Tolu

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tolu on väärinkäytettynä hengenvaarallinen verisuonten pesuaine, jonka vaikutuksia on sekavuus, iloisuus, surullisuus ja ylenpaattinen angstaaminen, joitain väkivaltaisiakin tapauksia on havaittu. Tolua käyttävät erityisesti suomalaiset ja virolaiset. Tolun kehitti Tohtori Tolunen yrittäessään valmistaa siivoukseen sopivaa nautintoainetta, jotta siivous maistuisi myös miespuolisille henkilöille. Ja sehän maistuu. Aineen vaikutuksia voi verrata Fairyyn, Mr Muscleen tai Arieliin, joka luokitellaan jo koviksi huumausaineiksi. Joskus myös Tolua pannaan kanavaan.

Käyttö[muokkaa]

Tolua käytetään imppaamalla tai veteen laimennettuna. Raakana tolua ei ensikertalaisen kannata vetää, siitä seuraa usein huonovointisuus tai pahimmassa tapauksessa myrkytys tai kuolema. On myös kansanomaisia käyttötapoja, esimerkiksi "Saunatolu". Se sisältää desinfiointiainetta, joka yleensä on etanolia. Saunatolulla saa viisinkertaisen ja täten paremman tolupäihtymyksen. Liian laimeana tolua ei kannata käyttää, sen vaikutus on lähes olematon ja puhutaan huonosta siivoustehosta tai huonosta tolukännistä, joka tarkoittaa ettei aine toimi oikein. Tolu on viisasten juoma, se selittyy käyttäjäkunnasta, jotka osaavat käyttää tolua oikeaoppisten aistiharhojen saavuttamiseksi. Oikeaoppisena tolu antaa apua oikeiden ratkaisujen tekemiseen, poistaa ennakkoluulot ja pelon tunteet.

Käyttäjät[muokkaa]

Matti Vanhanen, Kimi Räikkönen – ja eräiden tietolähteiden mukaan myös Spede käytti tolua käsikirjottaessaan nerokkaita juonia Vesa-Matti Loiri -elokuviin. Matti Nykänen on ainut henkilö Suomessa, joka ei ole tietoinen tolusta ja sen vaikutuksista.

Eräät autoteollisuuden johtomerkit käyttävät tolua viimeisteltyjen ja laadukkaiden autojen valmistamiseen. Esimerkkinä Lada, Saab, Talbot, Skoda ja Rolls Royce. Näiden merkkien laatu onkin lähes 100-prosenttisesti tolun ansiota.

Katso myös[muokkaa]