Trilobiitti

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tältä Trilobiitti näyttää.

”Trilobiitti... mitä helvettiä menin tekemään!”

~Jumala

Trilobiitit tai meritorakat ovat Suomen järvissä eläneitä torakan alalajeja, joiden pituus vaihteli millimetrin ja kymmenen sentin välillä. Trilobiitit esiintyivät ensi kerran Edward Lhuydin elokuvassa Tutkimusmatkailija Burgess Shale ja kambrikauden räjähdys, jossa ne näyttelivät samannimisiä torakan alalajeja, joille oli tyypillistä hitaus ja rumuus. Tämän jälkeen trilobiitteja on tavattu mönkimässä ympäri paleotsooista kautta jakamassa nimmareita, kunnes koko kööri kuoli sukupuuttoon. Trilobiitti, johon oli lajina pakattu kaikki torakan huonot ominaisuudet, ei selvinnyt maailmanlopusta.

Näillä pedoilla oli voimakkaat leuat, joilla ne pilkkoivat ruokansa, tarkemmin sanottuna kaiken vastaantulevan syömäkelpoisen ravinnon. Vaatimuksena tosin oli, että ruoka pysyy paikallaan noin kaksi vuotta, jotta nopeudestaan tunnetut trilobiitit pystyivät mönkimään noin metrin matkan sen kimppuun. Niitten mieliruokaa olivat erityisesti rannalla leikkivät lapset. Niitä syötiin näin:

  1. Trilobiittiyhdyskunta piirittää lapsen vuosikymmenten kuluessa.
  2. Vahvimmat yksilöt pitävät lasta pikoillaan, kun muut tarttuvat lapsesta kiinni ja näykkivät tätä, kunnes se kuolee.
  3. Lapsi revitään pieniksi suikaleiksi, ja suikaleet jaetaan yhdyskunnalle.
  4. Trilobiitit merkitsevät kaadon lokikirjaan, ja seuraavalla vuosituhannella aloitetaan uusi ponnistus.

Sukupuutto[muokkaa]

Jos sattumalta näet trilobiitteja leikkipuistossa hiipimässä kohti lastasi, voit joko häipyä paikalta kahdeksi vuodeksi tai hakata trilobiitin päreiksi. Välineitä, joilla Trilobiittiä tapetaan, ovat muun muassa: Raid-myrkky, kärpäslätkä, haulikko, puukko, miekka, pesäpallomaila, kirves, kivi ja vasara. Myös koko planeetan laajuinen meteoriitti-isku auttaa, mikäli trilobiitit palaavat itsepintaisesti hiekkalaatikolle.

Alalajit[muokkaa]