Tony Montana

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mafia.jpg
VAROITUS! – Tämä artikkeli on Mafian hallinnassa, joten emme suosittele sinun vandalisoivan tätä...


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...
”I take your fucking bullets!
~Tony Montana saadessaan lukuisia osumia kymmenen sarjatuliaseen luodeista.

Tony Antonio "Scarface" Montana (s. 14. maaliskuuta 1937, Havanna - k. 19. kesäkuuta 1980, Florida) oli kuubalainen gangsteri, jonka taitojen pääasiallinen lähde kokaiini. Hän saapui Yhdysvaltoihin luultavasti Fidel Castron häätämänä. Jotkin tahot väittävät, että Montana olisi ollut noita, sillä hän kesti luotejakin eräässä kamppailussa.

Nuoruus[muokkaa]

Tony Montana syntyi Kuuban pääkaupungissa Havannassa vuonna 1937. Jo tuolloin hän valmisti omaa kokaiinia ja teki sillä perustan myöhemmille bisneksilleen. Vuonna 1960 Montana väitti Fidel Castron ostaneen häneltä kokaiinia, ja paljastuksen vuoksi Montana pakeni Castron salamurhaajia Kuubasta. Niinpä Montana yritti paeta Suomeen, mutta hän hieman eksyi matkalla ja joutuikin Amerikkaan.

Bisnesmies Montana[muokkaa]

Tony Montana oli myös tunnettu bisnesmies. Hän loi valtaisan omaisuutensa myymällä Chileläistä mehujäätä köyhille miamilaisille. Omaisuudellaan Montana saavutti kuuluisan ajattelukykynsä ja sanotun noituuden ja kuolemattomuuden.

Montana pääsi kuuluisaan Corleonen mafiaperheeseen, ja hänestä tulikin Vincent Corleonen eräs kapteeneista. Pian hänen huumebusineksensa paljastuivat Corleoneille (Corleoneilla yleinen huumeidenvastustus) ja Corleonet päättivät teloittaa Montanan. Tähän Montana ei suostunut ja meni tappamaan tuhansittain kilpailevan huumekartellin sotilaita ja kesti luoteja kuin mitäkin. Kesken parhaan rähinän Montana muuttuikin luodinkestäväksi, mutta taakse hiippaili Corleonen mafiaperheen lähettämä salamurhaaja, joka oli katkohaulikolla varustautunut eräs tyyppi Sisiliasta. Montanan vielä riehuessa eräs tyyppi Sisiliasta ampui Montanaa selkään ja siihen loppui loru.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.