Tornion käärinliina

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tornion käärinliinassa näkyy kärsineen ihmisen kasvot. Liinaan arvioidaan painetun Yrjänän kasvokuva. Kuva voidaan nähdä myös profetaalisena ennusteena "Aionin" levynkannesta.

Tornion käärinliina on Helsingissä Tavastialla säilytettävä pellavakangas, jossa näkyy ristiriitaisen muusikon hahmo. Jotkut kristityt ja käärinliinaa tutkineet henkilöt uskovat, että kyseessä on legendaarisen CMX:n perustajajäsen A. W. Yrjänän – eli Pyhän Yrjön – hahmo, joka on siirtynyt liinaan aikana, jolloin CMX teki vielä oikeaa musiikkia, punkia.

Epäilijät ovat sitä mieltä, että kyseessä on väärennös, joka on tehty vasta 2000-luvun puolella. Aikana, jolloin CMX:n alkuperäinen henki on kadonnut ja jossa moni lähinnä odottaa sitä palaavaksi joskus tulevaisuudessa. Sitä ennen CMX soittelee tekotaiteellista progressiivisehkoa rockia, koska tiedostaa, että se ei kykene alkuperäiseen henkeensä ilman yliluonnollista paluuta.

Tornion käärinliinaan uskovat näkevät, että liinan on pakko olla ajalta, jolloin CMX vaikutti vielä Torniossa. Kuitenkin tuoreimmat maininnat pyhäinjäännöksestä ovat vuodelta 2017, jolloin käärinliina oli esillä Tavastialla, Helsingin kaupungissa. Lisäksi monet uskovat, että puuttuvat vuosikymmenet vihjaavat siihen, että kangas on peräisin moderneilta jälkitietoyhteiskunnan ajoilta eivätkä esi-internetillisiltä ajoilta.

Käärinliinaa on tutkittu. Kankaasta on löydetty hikeä, rasvaa ja spermatahroja, joista voidaan päätellä lakanan olleen joskus käytössä, mitä luultavimmin vuosikausia yhtämittaisesti ilman että sitä olisi pesty välillä. CMX-teorian kannalta vahvin todistus on saatu siitä, että analyyseissä paljastui, että kankaassa on myös tuoppi poronkusta, poronkustapa hyvinkin, aivan kuten CMX on varhaisajan lauluissaan kertonut.

Kankaan syntytapaa ei ole osattu selittää. Se ei ole alkuperältään samanlainen kuin toinen vastaava tunnettu käärinliina, Tom of Finland -lakana, joka on tutkimusten mukaan peräisin Finlaysonilta. Kun meiltä lisäksi puuttuu motiivi sille, miksi kukaan ylipäätään haluaisi mitään tämänlaista valmistaa tai väärentää, ollaan päädytty yksinkertaisimpaan ja uskottavimpaan selitykseen. Siihen, että kyseessä on yliluonnollinen ihme, joka alleviivaa A. W. Yrjänän erityislaatuisuutta. Koska väärennösyritykset eivät ole olleet riittäviä Tornion käärinliinan yliluonnolliseen syntytapaan uskoville, on esitetty niin sanottu koronapurkausteoria, jonka mukaan lakana on syntynyt yliluonnollisesti, kun energia tai jokin muu on ihmeenomaisesti purkautunut A. W. Yrjänän sisältä Yrjänän ollessa luomisvoimaisimmillaan, eli hetkenä kun yön aavat ovat notkuneet märkää, kenties haave haaveen häpykolossa.

Katso myös