Tuira

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti. Teksti on ollut kakkaa jo 24.4.2013.
Black.png VAARA! Sisältää tylsyyttä!
Tämä artikkeli ei ole hauska, vaan tylsä. Se kaipaa valoisampaa tulevaisuutta. Pelasta artikkeli ikuiselta toimistotyöltä tekemällä siitä hauskempi.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Tuira.


Tämä artikkeli käsittelee pohjois-pohjanmaalaista kaupunginosaa. Panamassa sijaitsevasta joesta ei ole omaa artikkelia.

Tuirassa ei voine välttyä myöskään tältä! Tuirastan sijaitsee kaupungin keskustan ja Ylkkärilantian seli Linnanmaan välisellä demarkaatiolinjalla!

Tuira tai toiselta nimeltä Tuirastan, on eräs Oulun kaupunginosista, jota ei vielä kokonaan uudelleenrakennettu. Tuira jakaantuu ylämaailman Ylä-Tuiraan sekä alamaailman Ala-Tuiraan. Valppaimmille tämä räikeä kahtijako viestii selkeästi, että Tuirassa asuu rikollisia, mediaanitulorajan kummallakin puolen.

Todellisuudessa ovat Tuiran kaikki osaset, kaikkien kaupunkilaisten syvästi rakastama kaupunginosa. Sitä on kunnioittanut jopa Ylen Radio Suomi. Tuiralaisten toivomuksesta, soitatetaan siellä laulua: Elä-elä-ennää... Tuiran nimi luultavasti on johtunut jonkun taksirenkipojan taikka lentävän tukkijätkän lemmenkutsusta: -Tui, tui, rakas... Kuitenkin edelleen sydämet sykkii, lempi kukkii juuri nimen somaan Tuirassa, joka äänestettiin vuonna 2017 Oulun parhaimman kaapuntin osasen parhaimpaan ja arvostetuimpaan korkeaan asemaan. (Lähde:Kaleva.fi)

Tuiran kuuluisimpia asukkaita ovat paikallisesta joutsenkolmikosta koostuva, myöskin Tuiran Ilmavoimina tunnettu Trio Joutsenet. Tämä kolmikko asustelee Merikosken voimalaitoksen yläjuoksulla, ja on saavuttanut erityistä suosiota paikallisten keskuudessa, muunkin kuin harmittomuutensa vuoksi. Hallitus kielsi nimenomaisella päätöksellä näiden kutsumista Trio Ässiksi, sillä tämän uljaasti esiintyvän ja kameraa pelkäämättömän lintu-troikan uskotaan edustavan vielä sentään jotain toivontapaista maallemme.

Muutoin tuiralaisia kutsutaan nimellä Tuaregit; mikä koostuu sana-akrobaattinyyminä sanoista Tuiran Regionaalit. Dille taikka outo hiippari, muu kävelevä kummajainen kuten zombi, tai linnankundi tunnetaan nimellä Tuirotus. Asukastupa tunnetaan nimellä TuiTui Va-Rakas.

Viime piinallisina vuosina on Tuirassa sattunut ja päässyt tapahtumaan kokonainen joukko ikäviä asioita. Nämä vaikuttavat siihenkin, että tämä Hikipedian artikkeli on harvinaisen onneton ja jopa huono. Artikkeli on säilytetty Hikipediassa harvinaislaatuisen varoittavan vaikutuksensa vuoksi. Tuiralle ei olla keksitty vielä antidoottina eli vastalääkkeenä vaikuttavaa tekijää, TUI-nimistä matkatoimistoa eli etelänmatkojen järjestäjää on kylläkin sellaiseksi joskus esitelty.

Tuiran kansalliskasvi on hopeapaju, kansalliseläin tuomenkehrääjäkoi ja kansallislaulu: Rat & Pyyd: Ehthaa - Tavarathaa. Tuirottaminen on jotain erityistä tekemistä, hommaa jonka voisi tehdä jossain muualla paljon helpommin. Mutta yleensä pösilöydestä johtunee se, että jokin teko kuten wappukälli suom. teekkaripila - tehdään juuri nimen omaan Tuirassa. Abien penkkariajelu on yksi tällainen yksittäin suuren luokan kevättapahtuma. Kuusrock lienee jo lähes toinen läheinen eli relatiivi, nyk. QStock.

Aiheesta muualla[muokkaa]

  • YouTube - Bat & Ryyd: Ehtaa Tavaraa
  • Freshwater Ecoregions Of the World

http://www.feow.org/ecoregions/details/rio_tuira (Tuira-joki Panamassa) Haettu 28.6.2016.

Lähteet[muokkaa]