kuin laittaa Suomessa liinenneministeriksi viimeisin poliisin rysään jäänyt rattijuoppo vähinkään 3 promillen lukemilla, koska tämä ymmärtää liikennekäyttäytymisen riskejä muita paremmin.)

Kun räjähdys pilasi aloitetut tutkimustyöt, päätti kenraali, terveen järjen ollessa siihen aikaan kaikkea ajattelutyötä kannatteleva voima, perustaa vieläkin isomman laitoksen pelastamaan vieläkin enemmän ihmisiä tulevan tutkimustyön avulla. Asiat etenivät hyvin Keisarillisen komennon pitäessä byrokratian kaiken kalvavat kourat aisoissa, sillä eihän ihmistutkimusta saanut mikään hidastaa. Koska toiminnan nimi ei heidän mielestään ollut vielä tarpeeksi pitkä, he päättivät tehdä siitä vieläkin painajaismaisemman nimihirviön Kwantungin armeijan tautien leviämisen ehkäisyn sekä vedenpuhdistuksen laitos.

Koska nykyaikana kukaan ei kestä ilman verisuonien poksahtamista sitä painetta, mikä näin pitkän nimen lukemisesta saati muistamisesta seuraa, Kokoomuksen nuorisopuolen mainostoimisto auttoi lyhentämään sen tehokkuutta ja ihmisläheisyyttä uhkuvaan muotoonsa Unit 731. Näin ihmisten kohtelun iloiseen kirjaan saatiin jälleen uusi, hymyn kasvoille levittävä luku[4]


Laitos ihmisiltä ihmisille ihmisten toimesta[5][muokkaa]

Unit 731 osoitti uskomattomat mahdollisuutensa todeksi jo toimintansa ensi muodoissa, sillä se piti kortteeriaan Kiinalta valloitetuilla alueilla ja harrasteli tekemisiään jo vuonna 1938, monta vuotta ennen virallisen nimensä vakiinnuttamista. Jos ajatus ei kuulosta hienolta jo valmiiksi, niin sen kuin haastattelemaan ihmisiltä, kuinka moni on tehnyt ihmiskunnalle merkittävää työtä jo ennen omia kastajaisiaan.

Palikat, joilla leikittiin[muokkaa]

 • Sairauksien tutkimuskeskus, jossa päästiin harrastamaan kaikenlaisia kokeita, suunnilleen samalla asenteella ja valvonnalla kuin yläasteen fysiikkakemian tunneilla
 • Biologisen sodankäynnin tutkimuskeskus, jossa saatiin opetella kaikenlaisia asioita, joita kenenkään ei sitten koskaan tarvitsisi tehdä
 • Biologisten aseiden välittämiseen soveltuvien ammusten valmistaminen, joita siis, jälleen kerran, ei missään nimessä kenenkään pitäisi mennä käyttämään. Kunhan nyt saisi selville, miten niitä tehdään, niin niitä voisi sitten olla tekemättä
 • Muiden välittämiskeinojen suunnittelemista, jotta voitaisiin sitten sättiä niitä, jotka sellaisia tekisivät
 • Välineelliset sekä hallinnolliset puolet, joiden oli tarkoitus pitää huolta siitä, että kaikki tekeminen olisi tieteellistä ja tieteen nimissä.

Johtoryhmää[6][muokkaa]

 • Kenraali, jonka nimi kuulostaa lähinnä aivastukselta.
 • Eversti, jonka nimi kuulostaa lähinnä yskäisyltä
 • Sain Kitaran
 • Sinä Snoukkaat
 • Toitko Kanelia

Mulla on isompi kuin sulla[muokkaa]

Eräs japanilaisten ammuskokeista. Katsojan on vain korvattava animaation sininen pallo siviilikoehenkilöllä.

Koska kyseessä oli Japanin projekti, oli se alemmuuskompleksissa japanilaisella tehokkuudella oltava suunnaton projekti. Länsimaalaisen silmin projektin mittakaava oli jopa niin silmiä särkevä[7], että sen tähtääminen pommittamista varten oli melkein mahdotonta.

Olikin loistava onnenpotku maailmalle, ettei vanhoilliset liittoutuneiden joukot onnistuneet pommittamaan maan tasalle yksikön kuutta neliökilometriä tutkimuskeskusta, sen 150 rakennusta, useita tehtaita ja ennen kaikkea elintärkeää vankien säilytysaluetta tutkimusmateriaalia. Laitoksen tehokkuudesta ja merkityksestä maailmalle kertoo myös se, että monet sen etälaitoksista otettiin mielellään teollisuuden käyttöön myöhemmin.

Laitoksen panos vangin päähän maailmalle[muokkaa]

Unit 731 oli perustettu tekemään elämästä ihmisille kivempaa, ja niin se hemmetti sentään myös teki. Laitos otti pelkoa tuntematta monia laajoja tutkimuskohteita työn alle, ja vaikka sotakin oli käynnissä, se parhaan kykynsä mukana teki kaikkensa tuottaakseen tuloksia. Erityisesti Japanin armeija oli kiinnostunut näistä humaanin elämän edistysaskeleista.

Koska joillakin tutkijoilla olisi voinut olla epäselvyyttä pakotettujen vankien käyttämisestä tutkimuskohteina, heille kerrottiin ylemmältä taholta, että kyseessä olikin tukkeja metsästä. Nämä korkeakoulutetut tutkijat uskoivat tämän mielellään, koska he eivät korkeakoulutettuina tajunneet todellisesta maailmasta ja ainakaan luonnosta yhtään mitään.

Eläväiset leikkaustoimenpiteet[8][muokkaa]

Japanilaiset, eläväistä väkeä kun ovat, halusivat tehdä leikkaustilanteista tylsän kliinisten toimenpiteiden sijaan suoranaista viihdettä. Tämä olikin yksi unit 731:sen suurimmista haasteista, sillä leikkauksilla oli tapana olla aika tylsiä sekä vähäeleisiä hetkiä.

Japanilaiset, nuo ihmiselämän jakomielitautiset länsimaiden kehityksen vaivatta ylittäjät, tajusivat asian olevan suorastaan häpeällisen yksinkertaista; leikkauksista tulisi paljon mielenkiintoisempia, kun potilaat olisivat elossa. Kun sekään ei vielä riittänyt, japanilaiset, nuo kulttuurimaailman hyvän maun rajojen rikkojat, päättivät vielä jättää puudutuksetkin sikseen.

Yksi hauska leikki, johon potilaat osallistuivat riemusta kiljuen, oli lastenjuhlista omittu ajatus aasinhännästä. Koska potilailla ei ollut aasinhäntää (jollei sitä sitten keksitty myös liittää potilaaseen), yleensä irrotettiin raajoja ja sitten leikittiin muistileikkiä, jossa raaja yritettiin laittaa takaisin paikoilleen. Ratkiriemukkaita hetkiä seurasi siitä, jos raaja menikin väärään paikkaan.

Leikki jännitti alkuun osaa osallistujista, mutta yleensä osallistuminen teki leikkijöistä aina vain innokkaampia kokeilemaan lisää. Loppujen lopuksi leikittiin jo raajojen lisäksi sisäelimillä, mistä seurasi entistä enemmän innostunutta meteliä.

Sotapelaamista[muokkaa]

Koska japanilaiset olivat jo muinoin länsimaalaisia edellä kaikessa viihdekehityksessä, he tajusivat tulevaisuuden sotapelien olevan todella suuri juttu. Koska peleissä realistiset räjähdykset sekä aseiden toiminta voivat olla yksi isoimmista tekijöistä, jotka antavat arvostelukilpailussa sen yhden tähden ylitse muiden tuhansien kilpailevien tuotteiden, japanilaiset suorittivat koeammuntoja.

Japanilaiset tekivätkin tuhansista mielellään tutkimuksiin osallistuvista vangeista koekaniineja erilaisten aseiden vaikutuksille ihmiskehoon. He eivät arkailleet kokeilla liekinheittimien ja tauteja sisältävien pommienkin kaltaisia erikoisaseita, joiden tehon perusteella he päättivät niiden kuuluvat korkeampien levelien pelaajille avautuviksi.


Japanilaiset huomasivat, että yksi syy laajalle levinneeseen pöpökammoon oli niiden luotaantyöntävä ulkoasu. Japanilaiset tekivätkin kehitystyötä tehdäkseen pöpöistä söpömpia ja helpommin lähestyttäviä.

Pöpökammon parantamista[muokkaa]

Japanilaiset tajusivat ison määrän kiinalaisista olevan pöpökammoisia. Koska Japania miehittäjän kiinnosti paljonkin, miten heidän alusmaansa Kiinan kansa saataisiin parannettua erilaisista elämää rampauttavista fobioista (ja heidän kokeidensa tuottamista rampautumisista), he päättivät tuottaa jälleen lisää inhimillistä hyvää tieteellisin menetelmin.

Japanilaiset tutkimusryhmän jäsenet tiputtivatkin tuhansittain koeluontoisia tautipommeja kiinalaisten siviilien päälle, jotta nämä tulisivat tutuiksi erilaisten pöpöjen kanssa ja oppisivat elämään niiden kanssa. Japanilaiset huomasivat tosin surukseen, että monet kiinalaiset, alkukantaisia kun olivat, eivät osanneet ottaa tutkimuksen oppeja hyödykseen ja kuolla kupsahtivat pöpöjä kohdatessaan. Japanilaiset, nuo sotamaailman solidaarisuuden airuet, jopa suostuivat näkemään pikkumaisen sotimisen ylitse ja auttamaan vastustajansa Kiinan kansalaisia pöpökammonsa ylitse levittämällä, totta kai parannusmielessä, kokonaisten kaupunkien yli pöpöpommejaan. (Japani odottaakin yhä edelleen, milloin Nobel-komitea tajuaa kiittää heitä tutkimustyöstään)

Muita elämänlaadun parantamisen keinoja[muokkaa]

Japani päätti myös kokeilla, millä muilla tavoilla he voisivat saada aikaan yleistä hyvinvoinnin paranemista sekä elämänlaatua kohottavaa vaikutusta maailmalle. Heidän keinonsa sisälsivät muun muassa seuraavia kokeiluita:

 • Tikkujen tunkemista silmään, jotta saisi selville sokeutuisiko siitä (Tutkimus paljasti, että kyllä siinä sokeaksi tuli)
 • Puhua japania vangeille ja kokeilla, tulisivatko he hulluiksi (Noin 79 prosenttia tuli hulluiksi, ja loputkin kuuroutuivat)
 • Taudeille altistaminen ylipäätään, jotta ilmenisi, seuraisiko siitä kärsimystä (Tutkijoiden turvavaatetuksessa tekemien lähikontaktin tutkimusten perusteella sitä seurasi melkein aina kärsimystä)
 • Ylimitoitettuja vierailuita anopin kanssa (Kohteet kuolivat aina paniikkikohtauksiin, jos anoppi ei ehtinyt syödä koehenkilöä ennen sitä. Tämä tutkimus oli suunnaton kehitysaskel kaikille avioliittoa harkitseville miehille.)
 • Tutkia ruuan ja juoman puutteen vaikutuksia ihmiskehoon (Häkeltyneet tutkijat huomasivat, että siitä seurasi, tosin vaihtelevasti kestäen, aina kuolema)
 • Tutkia korkean paineen vaikutusta ihmisiin (He totesivat, että siitäkin kuolee)
 • Altistaa ihmisiä erilaisille lämpötiloille sekä olosuhteille (Yleensä sekin päättyi kuolemiseen, mistä tutkijat olivat yllättyneitä)
  • Japanilaiset tekivät mielenkiintoisen huomion siitä, että pakkasenpuremilla ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta suomalaiseen potilaaseen, joka oli vieläpä vapaaehtoinen (kuviteltuaan astelleensa tee-se-itse-murha-klinikalle. Kun tämä pettymystä aiheuttava väärinkäsitys selvisi tälle kovia kokeneelle arjen sankarille, tämä hukuttautui lähimpään vesistöön) Myöhemmissä tutkimuksissa japanilaiset totesivat, että "vähemmän omituisilla ei-suomalaisilla" potilailla tulokset olivat yksiselitteisen kuolettavia
 • Henkilöiden laittaminen sentrifugiin (He huomasivat, että siten ihmisestä saattoi muuttaa pirtelöä)
 • Säteilylle altistamista
 • Mangalle altistaminen (Havaittiin, että kaikki länsimaalaiset sotilaat, jotka lukivat mangalehdestä revittyjä, lentokoneesta tiputettuja sivuja, tekivät spontaaneja itsemurhia. Länsimaalaiset armeijat päättivätkin siirtyä lähettämään japanin rintamalle lukutaidottomia sotilaita. Venäläisillä oli, Neuvostoliiton olojen takia, ollut tämä logiikka jo 20-luvulta ja sitä ennenkin.)
  • Koska tulokset olivat epäselviä, Japani, jälleen todistaen korkean kansainvälisyyden asteensa, tilasi sinällään viholliseltaan Amerikalta pari custom-laatuista koepommia kahteen japanilaiseen kaupunkiin asian tutkimista vasten. Siten saatiin selville, että kyllä säteilylläkin vaikutusta on
 • Eläinten veren siirtämistä ihmisiin[9]. Ainakin venäläisten verta käytettiin tähän tarkoitukseen (Siitä seurasi, kuten voisi jo alkaa olettaakin, kuolemia)
 • Elävältä hautaamista (Nyt tämä alkaa jo tuntua vähän jääräpäisyydeltä)
 • Kouluruuan syöttäminen koehenkilöille (Tuskallisen itkun alkamiseen riitti lusikallinen, ruumiilliseen tuskaan noin puoli minuuttia ja kuolemaan noin minuutti.)
 • Hikipedian artikkelien esitteleminen (Tutkittavat kuolivat nauruun yleensä jo ensimmäisen artikkelin kohdalla ja viimeistään kolmannen artikkelin kohdalla)

Yksikön loppu[muokkaa]

”HEI! Kyllä mekin osataan ihmisillä tutkia!” - USA

Tutkimusyksikkö Unit 731 teki tutkimuksiaan ihmiskunnan parhaaksi sodan jaloissakin vuosikausia, mutta maailman kannalta surullisessa käänteessä Japanin keisarillinen armeija oli osallisena hävinneessä liittoutumassa, joten se ei voinut jatkaa kokeitaan Japanin alaisuudessa enää sodan päättyessä.


”He harkitsivat joukkotuhoaseiden käyttöä meidän maaperällämme?! Ne sadistit!”
~ Ydinpommia kuljettaneen jenkkimiehistön jäsen


Sen sijaan onnenpotkun verran asiaa auttoi se, että toiminta pystyttiin ulkoistamaan Amerikkoihin 1950-luvulle asti.

Karman laki käy kusitauolla ja munaa pahasti[muokkaa]

Sodan jälkeen Japani, osana toisen maailmansodan kauheudet täysin hyvittänyttä sotarikosoikeudenkäyntiä, sai kuulla kunniansa tekemistään kokeista, koska heistä oli ollut törkeää, että ne oli toteutettu sotavangeilla ja siviileillä. Teon järkyttävyys oli parhaiten nähtävissä siitä, miten hyvin toinen maailmasota siviilien osalta muuten meni.

Rautaista oikeutta[muokkaa]

Erityisesti Neuvostoliitto oli pahoillaan, että Japani oli kehdannut kohdella sillä tavalla sen sotavankeja. Ristiriitaisuutta tuotti se, että aloitettaessa neuvottelut tämän jälkeen Neuvostoliiton sotavankien palauttamisesta, Stalin ilmoitti, ettei mitään sotavankeja ollut olemassakaan, sillä eihän neuvostoliittolaiset sotilaat osanneet antautua. Siten keskustelu aiheesta muuttui epämääräiseksi ristiriidaksi, joka oli sortaa oikeudenkäynnin omaan mahdottomuuteensa.

Neuvostoliitto antoikin monta tuomiota, joilla japanilaiset ”sekopäät” saatiin maksamaan teoistaan Siperian keskitysleireillä, missä olikin jo tunkua siellä olevien saksalaisten, itä-eurooppalaisten ja neuvostoliittolaisten vankien sekä Stalinin korttipelissä voittaneiden keskellä.

Neuvostoliitto, pitääkseen huolta maailmanrauhan tulevaisuudesta, perusti japanilaisten dokumenttien avulla oman tutkimuskeskuksensa, jotta he saisivat selville, mitä hittoa japanilaiset olivat tehneet, jotta näitä heidän löytöjään, joita ei ollut missään nimessä inhimillistä tehdä, voitaisiin jättää tekemättä, kunhan saataisiin selville, mitä nämä tekemättä jätettävät asiat olivat, siis tekemällä ne.

Vapaan maailman pyhimykset[muokkaa]

”Hei, ei saa kurkkia! Meillä on täällä japanilaisia tiedemiehiä piilossa! Ei kun oho...”

Amerikkalaiset, nuo vapaan maailman edelläkävijät ja ihmisyyden puolustajat, olivat kauhuissaan siitä, miten japanilaiset olivat sodan aikana kohdelleet muita kansoja. Erityisen kauhuissaan he olivat ihmiskokeista, ja siksi he istuttivatkin alas pahimmat sekopäät yksikösta 731, ottivat kynän ja paperia ja vaativat kuulla ”aivan kaiken”. Kun tämä haastattelutyö tuotti vasta osittaisen tuloksen, he päättivät suojella osaa yksikön jäsenistä omilta sinällään luotettavilta liittolaisiltaan, ja he pitivät heitä kurissa ja nuhteessa omissa tutkimuskeskuksissaan, ihan siis moraalisen ja oikeutta toteuttavan maailmankuvansa nimissä.

Koska oli ensiarvoisen tärkeää saada selville, mitä japanilaiset olivat tutkineet, jotta he voisivat itse kokeilla sitä perässä, jotta kukaan ei sitten milloinkaan tulisi tekemään perässä niin, he päättivät auttaa oikeudenkäyntejä päätymään rehelliseen tulokseen piilottelemalla todisteita. Samalla tavalla he halusivat auttaa oikeutta toteutumaan armahtamalla osan rikollisista.

Esimerkiksi koko operaation nokkamies, päällikkö ja heimojohtaja, eli kenraali, jonka nimi kuulosti lähinnä aivastukselta, sai elää kaikessa rauhassa aina viisikymmentäluvun kurkkusyöpäänsä asti. Hän hymyilikin onnellisena ja esitteli keskisormeaan karmalle, kun se palasi kulman takaa kusitauoltaan.


”MITÄ VITTUA? Hetken aikaa sitä käy tuolla rakkoaan tyhjentämässä ja tämäkö on tulos? Minä kyllä tiesin, että Jumala oli kännissä, kun se meni sekoilemaan evoluution kanssa, mutta hei ihan totta!”
~ Karma


Japanissa Amerikkalaiset miehittäjät olivat niin kauhuissaan ihmiskokeista, että he vaativat japanilaisia esittelemään tarkalleen, mitä oikein oli tehty. Siitä syystä japanilaiset esittelivätkin näitä kokeiluitaan amerikkalaisille pitkälle 50-luvun puolelle ei-vapaaehtoisten vähemmän vapaaehtoisten japanilaiskoehenkilöiden avulla[10].


Vaikutus nykymaailmassa[muokkaa]

Unit 731:n tutkimukset auttoivat monia valtioita suurissa määrin löytämään keinoja siihen, miten ihmisiä ei tule kohdella. Ne ovatkin kilpaa keränneet tutkimuksien perusteella saatuja leluja, jotta he eivät missään nimessä käyttäisi niitä, paitsi jos niitä olisi pakko käyttää jonkun toisen käytettyä niitä ensin. Ihmiskunta odottaakin jännityksellä, kenen hermot pettävät ensimmäisenä.

Roskapöttöhevin kannattajat ovat saaneet nauttia Unit 731:n inspiroimasta[11] tuotannosta.

”Ajatelkaa se nyt toisaalta näin: Miten hitossa joku olisi voinut keksiä päästään jotakin näin uskomatonta? Olihan tästä lopulta hyötyäkin viihdeteollisuudelle, hei!”
~ Fox Mulder, jaksojen Nisei ja 731 sisällöstä.Viitteet[muokkaa]

 1. Tässä jälleen todistetaan, miten byrokratian avulla asioista saa selkeämpia ja tehokkaampia
 2. ”Miksi kaikki valittavat? Kaikki nykyiset vakuutusyhtiöt tekevät tänään niin!” - Unit 731:seen kuuluneen jäsenen haastattelu, ennen tämän mystistä katoamista
 3. - Kuulustelija sotarikosoikeudenkäynneissä
 4. Jos tuo ei ollut mielestäsi itsestäänselvää sarkasmia, niin onnea vaan artikkelin loppuun lukemisessa. Paljon muuta ei voi sanoa
 5. Launauksen luoja JFK ei ehkä ajatellut ihan tätä menneisyyden osaa sanat lausuessaan
 6. Nyt kaikki Japanin kulttuuria ja kansaa arvostavat laittakaa kädet korvillenne...
 7. Länsimaisen silmiä särkee japanilainen kulttuuri? Esimerkki: Kerran artikkelin kirjoittaja sai käsiinsä mangalehden, avasi sen sattumanvaraisesta kohdasta ja näki tytön harrastavan seksiä mustekalan kanssa, koki oksettavan tunteen ja häpesi käsiin tungettua lehteä ja koko Japanin kulttuuria... Koska artikkeli tulee Hikipediaan, ei varmaan olisi edes syytä mainita, että manga luettiin silti läpi hampaat irvessä.
 8. Jos se ei tähän mennessä ihan tosissaan ollut jo itsestään selvää, niin tämä teksti on komediasyistä päälaelleen käännettyä. Jos joku ei tajua miten se toimii, niin elkee nyt helvetti lukeko pidemmälle
 9. Joo, vaikeaa se on uskoa, mutta että näin...
 10. Amerikkalaiset, nuo vapauden ei-tekopyhät esitaistelijat
 11. Kyllä siinä jotakin kertoo musiikkigenrestä, että sen muusana toimii Unit 731

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]