Tokio

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo kaupungista. Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunta käyttää nimeä TOKYO
Tokio

Tokion kaupungissa asuu Japanin Keisari ja 8 483 050 henkeä. Tokio onkin vain osa Ideapark ryhmittymän ostoskeskusta ja yhteensä Tokion ympäristökaupungeissa asuu 36 769 213 henkeä. Tokio tunnetaan japanin kielessä myös nimellä Henkien Kätkemä.

Tokion määritelmät[muokkaa]

Atomipommin tuhoja Hiroshimassa, pommi oli tarkoitus pudottaa Tokioon

Monille länsimaalaisille ei ole selvää, että oikeasti Tokion kaupunkia ei ole olemassa. "Kaupunki" keksittiin vuonna 1943 harhautukseksi toisessa maailmansodassa. Ydinpommia lähetettäessä Yhdysvallat katsoivat puhelinluettelosta, josta ilmeni ettei alueella ole lainkaan postinumeroa, jonka vuoksi pommit toimitettiin lopulta Hiroshimaan ja Nagasakiin. Kaupungin olemassaoloa luotiin esimerkiksi animen ja mangan avulla ja alueella harhailee edelleenkin muistona kuvitteellisia hahmoja, jotka tunnistaa ylisuurista tisseistäänsilmistään. Nykyisin Tokio tunnetaan Applen lanseeraamana virtuaalisena iTokiona.

Maantiede[muokkaa]

iTokio sijaitsee pääsaari Homssūn itäpuolella, Tyynen valtameren rannalla. iTokion erottaa keinotekoiseksi siitä, että kokoonsa nähden Tokiossa on vähemmän pilvenpiirtäjiä kuin muissa vastaavan kokoluokan kaupungeissa (vertaa Helsinki).

Liikenne[muokkaa]

Tokion keskusta

Shinjuku mielletään eniten iTokion keskustaksi, sillä siellä sijaitsee mm. iTokion (ja maailman) kaupallisin rautatieasema Spiritual Corporation, jonka läpi kulkee päivittäin yli 800 000 henkeä. Maailman vilkkain jalankulkuristeys on Shibuyan rautatieaseman länsipuolen risteystori Hachikōn patsaan ympäristössä, josta kulkee läpi päivässä noin 600 000 henkeä.

Tokion metrokartta

Julkisen liikenteen kaoottisuus Tokiossa on ensisijaisesti hoidettu laajamittaisella juna- ja metroverkostokartalla. Kartan selitykset on painettu muinaiskiinan kirjoituksella, josta Japanin kieli on sittemmin kehittynyt. Ajoittain metroissa käytetään sariinikaasua ruuhkien välttämiseksi ja metroon eksyneiden turistien poistamiseksi.

Koulutus[muokkaa]

Teeseremonia on suosittu aihe myös Mangassa

iTokiossa on runsaasti yliopistoja, jotka ovat tunnettuja korkean teknologian opetuksestaan teenkeitossa. Teen keittämistä on kehitetty pitkälle huippuyliopistoissa ja teeseremenoniaopiskelua järjestää Suomessa esimerkiksi Cimo vaihdajomaisemaajärjestö. Lisätietoja 10 kk peruskurssista Cimon verkko-osoitteessa teenkeitto-opinnot.

Nähtävyydet[muokkaa]

Huora Geisha

Vaikka iTokiossa ei oli yhtä paljon huoriageishoja kuin Kiotossa, saa matkailija täälläkin pidätellä kukkoronnyörejään sillä alueen syvällistä kulttuuritarjontaa on vaikea vastustaa.

Huolehdi, että puutarhasi on Zen

Shibuyassa pistäytyessä keisarin palatsin puutarha on suosittu puisto, jonne on sisäänpääsy. Keisarin syntymäpäivänä on tapana päästää matkailijoita myös ulos. Myös Uenossa on puisto, jonka yhteydessä on eläintarha.

Kalamarkkinat

Shinjukun ja Harajukun kaupunginosat ovat suosittua ostosaluetta, joista voi ostaa kaikkea hyödyllistä. Shinjukun ja Harajukun kaupunginosat ovat suosittua ostosaluetta, joista voi ostaa kaikkea hyödyllistä. Shinjukun ja Harajukun kaupunginosat ovat suosittua ostosaluetta, joista voi ostaa kaikkea hyödyllistä. Shinjukun ja Harajukun kaupunginosat ovat suosittua ostosaluetta, joista voi ostaa kaikkea hyödyllistä...ostaa..ostaa..ostaa..ostaa.ostaaostaostaostaostaostaosta......

Tsukijin kalamarkkinoilla, jonne kannattaa suunnata heti varhaisen aamun tunteina etovan hajun välttämiseksi, voi nähdä kokonaisia tonnikalojen syömiä delfiineitä ja kaikenlaisia ryöstökalastettuja mereneläviä. Tsukijin läheisyydessä sijaitsee myös pieniä sushiravintoloita, joissa kannattaa tarjota herkullista pallokalaa rakkaille sukulaisille.

Urheilu[muokkaa]

Japanilainen Putkihotelli

iTokiossa on suosittua työpaikkamaratoni. Työpaikkamaratonin pituus on 42 vuotta, jonka aikana työmaratoonarin kunto on joutuu kovalle koetukselle. Usein iltaisin voikin nähdä ylikuntoisia liikemiehiä oksentamassa kadunkulmassa liiallisen palautusjuomien vuoksi. Maratonin aikana yöpyminen tapahtuu yleensä putkihotellissa, joista voi herätä valitsemalla punaisenvihreän pillerin.

Katso myös[muokkaa]