Traktorimönkijä

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stop crap.png Tämä artikkeli on merkitty parannettavaksi välittömästi, koska sen sisältö tai aihe on kakkaa.
Voit auttaa Hikipediaa muokkaamalla artikkelia paremmaksi.
Jos parantaminen ei kiinnosta ketään, artikkelille käy huonosti. Teksti on ollut kakkaa jo syyskuusta 2017.

Traktorimönkijä[muokkaa]


--85.76.45.168 27. syyskuuta 2017 kello 13.04 (UTC)Joku oli jo tehnyt artikkelin mönkijöistä. --85.76.45.168 27. syyskuuta 2017 kello 13.04 (UTC)Kirjoittaja

--85.76.45.168 27. syyskuuta 2017 kello 13.04 (UTC)"Mönkijää on monenlaista, mutta yhdenkään kyydissä ei ole naista." --85.76.45.168 27. syyskuuta 2017 kello 13.04 (UTC)Anonyymi


Mikä on Mönkijä[muokkaa]


Mönkijä on kulkupeli syrjäisissä maissa ja maailman kolkissa. Mönkijää käytetään pääsääntöisesti liikkumiseen ja pienempien mönkijöiden metsästykseen. Mönkijä on polveutunut mopoautomobiilikannasta vuonna 1760 jolloin maailma ensimmäinen Nelipyöräinen juustohöylä keksittiin.


Mönkijätyypit[muokkaa]


Ylivoimaisesti yleisin mönkijätyyppi on Urheilujääkarhu (Polarsportman)(Mönkijäyhteiskunnassa polari). Polari esiintyy liikenteessä usein valkoisena, mustana, vihreänä ja joskus jopa punaisina (riippuen kuljettajan tyhmyydestä). Polarit on yleensä nopeimpia ja kestävimpiä mönkijöitä, jotka suorittavat kaikki mönkijän perustehtävät mainiosti.

Toinen mönkijätyyppi on Kameralaskeutuja (Cam am lander). Mönkijätyyppi on tunnettu hyvin kusipäisestä ohjaajakunnasta. Ohjaajia kutsutaan useimmiten "Känämeiksi" joka tarkoittaa Kännissä ajavaa juoppoa tai juustoa höyläävää paviaania. Kameralaskeutujat ovat mönkijäyhteiskunnan Beta yksilöitä, joiden ainoa tehtävä on seurata ja kuvata Urheilujääkarhuja, joita pidetään hierarkian alffa-yksilöinä. Kameralaskeutujien mönkijät ovat hitaampia ja ne "Leipovat" helpommin, mikä tarkoittaa että kone saa liikaa taikinaa ja ei kerkeä leipomaan pullaa nopeaan tahtiin, tästä syystä kone pysähtyy. Jos mönkijäsi on leiponut, suosittelen soittamaan lähimpään leipomoon/konditorioon, he selvittävät ongelmasi.

Kolmas mönkijätyyppi on alamainen ja hyljeksitty kiinanihmemönkijä. Kiinanihmemönkijöitä kannattaa välttää sillä ne aiheuttavat vain harmia. Yleisimpiä kiinanihmemönkijöitä ovat Lin Hait (pikkukalat), Kubotit, träpperit, punaiset mönkijät, tyoyotat, saabit ja tehosekoittimet. Nämä mönkijätyypit tulevat usein hylätyiksi monista eri syistä. Ensinnäkin, Näissä kaikissa asustaa laiska kiinalainen pikkumies joka leipoo pullaa hyvin hitaasti, joka tarkoittaa että kone on hidas. Toiseksi, ne ovat usein hyvin saalistajien kynsissä ja tulevat nopeasti syödyksi muiden kookkaampien mönkijöiden toimesta. Kolmanneksi, ne eivät osaa juustoa höylätä. Nimi kiinanihme tulee siitä että, miten ihmeessä kiinasta tuodaan näin paskoja mönkijöitä?

Neljäs mönkijätyyppi on saalistajat. Saalistajat ovat mönkijöitä jotka syövät kiinanihmeitä, pieniämönkijöitä ja punaisiamönkijöitä. Punaiset polarit ja kameralaskeutujat ovat usein saalistajien syömiä, sillä punainen ei sovi mihinkään maastoon suojaväriksi, eli niillä ei ole mahdollisuuksia piiloutua saalistajia. Saalistaja mönkijöitä ovat Yamaha grizzlyt (Karvakarhut), Razorit ja rangerit (Sukua polareille) ja Träxtereille (sukua kameralaskeutujille). Nämä mönkijät saalistavat armotta päivästä toiseen syöden muiden mönkijöiden pullat, jotta pystyvät kulkemaan nopeampaa kuin muut mönkijät.

Mitä tehdä jos saalistaja hyökkää kimppuun? Saalistajat eivät käy ihmisten tai eläinten kimppuun, ainoastaa mönkijät ja niiden pullat ovat ainoaa ruokaa joka niille maistuu. Jos satut omistamaan kiinanihmeen, pelisi on pelattu kiinalainen ei jaksanut leipoa ja kone leipoi. Jos omistat Kameralaskeutujan piiloudu suoja värisi mukaan, jos väri on musta mene pimeään, jos väri on vihreä mene kukkatarhaan tai puskaa ja niin edelleen. Jos mönkijäsi on punainen ainoa mahdollisuutesi on paeta, et voi paeta loputtomiin sillä joskus tankistasi loppuu taikina ja joudut tankille täyttämään jauhoja. Tähän ei kuitenkaan ole aikaa ja mönkijäsi tullaan syömään armottomasti. Punaisella mönkijällä pakeneminen edellyttää sen että, sinulla on aina mukana pala homejuustoa, saalistajat eivät voi sietää homejuustoa ja lähtevät yleensä pois. Homejuusto kuitenkin voi alkaa haisemaan taskussasi ihan oravanpaskalta, joten se on joko haista oravanpaska tai mönkijäsi kuolee.

Mönkijänosat[muokkaa]


Mönkijät on täynnä mielenkiintoisia osia joita tässä listassa käydään läpi.

-Ohjaustanko. Tämän osan avulla käännyt. Siinä myös sijaitsee nappeja.

-Napit. Nappeja on tietynlaisia. käyn ne läpi.

-Vihreänappi. Kun painat tätä mönkijäsi aloittaa pullataikinan leipomisen.

-punainennappi. Sulkee koneesi leipomon.

-vilkku. Kun painat tätä mönkijä vilkuttaa vastaan tuleville mönkijöille.

-Valonappi. Tuo lisävaloa leipomoon, nopeuttaa hieman leipomon toimintaa. Sillä voi myös sokaista saalitajat tai muutenvain Flashyttää ihmisiltä silmät kananlihalle.

-Kaasu. Kun painat tätä pullan leipominen alkaa.

-Jarru. Tätä painaessa pullan tuotto hidastuu ja pitkään painaessa pysähtyy.

-Sivupeili. Tällä varmistat, ettei saalistajia ole perässäsi.

Tangosta siirrymme seuraaviin.

-Mittari. Näyttää kuinka nopeaa koneesi leipoo pullaa, jos ruudussa lukee esim 68, niin se tarkoittaa että tuotat 68 grammaa pullaa tunnissa.

-Vaihdekeppi. sisältää vaihteet.

P. Pitää mönkijän paikallaan, ettei se ala itsestään leipoa.

R. Kone kulkee takaperin, eli pullasta tehdään taikinaa.

N. Kun tämä vaihde on päällä taikinaa kuluu turhaan, eli taikinasta ei tule pullaa.

L. Valmistaa pullaa hitaasti.

H. Valmistaa pullaa nopeasti.

-Kyttyrä. Siihen päälle istutetaan matkustaja.

-Moottori. Pullatehdas jossa taikina ja pulla valmistetaan.

-Jauhotankki. Jauhot huoltoasemilta kaadetaan tänne.

-Vesitankki. Vesi ruiskutetaan tänne.

-Sokeritankki. Pullan makeutusaineen pyhäkkö.

-Variaattori. Puhdistaa taikinan.

-Kaasari. Lisää ilmaa pullanvalmistukseen

-Kaasuvaijeri. Tätä pitkin ilmoitetaan leipomoon, että pullanvalmistus alkaa.

-Mäntä. Sekoittaa veden, jauhot ja ilman samalla luoden kipinän tulppaan jonka avulla pulla paistuu.

-Suutin. Koko määrittää jauhon ja veden syötön.

-Kateet. Suojaa renkaita ja leipomoa osittain.

-Renkaat. Renkaita tarvitaan ainoastaan alamäissä, muuten kone liikkuu pullatuotolla.

Mönkijäyhteiskunta[muokkaa]


Mönkijäyhteiskunta on 15-18 vuotiaiden järjestämä yhteiskunta, jonka tarkoitus on suojella mönkijöitä pedoilta. Heidän yleisiin rikollisiin toimiin kuuluu, kännissä ajaminen (Känämit), Jauhon kauppaaminen, homejuuston myynti ja valmistus. Jokaisessa tuppukylää isommassa kaupungissa yleensä on yhteiskunnan järjestämä laitos, missä mönkijä kuskit kasvattavat jauhokasveja, kuten ruista, vehnää, ohraa ja kokaiinia. Yleensä mönkijän polttoaine valmistetaan näissä tiloissa.

Yhteiskunnan jäseneksi pääset vain seuraavilla kriteereillä.

-Omistat mönkijän

-Olet suorittanut VAIN traktori- tai liikennetraktorikortin. Muun ajo-oikeuden omaava ei pääse yhteiskuntaan.

-Olet syntynyt joko leipurisukuun tai kotonasi kasvatetaan juustoa.

-Sinulla ei ole punaista mönkijää tai kiinanihmettä.

Yleensä jäsenyys päättyy 18 vuoden kohdalla, kun suurinosa hankkii autokortin. Ne jotka jäävät saavat yhteiskunnalta erityiskohtelua. Yli 18 vuotiaat jäsenet ovat yhteiskunnan jumalia ja heitä pidetään filosofeina, tietäjinä ja opettajina.

Monet nuoret ajautuvat kasvattamaan kokaiinia kotona sillä sen saaminen ja kasvattaminen on helpompaa kuin esim. vehnän. Kokaiinista valmistetaan jauhoa joka kaadetaan jauhotankkiin näin nuoret saavat halvimmalla tavalla jauhoja tankkiin. Jauhon kasvattaminen on kuitenkin rikollista ja moni nuori saa vakavat sanktiot sellaisen tekemisestä.

Mönkijän hankkiminen ja huolto[muokkaa]


Mönkijä pitää metsästää luonnosta. Mönkijän kaappaamiseen voidaan käyttää, verkkoja, virveliä, lassoa, pokeballia tai Jätti imuria. Mönkijä pitää kesyttää huolellisesti. Huonosti kesytetty mönkijä yleensä karkaa tai tappaa toisen mönkijän ilman syytä. Kesyttäminen onnistuu pienillä jauhomäärillä, kun syötät jauhoa mönkille 3 kertaa päivässä, mönkijä ei enää pelkää sinua ja antaa sinun nousta tämän selkään. Ajokortin hankkimista varten mönkijän pitää olla hyvin kesytetty ja kurinalainen, ajokokeeseen kuuluu, kurassa, asfaltilla ja meressä ajamista.

Mönkijää pitää huoltaa joka kuukausi. Huoltoon kuuluu sokerin vaihdot ja kaasarin putsaus. Joskus koneen leipuria joudut vaihtamaan, jos leipuri saapuu eläkeikään. Uusia leipureita koneeseen saat leipomosta ja ammattikoulusta.

Mönkijä.jpeg Pahamaineinen saalistaja mönkijä, aitaus kertoo että mönkijää kesytetään.