Muutokset

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko

12 merkkiä lisätty, 25. heinäkuuta 2017 kello 13.26
p
ei muokkausyhteenvetoa
{{quote3iso-q|Mormonit ovat kuten kivekset. Esiintyvät pareittain eikä kumpiakaan päästetä sisälle.}}
[[Image:Jehovat.JPG|thumb|Mormonien elämän perusasiat. Ei saa sekoittaa [[Jehovan todistajat|Jehovan todistajien]] elämän perusasioihin, jotka ovat eri.]]
Arvostettu kielitieteilijä ja historiantuntija tri Smith kertoi myöhemmin saaneensa kirjoitukset, jotka oli kirjoitettu ”revisionistisella etiopian kielellä” vinyylilevyille. Jumalalta saamallaan Uurim Tummin -taikasauvalla hän käänsi kirjoitukset englanniksi. Tietenkään kukaan muu kuin Moron Smith ei voinut nähdä levyjä tai sauvaa. On myös muita pyhiä kirjoituksia kuten Kallisarvoinen Helmi, joka kertoo yhdestä tri Smithin ensimmäisistä vaimoista. Helmi perusti myöhemmin yhden mormoneiden monista juoksujoukkueista (eng. sprinter groups).
[[Suomi|Suomessa]] Mormonit tekevät lähetystyötä lähetysjohtajan ja lähetystoimiston johdolla. Lähetyssaarnaajat ovat pääasiassa [[AmerikkaAmerikan Ahdasvallat|Yhdysvalloista]] , mutta heitä on myös muualta maailmasta. Myös nuoret suomalaismiehet ovat ulkomailla lähetyssaarnaajina. Suomessa on tällä hetkellä noin 70 lähetystyötä tekevää Mormonien lähetyssaarnaajaa. Mormonit tunnistaa helposti siitä tosiasiasta, että he ovat maailman ainut uskonnollinen järjestö, jonka jäsenet kulkevat siisteissä puvuissa, jotka samanaikaisesti pistävät silmään.
==Katso myös==

Navigointivalikko