Ulla Pyysalo

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Naziflag.gif
Natsit rakastavat tätä artikkelia.
Ulla Pyysalo
”Mmeäh... heooo... huoh... hemm-mm... eääää... mh, en.”
~Pyysalon vastaus YleX:n toimittajan kysymykseen "Kannatatteko rotuoppeja?"
”Olen isänmaallinen ihminen.”
~Pyysalo selittää natsi-ideologian kannattamista
”Voi olla, että en maailman suvaitsevaisin ihminen ole.”
~Pyysalo kehuu itseään.

Ulla Pyysalo on isänmaallinen perussuomalainen, puolueen Kymen piirin puoluevaltuuston Gauleiter ja kansanedustaja Juho Eerolan eduskunta-Untersturmführer. Pyysalo tuotti puolueelleen ja avustamalleen kansanedustajalle syanidikapseliluokan julkisuutta, kun marraskuussa 2011 tuli ilmi, että hän oli aiemmin hakenut kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen jäseneksi.[1]

Pyysalo kertoo hakeneensa ryhmään, koska uusnatsiliikkeen Internet-sivu "vetosi häneen".[2] On toistaiseksi epäselvää, mitkä osat Internet-sivuilla esitellystä aatteesta, joka yhdistää klassisen kansallissosialismin rotuopin, totalitaarisen johtajaperiaatteen ja implikoidun väkivallan muita aatteellisia suuntia kannattavia kohtaan, vetoaa Pyysaloon eniten ja kuvaavat parhaiten tämän käsitystä isänmaallisuudesta. Mutta kukapa sitä ei olisi joskus hetken mielijohteesta laittanut jäsenhakemusta kansallissosialistiseen organisaatioon?

Pyysalon vastaus on herättänyt kysymyksiä siitä, miten syvällisesti hän oli tutustunut Perussuomalaisiin ennen puolueeseen liittymistä, vai puhutteliko tässäkin tapauksessa ulkoasu hetken mielijohteesta.

Juho Eerola, joka oli jo aiemmin julistanut ihailevansa Benito Mussolinia, ilmoitti olleensa tietoinen Pyysalon kansallissosialistista puuhailuista. Eerola on Pyysalon mukaan suhtautunut asiaan "ihan hyvin". Fascistien ja natsien suhde onkin vanhastaan vaikea ja monimutkainen. Perussuomalaisten julkisuuskuvan valvoja, kansanedustaja James Hirvisaari on moittinut tiedotusvälineitä sanan natsi käyttämisestä. Hirvisaaren mukaan natsi ja persu ovat kansanryhmää loukkaavia nimityksiä. Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen mukaan Pyysalon natsijäsenhakemus oli vain tekstuaalista ironiaa ja huumoria.

Pyysalo on saavuttanut suurta näkyvyyttä myös jutuniskijänä. Varsinkin tämän läppä, joka käsitteli kansanedustaja Jani Toivolan ihonväriä ja seksuaalisuutta tämän suoliston toiminnan kautta on saavuttanut suurta suosiota.

Aiheesta muualla[muokkaa]


Tails-nazi.PNG Tämä natseihin liittyvä tynkäartikkeli kaipaa rodunpuhdistusta.
Voit auttaa Hikipediaa siivoamalla tämän artikkelin juutalaisten propagandasta ja viemällä sen kesäleirille kasvamaan.

Viitteet[muokkaa]

  1. http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/11/eduskunta-avustaja_myontaa_hakeneensa_kansallissosialistiseen_ryhmaan_2993381.html
  2. http://www.hs.fi/politiikka/Perussuomalaisten+eduskunta-avustaja+haki+uusnatsien+j%C3%A4seneksi/a1305548402554