Ero sivun ”Maailmanvalloitus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 515 merkkiä lisätty ,  19. maaliskuuta 2010 kello 22.51
 
==Habsburgit==
Pienestä [[itävalta]]laiasesta hampurilaisputkasta aloittanut Habsburger<sup>(TM)</sup> laajensi toimintansa ensin Itävaltaan ja lopulta 1278 koko Pyhään Saksalais-Roomalaiseen keisarikuntaan toimitusjohtajansa Rudolf Habsburgin johdolla. Rudolfin jälkeläiset loivat sitten lähes koko Euroopan laajuisen pikaruokaketjun laajentaen toimintaansa Saksan jälkeen ensin Unkariin ja sen jälkeen Espanjaan ja Hollantiin. Kova kilpailu [[Turkki|Otto-Man -kebabketjun]] kanssa johti lukuisiin yritysostoihin ja perheyrityksenä laajentunut ketju laajeni myös [[avioliitto|naimakaupoilla]] vihamielisten nurkanvaltausten ohella.
 
Habsburger<sup>(TM)</sup> joutui monopoliepäilyjen ja kilpailuväärinkäytösepäilyjen kohteeksi 1914, ja neljä vuotta myöhemmin se päätettiin yleiseurooppalaisen antitrustilainsäädännön nojalla paloitella pienemmiksi yksiköiksi. Vanhan liikemiessuvun nykyinen päämies, Otto Habsburg, kuitenkin suunnittelee koko Euroopan pikaruokamarkkinoiden uusjakoa Euroopan Unionin sisällä.
 
'''Johtopäätös''': ''Habsburgit osoittivat, miten vapaa yritteliäisyys ja markkinatalous luovat uutterille yrittäjille ja ahkerille perheyrityksille huikaisevat mahdollisuudet. Ketju joutui epäoikeudenmukaisesti monopoliaseman väärinkäytöksestä syytteeseen, ja paloiteltiin osiin tekaistuin syyttein. [[EU|Mahdollinen jatko-osa]] kuitenkin jättää meidät kaikki jännitykseen: onnistuvatko Habsburgit taas kokoamaan liiketoimintansa uusiksi?
 
'''Raadin arvio: Ihan jees.'''
 
==Japanin imperiumi==
palauttajat
1 575

muokkausta

Navigointivalikko