Ero sivun ”Maahanmuuttaminen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
514 merkkiä lisätty ,  23. heinäkuuta 2014 kello 08.25
'''Maahanmuuttaminen''' on ilmiö, jossa ihminen muuttaa maahan. Se, muutetaanko maahan Marsista vai muualta ei ole merkittävää. Eikä muuton tarvitse tapahtua vierailta planeetoilta. Yleensä riittää että joku muunmaalainen muuttaa suomeen. Ja tavallaan täsmällisempää olisi puhua Suomeenmuuttamisesta. Mutta kukaan ei jaksa, eivätkä maahanmuuttajat pidä "Suomeenmuuttaja"-nimitysestä. Kukapa haluaisi mamun sijaan tulla kutsutuksi suomuksi.
 
Maahanmuuttamiseen liittyy erityisiä ongelmia. Ongelmia jotka on käsiteltävä. Ongelmia jotka on käsiteltävä poliittisin ja eettisin näkökulmin. Asia josta on syytä keskustella syvällisesti ilman [[poliittinen korrektius|poliittisen korrektiuden]] kahleita. Merkittävät maahanmuuttamiseen liittyvät ongelmat voidaan jakaa siihen että maahanmuuttoa kannatetaan ja siihen että sitä vastustetaan. (Ja siinä ne tärkeimmät ongelmaluokitukset sitten olivatkin.)
 
==Maahanmuuton puolustaminen==
[[Tiedosto:Burka copy-thumb.jpg|thumb|Harvalla sovinistisimmalla rasistikävyllä on mitään kaikkia maahanmuuttajia vastaan. Ongelmia tuleekin lähinnä siksi kun lämpimiin eksoottisiin trooppisiin oloihin tottunut tulee kylmään maahamme ja pukeutuu kylmissään [[burqa]]an. Integroituminen on ikävää. Suomalaiset naiset pukeutuvat jo nyt säkkimäisiin asuihin aivan riittävästi.]]
Maahanmuuton kannattajat korostavat usein sitä että ulkomailta tulee suomeen työntekijöitä. Eläkepommi, suurten ikäluokkien aikaansaama ikäjakauman mummoutuminen halutaan estää. Siksi maahan tarvitaan uusia ihmisiä. Tämä on perusteltu ajatus, sillä jokainen ihminen syntyy maahan jossa hän vie jonkun toisen työpaikan tai loisii jonkun toisen varoilla. Mutta silti tästä häviä-tai-häviä kokonaisuudesta kasvaa yhteiskunta.
 
14 355

muokkausta

Navigointivalikko