Tuusulan kunta

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Review.png Tätä artikkelia pitäisi hikifoida yleisesti.

Tuusulan kappeliseurakunta perustettiin vuonna 1643. Alunperin Tuusulaan kuuluivat myös Järvenpää, Kerava sekä Korso. Kerava oli niin spurgu paikka että se eriytettiin omiin oloihinsa 1924. Spurgut muuttivat Järvenpäähän joka sai myös kenkää 1951. Sieltä spuget siirtyivät Korsoon joka vuonna 1954 heivattiin Vantaalle (silloinen Hki maalaiskunta). Jotain spurguja kuitenkin piti olla joten vuonna 1974 ongelmapitäjä Jokela liitettiin Tuusulaan. Pakko-oton seurauksena mielenterveysongelmaisille ja spurguille saatiin oleilupaikka tarpeeksi kaukana keskustaajama Hyrylästä. Tuusulan vaakunassa on joku käsittämätön härveli sekä pölyhuiska. Tuusulassa joka s-marketin nurkilla ja puistoissa päivystävien spurgujen pitkän historian huomioiden kyseessä voi myös olla huumeidenkäyttöön liittyvä välineistö... Hyrylän seudun spurgukeskittymän kehittymiseen vaikutti venäläisen varuskunnan perustaminen 1850-luvulla. Edes Tuusulalaiset eivät kestäneet ryssiä selvinpäin.

Maatalous oli vanhanajan Tuusulan pääelinkeino kiljunkeiton ja pontikanpolton ohella. Tuusula on edelleen maatalouskunta ja siksi Hyrylän keskusta-alue on jätetty täysin kehittämättä. Spurguilla on siis runsaasti tilaa tehdä pesiään myös Hyrylän keskustaan.

Tuusulassa oli erinomaiset pohjavesivarat mutta ne on sittemmin pilattu. Tuusulasta poistettiin kaikki huomtoasemat jotta pilaantuneita pohjavesiä voidaan suojella. Tuusulan historian merkkihenkilö Nils Stålhana (teräshana) olisi ollut järkyttynyt moisesta perseilystä.

Tuusulan historiallisesti vaikuttavinta antia on tietty Rantatie jonka varrella taiteilijayhteisö paneskeli ristiin, ryyppäsi ja käytti epämääräisiä sieniä. Tuusulassa on edelleen merkittävä modernin taiteen keskittymä josta saamme kiittää kansanedustaja Eero Lehteä joka Keravan valtuuston puheenjohtajana ollessaan myi Tuusulaan yli puolet Keravan merkittävästä modernin taiteen kokoelmasta. Syynä oli ilmeisesti että joku meni vittuilemaan Lehdelle Keravan kunnanvaltuustossa. Pitäähän ämmät nyt kuriin saada!

Tuusulan kokoomusjohto on jakautunut keskenään kahteen kilpailevaan leiriin jotka vittuilevat toisilleen kilpaa eikä kukaan muista että kuntalaisetkin haluaisi jotain. Tuusula on Suomen seitsemänneksi rikkain kunta, mutta Tuusulalla ei kuitenkaan ole varaa uusia teitä, kouluja tai homeisia käsityksiäänkään. Tuusulassa terveyskeskuksen ruuhka tarkoittaa sitä että jos sinulla on ollut hammas viikon kipeä ja soitat itsellesi aikaa hammaslääkäriin niin et saa sitä koska se ei ole kiireellinen. Onhan se ollut jo viikon. Muutenkin olet joku vitun köyhä kun et mene yksityiselle joten voit hyvin odottaa vielä puoli vuotta. Siis että soitat uudelleen aikaa. Jonka saat puolen vuoden päähän...

Tuusulassa ei kuitenkaan kaikki ole kokoomuksesta huolimatta pelkkää paskaa vaan Hyrylässä on oikeesti aika näppärä uimahalli jossa mummonkusikaan ei näy koska klooria on tarpeeksi. Kyttääjämummot ovat Tuusulassa päässeet spurgujen ohella lisääntymään ongelmaksi ja välillä niiden parveilu tuottaa päänvaivaa kaikissa Tuusulan taajamissa. Tuusulassa ei ole ryyppäämisen ja uimisen lisäksi mitään muuta tekemistä joten Tuusulassa tuotetaan ainakin kunnon musaa: Sini Sabotage, Tyrävyö, Puhuva Kone, Kaija Koo ja Juha Tapio. Muita Tuusulan julkkuja on esim. Santeri Ahlgren jonka luona myös Anthony Bourdain kävi kylässä, kokki Jyrki Sukula ja näyttelijä Eija Vilpas.

Kaikista kuuluisin on kuitenkin Tuusulan pinkki taksi!

Tuusulassa on paljon spurguja, mielisairaala suljettiin ja jos ei ole rahaa niin parasta vaan jäädä himaan ja laittaa köysi kaulaan. Kokkareitten johtaessa kuntaa on sattunut mm. Jokelan kouluampuminen 2007 ja joku kaveri kävi puukottamassa perheellisen naisihmisen keskustassa 2015.

Tuusulalaisista vain yksi kolmesta käy Tuusulassa duunissa. Onneksi autolla ja dösällä pääsee lähikuntiin ainakin toistaiseksi. Tuusulan kokkareitten säästötalkoissa bussivuoroja on leikattu myös aika reippaalla kädellä. Ihan helvetin fiksua kun 2/3 käy muualla duunissa!!!

Tuusulassa oli myös viime vuosiin asti vuonna 1957 perustettu legendaarinen Hyrylän lepokoti eli Helsingin ilmatorjuntarykmentti. Varusmiesten ja Hyrylän ravintoloiden harmiksi varuskunta lopetettiin ja paikalle tuotanee lisää spurguja joilla ei ole varaa käydä paikallisissa ravitsemusliikkeissä eivätkä pääse minnekään duuniinkaan kun Audiin ei ole varaa ja dösät ei kulje. Varuskunnan mukana hävisi myös joka keskiviikkoinen strippari. Sen sijaan voi samalla paikalla nykyään käydä eläinlääkärissä. Noh, ihan miten omat fyrkat haluaa käyttää.