Ero sivun ”Jouko Turkka” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
152 merkkiä lisätty ,  1. marraskuuta 2016 kello 16.44
p
Luultavasti kuulin heinäkuussa, mutta en sisäistänyt. Luinkin Turkkaa kai sen jälkeen ja mielsin eläväksi. Harmillista. Kai Läjä Äijälä elää vielä?
p (Luultavasti kuulin heinäkuussa, mutta en sisäistänyt. Luinkin Turkkaa kai sen jälkeen ja mielsin eläväksi. Harmillista. Kai Läjä Äijälä elää vielä?)
[[Kuva:Te_Konkurssisirkus_Turkka2.jpg|thumb|Jouko Turkan katse ja ilmeet liittyvät täydellisesti kulloinkin esitettävään asiaan ja sen sisältöön.]]
'''Jouko Mali Turkka''' on([[17. huhtikuuta]] [[1942]] – [[22. heinäkuuta]] [[2016]]) oli suomalainen [[hihhuli|evankelista]], joka herättääherätti ja havahduttaahavahdutti huomiota maailmalla aina esiintyessään. Erityisesti Jouko Turkka tunnetaan kiinteästä ja palavasta katseestaan sekä kaksi numeroa liian suuresta villapaidastaan, joka on ollutoli hänen erottamaton pukimensa jo kolmenneljän vuosikymmenen ajan. Vastoin yleistä käsitystä Turkka ei oleollut hullu, vaikka tunteekintunsikin tämän elämänpiirin erinomaisesti.
 
== Onko tämä kokoelma irrallaan rimpuilevia tosiasioita? ==
 
Jouko Turkka esiintyyesiintyi paatoksellisessa hypnoosissa. Hänen taitojaan tarvittiin ensi kerran [[Bodominjärven murhat|Bodominjärven surmatöiden]] selvittelyssä kesällä [[1960]] ja usein sen jälkeenkin. Jouko Turkka on usein muulloinkin antanut virkavallalle hypnoottista apuaan. Turkan kuuluisa lause ”''Toistat kaiken mitä sanon!''” on lausuttu yleisesti kuorossa mm. Moskovan[[Moskova]]n [[Punainen tori|Punaisella torilla]], [[Vatikaani]]n Pietarinkirkonaukiolla[[Pietarinkirkonaukio]]lla ja [[Suomen KansallisteatterissaKansallisteatteri]]ssa. Manipulointikyvyt Jouko Turkalla ovat likipitäen täydelliset, mistä syystä hän on kouluttanut useita nuoremman polven näyttelijöitä.
 
==Jouko Turkka teatterilehtorina==
== Katso myös ==
*[[Lordi Voldemort]]
 
{{tynkä/henkilö}}
 
[[luokka:Vailla vesikauhurokotusta, ja sen kyllä huomaa]]
[[Luokka:Pahimmat painajaisesi]]
[[Luokka:Poppamiehet]]
[[Luokka:Pirkanmaa]]
{{DEFAULTSORT:Turkka, Jouko}}

Navigointivalikko