Luettelo Aku Ankan hahmoista

Kohteesta Hikipedia
(Ohjattu sivulta Tupu, Hupu ja Lupu)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ankat ystävineen ja vihollisineen[muokkaa]

Aku Ankka[muokkaa]

Aku Ankka (Alias Taikaviitta) on Disneylandin maanpaossa oleva diktaattori, joka huoltaa kolmea rakkarisiskonpoikaansa ja saa kestää omituisten sukulaistensa vaatimuksia, vaikka onkin mielettömän epäonninen. Aku on myös entinen natsi, mistä Akun pahansisuinen ja herkkäpinnainen luonne onkin peräisin. Aku Ankka on myös nimensä mukaisesti lehden päähenkilö.

Aku elementissään.

Aku Ankka on herkkä antamaan vitsaa ja melkein kiduttamaan, jos joku hänen veljenpojistaan ei tottele. Veljenpojat ovat kuitenkin melko hanakkia panemaan vastaan. Tälläisistä edesottamuksista syntyy yleensä täydellinen sota. Aku Ankan talossa käydyistä tappeluissa hänen ja hänen veljenpoikiensa (tai jonkin muun tyypin kuten Roopen, Hannun tai Tulpun) on tällä hetkellä kuollut 14 pahaa-aavistamatonta vierasta. Juuri näiden tekijöiden seurauksena Akun talo on räjähtänyt jopa useammin kuin keksijä Pelle Pelottoman. Aku tapailee Iinestä ja on korviaan myöten veloissa Roope Ankalle, koska Roope on aiemmin myynyt aseita luotolla Akulle Disneylandin valloituksessa. Aku on myös ollut vintiönä samanlainen, kun Tupu, Hupu ja Lupu.(Lue lisää Tupu, Hupu ja Lupu osiosta.)

Tupu, Hupu ja Lupu Ankka[muokkaa]

Tupu, Hupu ja Lupu ovat Akun tupakkaa polttavat ja rikosrekisterin omaavat siskonpojat, juuri ne, joiden kanssa Aku aina sotii. He ovat Akun sisarenpoikia ja päätyivät Akun hoitoon poikien ostettua laittomia ilotulitteita ja ammuttua ne isäänsä päin. Isä on tällä hetkellä pysyvästi sairaalassa. Äiti alkoi pelätä poikia ja päätti antaa ne Akun, entisen natsin, hoitoon saamaan kurinpalautusta.

Tupulla, Hupulla ja Lupulla on myös epämääräinen koulukiusaajista ja pummeista (kuten Lauri Lokki) koostuva epämääräinen ystävien/rikostovereiden piiri. Pojat tykkäävät myös varastaa Akun kylpyammeen ja koota siitä vuotavan veneen, jolla he sitten leikkivät piraattia ja joskus pakenevat saarelle Akun raivon pelossa tai muuten vain polttamaan tupakkaa.

Lupu elementissään.

Iines Ankka[muokkaa]

Iines Ankka on Akun rasittava tyttöystävä, jonka Aku tapasi pakomatkallaan Disneylandista Ankkalinnaan Meksikon kohdalta. Iines seurustelee sekä Akun että tämän serkun Hannu Hanhen kanssa, ja tykkää pettää Akua seurustelemalla Hannun kanssa ja toisin päin.

Iines ja Aku suututtavat usein toisensa ja joutuvat sitten lepyytellä toisiaan kukilla, halvalla suklaalla ja joskus seksilläkin. Iines kuuluu myös Ankkalinnan Naisyhdistykseen, eli on feministi. Tämä ei tosin näy Iineksen mielipiteistä, ajatusmaailmasta ja ulkonäöstä. Jos Iines saa kaulimen käsiinsä, hänestä tulee todella väkivaltainen (siitä kaulimesta ne Akunkin kuhmut tulivat). Hän hakkaa kaulimella jopa sinua.

Roope Ankka[muokkaa]

Tupu, Hupu ja Lupu ovat olleet Roopen lapsityövoimaa hieman nuorempina.

Roope Ankka on Akun kapitalistinen orjapiiskuri-setä. Oikeastaan Roope on Akun eno, mutta koska Roope joutuu oikeuteen vähän väliä, hän sanoo: "Akun Roope-setähän se syyllinen oli! Minä olen Akun Roope-eno!" Aku on, kuten edellä mainittiin, korviaan myöten veloissa Roopelle Disneylandin vallankaappauksen aikaisesta asekaupasta.

Roope on kotoisin Skotlannista, josta hän on muuttanut karjalaivalla (koska hän on todella saita), Ankkalinnaan. Siellä kapitalistiankka on rikastunut poliisien mielestä epäilyttävillä tavoilla ja koittanut pärjätä kaiken maailman mafioiden suunnitellessa hänen tappamistaan, kaappaamistaan, ryöstöään tai kahvinsa läikyttämistä. Roope lienee kuitenkin pärjännyt onnenlanttinsa ansiosta, vaikkei hän myönnäkkään sen tuovan onnea. Roopen omaisuus on tällä hetkellä 3 kuutioeekkeriä rahaa. Roopella on ollut myös tyttöystävä, Kultu Kimallus. Tällä hetkellä Roope on maailman rikkain ankka.

Mummo Ankka[muokkaa]

Kaino-Vieno (peitenimeltään Mummo) Ankka on Akun kärttyisä ja tiukkapipoinen mummo. Hän omistaa myös vanhan haulikon eikä epäröi käyttää sitä niihin, jotka hänen tiluksilleen tunkeutuvat. Mummo omistaa oman tilan Ankkalinnan rajoilta, ja sinne saavat mennä vain Mummo itse, hänen patalaiska renkinsä Hansu ja joskus Mummon sukulaisetkin.

Pelle Peloton[muokkaa]

Pelle Peloton on Ankkalinnassa asuva hullu tiedemies, ja hänenkin talonsa on melko räjähdysherkkä paikka. Pelle on asunut ennen Saksassa ja onkin yksi merkittävimmistä ydinaseiden alkuperäisistä kehittelijöistä. Pelle Peloton joutuu usein auttamaan avuttomia sukulaisiaan milloin minkäkin tehosekoittimen korjaamisessa.

Pelle on rakentanut avukseen myös pienen lamppu-ukkelin, Pikku Apulaisen, jonka alkuperäinen tehtävä oli pelastaa Roope Ankan rahat jostakin syvältä maankolosta, jonne ne olivat oman painonsa ansiosta vajonneet. Pikku Apulaisesta tuli kuitenkin Pellelle oivallinen koehenkilö ystävä. Pelle ei myöskään ole Ankka, vaan tiettävästä jonkinlainen kanalintu.

Pelle on ollut maanpaossa Arabiassa epäonnistuneiden ydinkokeidensa vuoksi.

Hannu Hanhi[muokkaa]

Hannu Hanhi on Iineksen toinen seurustelukumppani, Aku Ankan serkku ja maailman onnekkain hanhi. Hannu on kuitenkin muutamalla sanalla sanoen tyhmä ja pöyhkeä pintaliitäjä. Hannu on myös yksi niistä henkilöistä, joiden kanssa Aku alkaa todella usein lähestulkoon sotatoimenpiteisiin. Hannua epäillään myös epäjumalanpalvonnasta johtuen tämän kiintymyksestä ns. onnettareen.

Touho Ankka[muokkaa]

Touho Ankka on Ankkalinnassa punkkaava tohelo ja harvahiuksinen hippi, ja Akun serkku. Touholla on moninainen kirjekurssikoulutus ja hän on ollut vähällä tuhota koko Ankkalinnan monta kertaa. Lähes kaikki Touhon sukulaiset inhoavat häntä, koska hän vain yksinkertaisesti aiheuttaa erittäin paljon tuhoa joka vierailuillaan. Touhon sukulaiset ovat yrittäneet lähettää tämän Antarktikselle lentokoneella, mutta heidän rahansa eivät lopulta riittäneet lentoon, paitsi Roopen, jokahan ei anna senttiäkään.

Touhon vaatetus koostuu lähinnä pinkeistä 70-luvun hippivaatteista, ja hän joutuu usein asumaan sukulaistensa (yleensä Akun) luona tuhottuaan talonsa kaiken maailman kokeilla.

Milla Magia[muokkaa]

Milla Magia on mustaa magiaa harjoittava noita, joka vastustaa kapitalismia yli kaiken. Ehkä siksi hän yrittääkin varastaa kapitalismin esikuvan, Roope Ankan, ensilantin. Toinen syy saattaa olla, että lantin sulattaja saa Midaan kosketuksen. Milla on kotoisin Vesuvius-vuorelta.

Kroisos Pennonen[muokkaa]

Kroisos Pennonen on hölmö miljardööri Ankkalinnasta. Kroisos käyttää yleensä mafiaa selättääkseen Roope Ankan, pahimman vihollisensa (jälkeen FBI:n). Kroisos myi nuoruudessaan huumeita.

Kulta-Into Pii[muokkaa]

Kulta-Into Pii on mailman toiseksi rikkain ankka. Hänellä on suuri pakkomielle olla mailman rikkain ankka. Se on hänen ainut elämäntehtävänsä. Kulta-Into asuu Afrikassa, jossa hän on pystyttänyt rahasäiliönsä muinaisen heimon asutusten päälle. Selvinneet heimolaiset myytiin orjiksi timanttikaivoksille. Ainoa asia mikä erottaa Piin ja Roopen säiliöt on se, että Piin säiliössä on kirjaimet KIP, ja siellä on noin 10 senttiä vähemmän rahaa.

Roope on murhannut osan Piin perheestä. Kulta-Into nimi tulee siitä kun Roope kaatoi hänen räpylöiden päälle sulaa kultaa. Siksi hänellä on nilkkaimet.

Karhukopla[muokkaa]

Karhukopla on Ankkalinnalainen mafiaperhe jonka tarkoituksena ja haaveena on tyhjentää Roope Ankan kaljavarastot. Tyhjennyksessä puolet kaljoista todennäköisesti päätyisi koplalaisten omaan suuhun, mutta tarkoitus olisi myös myydä jonkin verran litkua Ankanpään ala-asteen käyttöön. Koplalaiset ovat todella urheilullisia ja harrastavat kaljan juomisen lisäksi myös päiväunia ja luumujen ahtaamista suuhunsa. Jos Karhukopla onnistuu joku kaunis aurinkoinen päivä varastamaan ja myymään Roopen kaljat he voivat ostaa lomamökin vaikka PORISTA ja siirtyä eläkkeelle.

Pulivari[muokkaa]

Pulivari on Aku Ankka nimisen sorsan koira ja olympiamitalisti. Pulivari voitti olympiakultaa 1892 kuolauksessa. Pulivari voitti silloin toiseksi sijoittuneen Kenraali Nuuhin 15 litralla. Nykyään pulivari oleilee Ankkalinnan valtiossa diktaattori Aku Ankan takapihalla. Nimivalinta aiheutti diplomaattisen selkkauksen Disneylandin ja Venezuelan bolívariaanisen tasavallan välillä.

Taavi Ankka[muokkaa]

Taavi Ankka on nerokas rakettitieteilijä ja sotaveteraani. Hän toimi Aku Ankan oikeana kätenä, kun Aku kaappasi Disneylandin valtion Mikki Hiireltä. Taavi Ankka on toiminut Disneylandin yliopiston professorina. Siellä hän huumasi oppilaita järkyttävän pitkillä puheillaan. Huumatut oppilaat säntäsivät suoraa päätä värväytymään mahtavaan Disneylandin armeijaan.

Teppo Tulppu[muokkaa]

Kusipää homo

Kultu Kimallus[muokkaa]

Kultu Kimallus on Roope Ankan nuoruuden tuttava.

Riitta Hanhi[muokkaa]

Hiiret ystävineen ja vihollisineen[muokkaa]

Mikki Hiiren muotokuva.

Mikki Hiiri[muokkaa]

Mikki Hiiri on Disneylandin johtaja ja henkilö, jolta Aku Ankka kaappasi vallan. Mikki käy silloin tällöin valtiovierailuilla Ankkalinnassa, mutta suurimman osan ajastaan hän viettää linnassaan Disneylandissa. Mikki toimii myös joskus yksityisetsivänä tienaamassa lisätuloja johtuen Disneylandin heikosta taloustilanteesta.

Mikki Hiiren ystäväjoukkioon kuuluu joskus hänellä hoidossa käyvät pikkupojat Mortti ja Vertti, hänen tyttöystävänsä, epämääräinen heitukka Minni Hiiri sekä hänen keltainen koiransa Pluto. Mikillä on, kuten Akullakin, vakaat poliittiset esikuvat, jotka juontavat juurensa natsi-Saksaan.

Minni Hiiri[muokkaa]

Minni Hiiri on Mikki Hiiren epämääräinen tyttöystävä. Mikillä olisi sotilasdiktaattorina luultavasti ollut kohtalaisesti vientiä, ja meni sitten valitsemaan naisystävän, joka näyttää 1:1 Mikiltä, jolla on pitkät ripset ja naiselliset vaatteet.[1] Nykyään Minni on vain melko kunnollinen juoruakka ja suunnittelee naimisiinmenoa Mikin kanssa. Se tuskin koskaan toteutuu.

Mikin ja Minnin suhde on terveellä pohjalla.

Pluto[muokkaa]

Pluto.

Pluto on kuuluisa keltainen avaruuslentäjäkoira, jonka mukaan on nimetty myös kääpiöplaneetta Pluto. Avaruusasiat ovat kuitenkin ollutta ja mennyttä, ja nykyään Pluto oleskelee Mikki Hiiren kaverina Disneylandissa. Pluto on myös toiminut Mikki Hiiren apuna yksityisetsivän töissä.

Mortti ja Vertti[muokkaa]

Mikillä joskus hoidossa olevat ADHD-ipanat, koska heidän äitinsä ei kestä olla koko ajan heidän kanssaan. Mortti ja Vertti ovat luonteeltaan tyypillisiä pieniä nyhveröitä, joille Mikki häpeää joutuvansa antamaan Disneylandin johtajuuden myöhemmin (ellei Aku Ankka kaappaa taas valtaa). Sitäkään Mikki ei kyllä halua, joten hän on pattitilanteessa seuraavan johtajan kanssa. Mortti ja Vertti ovat myös todella lapsellisia lässyttäjiä ja ovat usein sokerihumalassa.

Musta Pekka[muokkaa]

Mustakaapu[muokkaa]

Hessu Hopo[muokkaa]

Hessu Hopo on ankkalinnalainen tohelo. Miksi Hessu sitten on tohelo? Kaupunkilegendan mukaan Hessu nuuhki pienenä liikaa Raidia ja siksi on sellainen kuin on. Hessu kasvattaa takapihallaan superpähkinöitä. Niitä syödessään Hessusta tulee entistäkin tyhmempi ja hän saattaa tuhota koko maailman vahingossa (Just joo), lukuunottamatta Turkua.

Tohtori Ykskorva[muokkaa]

Tohtori Ykskorva on yksikorvainen professori, josta ei oikein muuta tiedetäkään. Hänet tunnetaan myös nimellä Armas Ahteri.

Tohtori Staattinen[muokkaa]

Takametsän asukit[muokkaa]

Sepe Susi[muokkaa]

Sepe Susi on Takametsässä asuva hullu murhaaja, joka aikoo tappaa kaikki metsänsä asukkaat, etenkin porsaat, jotka hän aikoo syödä. Hän varastelee yleensä Nallelta hanhia ja kuuluu Kelmien kerhoon.

Sepellä on pieni poika nimeltä Pikku Hukka, jota hän häpeää sydämensä pohjasta, sillä hän puolustaa possuja ja muita metsän asukkeja Sepen hulluudelta ja ennen kaikkea: on kiltti. Sepe pelkää Pikku Hukan vielä joskus tappavan hänet siihen Julius Caesarin "sinäkin, Brutukseni" -tyyliin. Sepen ahneus on vertaansa vailla - no, jos Hansu Hanhea ei oteta vertailuun mukaan.

Pikku Hukka[muokkaa]

Pikku Hukka on luonnosta erkaantunut susi. Hän on Sepen poika. Pikku Hukka kuuluu eläinsuojelu-järjestöön ja estää Sepeä syömästä porsaita. Hän on myös anorektikko koska hän ajattelee että kasveillakin on tunteet. Jos Sepe saa porsaat kiinni, hän alkaa viillellä itseään.

Veli Nalle[muokkaa]

Veli Viulu, Veli Huilu ja Veli Ponteva[muokkaa]

Homoseksuaalit porsaat. Ovat aivopesseet Pikku Hukasta kasvissyöjän.

Veli Kani[muokkaa]

Veli Kani on luonnevikainen ärsykejänis, joka huumaa itsensä säännöllisesti porkkanoilla.

Mikko Repolainen[muokkaa]

Pikkurikollinen, joka palaa halusta murhata hänelle alituiseen vittuileva Veli Kani.

Matami Mimmi[muokkaa]

Omien sanojensa mukaan varhaiskeskiajan Englannista Ankkalinnan lähistöllä sijaitsevaan ryteikköön piilopirttiin muuttanut mahtava velho, sosiaalitoimen näkökulmasta syrjäytynyt ja harhainen kassialma, joka on vallannut autioituneen kesämökin.

Alaviitteet[muokkaa]

  1. Disneylandin maanalaisen psykiatriliiton sekä terveen järjen mukaan vähemmän häiritsevää olisi seurustella esim. ihan vain oman täysklooninsa kanssa.