Tomboy

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anime icon mid.jpg
Osa artikkelisarjasta
Anime ja Manga
Tomboy. Laastarit ja naarmut ovat optionaalinen, mutta suositeltava lisä.
Tomboy luonnollisessa mielentilassaan: valmiina pahoinpitelemään luokkalaisensa.
Tomboyt tunnetaan useimmiten siveellisyydestään.

Tomboy on naaraspuolinen henkilö, joka peittelee feminiinisiä piirteitään joko teoillaan tai pukeutumisellaan. Usein animessa ja mangassa suosittu hahmotyyppi, joka ei romanssisarjoissa ole koskaan varteenotettava kilpailija, eikä Slice of life/komediassa yhtä suosittu kuin huomattavasti väkivaltarikoksiin taipuvaisempi vastakappaleensa tsundere.

Tomboyden koostumus on yleensä kiinteämpi ja litteämpi kuin muilla sarjan hahmoilla, ja hiukset on pääsääntöisesti leikattu muistuttamaan feministitukkaa. Koostumukseen vaikuttavat tomboyn elintavat ja harrastukset, joihin kuuluvat tavallisesti erilaiset liikunnalliset aktiviteetit. Tähän liittyen tomboyn kroppaa peittävät silloin tällöin siteet tai laastarit, mitkä usein ovatkin toissijaisia tunnusmerkkejä tomboylle. Tomboy pukeutuu koulupuvun ohella useimmiten käymänsä liikuntakerhon asuun, siviilivaatetus taas riippuu piirtäjän mielikuvituksesta.

Tomboyn luonne vaihtelee aggressiivisesta ja ulospäinsuuntauneesta aina lähes introverttiin, passiiviseenkin. Sosiaaliset taidot vaihtelevat, mutta komedisena helpotuksena voi käyttää väkivaltaa ja/tai erottaa kinastelelevia kumppaneitaan toisistaan.