Timo Soini

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stop hand.png Timo Soini on julistettu idiootiksi, sillä hän on perse ihmiseksi ja vihjeetön kasa tyhjänpäiväistä roskaa,
eikä hänen sanansa ja tekonsa arvolla ole tekemistä niiden asioiden kanssa, joihin ne saattoivat pyrkiä.
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Timo Soini.
Hikiquote notext.png Hikisitaateissa on kokoelma Timo Soinin kuuluisimpia sitaatteja.

”Nämä ovat periaatteeni, ja ellette satu pitämään niistä – minulla on muita periaatteita.”

~Groucho Marx

”Missä Soini, siellä latteus.”

~muinaissuomalainen sananparsi

”Sammakonnaamainen populisti.”

~Ämpäripää

”Iso maha, iso päällikkö.”

~Keskiafrikkalainen sananlasku
Timo Soini vastustaa ryhmäkuria eikä harjoita sitä puolueensa yli.[1] Paitsi jos sillä voidaan estää kansalaisten yhdenvertaisuuden toteutumista siten kuin roomalainen vierasta valtiota johtava vanhus haluaa.[2][3]

Soinictus Loiccarius Jytcytius I (s. Timo Soini, 30. toukokuuta 1962), myös Keittäjä-Kaarina[4], oli vuosina 1995–2017 toimineen ns. Perussuomalaisen puolueen keskipitkäaikainen puheenjohtaja ja paavi sekä puikulan sukuinen jauhoinen perunalajike, jonka tunnistaa punakasta väristä sekä möhköisästä muodosta. Sitä käytetään uuniperunana ja muusiperunana, viimeksi mainittuna varsinkin kesäkuun 2017 puoluekokouksen jäljiltä. Soini tunnetaan perunaksi kovin äänekkäänä ja Keskusta-vihamielisenä. Hän lupaa sinulle kaiken ja lisäksi hauskuuttaa.

Soini oli maan johtava EU-kriittinen poliitikko (silloin kun sattui olemaan). Hän vastustaa valtavia, epädemokraattisia järjestöjä, jotka yrittävät pakottaa ihmiset johonkin tiettyyn ahtaaseen muottiin, tekevät järkeen perustumattomia päätöksiä, pyrkivät kontrolloimaan ihmisten henkilökohtaista elämää ja kuluttavat järjettömästi rahaa oman hermeettisen byrokratiansa pyörittämiseen. Hän on myös harras roomalaiskatolisen kirkon jäsen.

Soinin merkittävimpiä saavutuksia on lahjattoman narkkarin imurointi kansanedustajaksi ampumavälikohtauksia järjestämään, sekä koko puolueensa ja sen vuodesta 1959 polveutuneen perinnön täydellinen menettäminen sekä haaskuu tästä narkkarivalinnasta suoraan joskin n. 15 vuoden viiveellä tapahtuneen halla-aholaisen demokraattisen palatsivallankaappauksen kautta. Soinin historiallinen merkitys on siinä, että hän fasilitoi maalaiskomediaperformanssillaan Suomen historian parlamentaarisesti suurimman äärioikeistopuolueen luomisen omille lysähtäneille raunioilleen.[5]

Jytkyt

Tuli iso jytky.

Timo Soini tekee paljon jytkyjä, useimmiten vaaleissa tai vessassa. Vuonna 2011 Timo Soini teki suuren jytkyn vaaleissa. Timo Soini voittaa usein sekä vaalit että kallupit, kuten hän itse nimitti ison jytkyn tapahduttua. (Soini on foneettisesti rajoittunut.) Soinilla ei tiedettävästi ole muita kuin isoja jytkyjä. "Jytkyjä on monenlaisia. Koosta en ole varma. Vai pitäisikö sanoa koista? Vai miten se pitäisi sanoa? Kokoista? Juhannus-, joulu-, vai pääsiäiskokoista? Ei sellaista kokkoa ole, johon makkaraa kepulainen polttaisi", Timo Soini kertoo itse. Lähde? Toistaiseksi isoimman jytkynsä Soini väänsi vuonna 2017 lipsuttaessaan koko elämäntyönsä Jussi Halla-aholle. Siinä onkin perintö, joka istunee Soinin jälkimaineessa kuin sananlaskun mainitsema jytky navetan seinässä.

Persoona

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Perussuomalainen kansanedustaja Juha Väätäinen sai vuonna 2015 syöpädiagnoosin, josta kertoi Timo Soinille: ”Timo kysyi, miten vaalit. Sanoin, kuulitko mikä minulla on? Sitten Timo sanoi, että menee paikka Helsingistä.”[6] Juhan olisi kyllä pitänyt tajuta, että hän ei ole Timo Soini eikä puolikehittynyt persoonaton kudoskasa jonkun pahan naisen kohdussa, joten miksi Soini välittäisi paskan vertaa, miten hänelle käy?

Ei ole rasisti

Soini ei ole rasisti, eikä edes fasisti. Hän ei voi olla vastuussa siitä, jos hänen perustamassaan ja johtamassaan puolueessa nyt pikkasen heitetään huulta tyyliin "mutakuonot ulos!". Saati siitä, että mokaa homman niin totaalisesti, että jättää koko liikkeen äänivarmistuksiksi mukaan haalimiensa nationalistibottien kynsiin. Mikäli toimittaja erehtyy ikävästi kysymään asiasta, niin jo "Timpalta" löytyy pari hauskaa kansanmiehen heittoa.

Soinismi

Soinin kansansuosio nousee sitä enemmän, mitä pidempään hän on hiljaa. Vieläpä persujen kannatus suorastaan räjähti, kun Soini heti pari hauskaa kaskua Brysselistä iltauutisissa. Mikäli tarvitsee jotain puhua, niin Soini lupaa kaikille kaikkea kivaa! Sulje silmäsi! Kuvittele mitä kaikkea haluaisit! Ja katso! Jo seuraavassa iltauutisessa Soini sen sinulle lupaa. Kiva, kiva! Mitään vastuuta Soini ei tietenkään sanoistaan kanna, mutta kukapa sellaista odottaakaan.

Eurooppa ja naiset

Paavi

Soini on myös sivutoiminen paavi. Naiset takaisin hellan ääreen, abortit pannaan ja huivi päähän. Mutta tämä ei tunnu haittaavan hurmoksessa olevia akkoja. Jo löytyy Soinilta pari hassua kaskua tähänkin ongelmaan! Helppoa, eiks' jeh?!

Euroopan Unioni

Soini on niin Euroopan Unionin vastainen, että hän jopa asettui ehdolle ehdolle Euroopan parlamenttiin.[7] Sitä ennen hän oli vannonut kautta kiven, kannon ja kansallisen itsetunnon, ettei tee niin. Ja mikäli joku toimittaja asian ristiriitaisuudesta hieman ikävästi huomautti, niin eikö Soinilta jo taas löytynyt pari hyvää sutkautusta tähänkin aiheeseen! On se kansanmies!

Soini ilmoitti europarlamentaarikkona haluavansa "ottaa selvää", että onko EU:n touhuissa jotain järkeä (hänen tähänastiset saarnansa aiheesta on siis mitä ilmeisimmin laadittu puhtaasti fiilispohjalta), ja ennen kaikkea tehdä sen suomalaisen kansanedustajan palkkaa muhkeampien korvausten varassa. Euroopan parlamentti on tunnetusti instituutio, jonka pääasiallinen tarkoitus on antaa puolivillaisille protestiäijille mahdollisuus kokeilla EU-vaikuttamisen mielekkyyttä turvallisissa oloissa. Lisäksi Soini kertoi, että jos hänet valitaan, hänestä tulee tynkämeppi seuraavien Suomen eduskuntavaalien myötä, jolloin hän suunnittelee taas palaavansa kotimaan parlamenttiin. Tämä ei kuitenkaan ole periaatteetonta kikkailua, jos röyhkeys riittää siihen, että siitä kertoo reilusti etukäteen. Päin vastoin, sillä voi vaikka pistää ne jauhot sinne eliitin äänitorvitoimittajien suihin.

Timo Soinin kuuluisa harja oli puheenjohtajanuran jälkeen yhä jokseenkin tuhriintumaton. Lopulta seuraajat harjasivat sillä kiitollisina Soinin 20 vuotta kestäneen uran jäteästiaan.

Puoluejohtaja

”Vaaleissa mitaan puolueiden kannatus. Ei sitä kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Tämä on tärkeätä huomata. Vaalien välillä sitä ei mitata. On erilaisia mielipiteitä. Tyhmätkin mielipiteet on saatava esittää. Kaikensortin politiikan alkemia, puidenhalailu ja kiviterapiakommunismi eli niin sanottu NYT-liiteläisyys on kuuluu demokratiaan kuin sika vartaaseen.”

~Timo Soini puolueestaan[8]

Timo Soini oli puheenjohtajana 20 vuotta puolueensa kantava voima, joka onnistui paistattelemaan julkisuudessa ja jämpteilemään itseriittoisena aina siihen saakka, kunnes puolueen sisällä ilmeni erimielisyyttä, kansanryhmien demonisointia, antisemitistisiä hurvelluksia, kulttuurimarxististen salaliittojen paljastamista tai perussuomalaista alkoholiongelmaa. Tällaisten tapausten tullessa esiin Soinilla oli tapana vetäytyä poliittiselle sairaslomalle, mistä häntä ei tavoiteta. Kaikki oli siis hyvin, kunhan vain propellipäät eivät häirinneet Suurta johtajaa. Omasta mielestään Soini olikin puheenjohtajana aina oikeassa, aivan kuin Paavi katolilaisten keskuudessa. Päästessään vihdoin hallitukseen oli Soinilla tapana irtisanoutua puolueensa poliittisesta linjasta, vaikka ilman Tony Halmeen ja Jussi Halla-ahon tuomia ääniä hän tietäisi istuvansa ministeri-Audin takapenkin sijaan Iivisniemen R-kioskilla täyttelemässä TOTO-kuponkeja.

Soinia kehuttiin usein poliittisen pelin mestariksi. Johtamislahjoista on kiistattomana osoituksena hänen viittä vaille virallisesti voidellun seuraajansa, skinipäiseksi jalostetun ihmis-näätähybridi Sampo Terhon totaalinen romahdus puheenjohtajakisassa kesäkuussa 2017. Vain todellinen poliittinen suurmies ja taituri tipauttaa rakentamansa liikkeen avoimesti inhoamansa päävastustajan luisevaan syliin.

Veikko Vennamon perillinen

Kuten oppi-isänsä Veikko Vennamo myös Timo Soini oli puoluejohtajana autoritäärinen opportunisti. Soini on edelleen katkera menettämistään vuosista, jolloin hän Vennamon perässäjuoksijana joutui kiertämään unohdetun kansan hevonkuusessa talosta taloon, nukkumaan puutteenperällä heinien seassa sekä syömään petäjäistä leipää (vaikka söikin aina kaiken ja sai vatsanväänteitä). Mutta Perussuomalaisten noustua oli tullut Timon aika rahastaa ja kostaa, ja unohdettu kansa sai Timon puolesta pysyä unohdettuna. Toki kaikki maalaistollot saisivat jatkossakin äänestää Soinia sekä lämpimikseen taputtaa käsiään turuilla ja toreilla, mutta politiikanteon keskiössä olisi jatkossa vain Soini itse. Jos raamatullisista sutkautuksistaan tunnettu Vennamo olisi nähnyt Soinin poliittisen uran päätöksen sekä vallanahneen loikkauksen, olisi hän loihennut lausumaan: "Timo Soini on punnittu - ja kevyeksi havaittu."

Ulkoministeri

Soini saavutti vuonna 2015 Perussuomalaisen puolueen tavoitteen, Soinin järjestämisen ulkoministeriksi. Ulkoasiainministeriön johdossa Soini jatkoi edeltäjiensä Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan linjalla, jossa perusperiaatteena on, että ulkoministerin ei tule missään nimessä olla ulkoasultaan edustava. Niinpä Soini lyllersi maailman huippukokouksiin silmät rähmästä turvoksissa, otsa ja kolmoisleuat hiestä kiiltäen, poskilla samanlainen sänki kuin Jammu-Sedän pidätyskuvassa ja tukassa kuukauden skalppilaardit, yllään kaksi viikkoa käytetyt erityisrypistetyt rytkyt ja takataskussa pahvilaatikollinen kliseitä 80-luvulta. Habitus on kokonaisuudessaan kuin Tallinnan-laivalle viikoksi unohtuneen peltikattofirman pomolla, jollaisena Soinia maailmalla kohdellaankin. Kun Soini ei kertonut Obamalle olevansa "Timo from Finland", kirjoitteli hän lentomatkoillaan tajunnanvirtablogeja suomea vieraana kielenä opetteleville gibboneille. Hänen arvovaltansa ulkomailla on käsinkosketeltava, mutta harva haluaa liata käsiään niin pahasti.

Loppuelämä

Loppuelämänsä Timo Soini tullee viettämään erakkona irlantilaisessa luostarissa kirjoittaen poliittista muistelmateostaan. Pakko ne Terholle varmiiksi brainstormatut urponvedätyssutkaukset malliin "ei kuntopyörällä Suezin yli mennä" on johonkin käyttää, kun niitä on laatikkokaupalla.

edeltäjä:
Tuomari Erkki
Suomen ulkoiluministeri
20152019
seuraaja:
Pekka Haavisto

Katso myös

Timo Soini Hikinewseissä

Viitteet