Transsukupuolisuus

Hikipedia
Ohjattu sivulta Transseksuaalisuus
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tiedosto:IMG-20170929-WA0001.jpg
Tyypillinen transsukupuolta edustava henkilö

Transsukupuolisuus tai transseksuaalisuus on yksi harvoista legitiimeistä syistä tehdä itsemurha. Transsukupuolisuus tarkoittaa sitä, että ihmisen genitaalit ja sukupuoli-identiteetti ovat keskenään ristiriidassa. Selkokielellä se tarkoittaa, että se, mitä ihminen on korvien välistä, ei vastaa sitä, mitä hän on jalkovälistä.

Transsukupuolisuutta ei tule sekoittaa transseksuaalisuuteen eikä transuiluun yleensäkään. Kyseessä on niin kipeä tilanne, ettei sille ole löydetty hyvää lääketieteellistä selitystä, eikä sitä voi myöskään oikein pitää perversionakaan. Penkomalla kuolleiden transsukupuolisten aivoja on kuitenkin löydetty viitteitä siitä, että heikäläisillä aivokurkiainen olisi vastakkaisen sukupuolen kaltainen. Se tarkoittaisi, että juttu olisi hoidettavissa oireettomaksi eräällä tietyllä pikku jutulla. Koska näin ei kuitenkaan tehdä, ainoa mikä tähän tilanteeseen auttaa, on itsemurha ja toivomus siitä, että seuraavassa jälleensyntymässä käy parempi tuuri. Tai sitten sukupuolenvaihdos. Hoitamattomana transsukupuolisuus joka tapauksessa johtaa pimahtamiseen, eli tekipä tällainen ihminen mitä tahansa, hän häviää aina.

Transsukupuolisia on hyvin vähän, noin 1/10,000, ja se on yhtä yleistä molempiin suuntiin (eli siis miehestä naiseksi ja naisesta mieheksi). Tosin sukupuolten välisessä sodassa transsukupuolisia näin yleisesti pidetään rintamakarkureina ja toisaalta sekä hintit että feminatsit vihaavat heitä - homot pitävät heitä sukupuolensa pettureina ja feminatsit puolestaan vihollisen agentteina. Ja kaikki muut näin yleisesti pitävät transsukupuolisia vähän hulluina.

Monet transsukupuoliset katsovat olevansa heteroita. Siis tuntevat vetoa siihen sukupuoleen, jossa ovat syntyneet mutta johon eivät enää sukupuolenvaihdoksen jälkeen kuulu. Mutta koska tällä saadaan aikaan varsinainen käsitteellinen sekametelisoppa, useimmat katsovat olevansa biseksuaaleja - se on helpompaa niin. Vastoin yleistä stereotypiaa useimmat transskukupuoliset eivät työskentele seksiammattilaisina, vaan kuka tahansa työkaverisi voi olla transsukupuolinen ilman, että tiedät asiasta mitään. Myös puolisosi.

Kaikenkaikkiaan voidaan todeta, että jos tädillä olisi munat, se olisi Seta.