Tikka

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tikan pesä.

Tikat ovat lintuja, joilla on hyvin terävä nokka. Niistä aiheutuu usein harmia niiden lentäessä asutuilla alueilla, jolloin ne törmäävät (usein tahallaan) ihmisiin, autoihin ja taloihin. Erityisen hankala on niin kutsuttu kamikaze-tikka, joka lentää ihmisiä päin heti, kun on oppinut lentämään. Osa niistä myös nielaisee dynamiittipötkön tai voitelee nokkansa C-4:llä ennen ensimmäistä (ja hyvin usein myös viimeistä) lentoaan. Al-Qaida käyttää tikkoja terrori-iskuissa, sillä niiden yhteyttä heihin on vaikeaa todistaa. Tikka on julistettu tuhoeläimeksi.

Ulkonäkö[muokkaa]

Tikoilla on pitkä ja ohut metallinharmaa ruumis, jonka päässä on ohut nokka. Niillä on muovimainen pyrstö, jonka väritys voi vaihdella suuresti, mutta yleensä se on punainen. Niillä on kovan ulkokuorensa ansiosta hyvä iskunkestävyys.

Tikkojen siivet ja jalat ovat surkastuneet lähes olemattomiin, mikä lisää niiden aerodynamiikkaa merkittävästi.

Alalajit[muokkaa]

Tikoista on irtautunut myös erityinen darts-alalaji, joita esiintyy pääasiassa Iso-Britanniassa. Dartsit pesivät yleensä hämärissä pubeissa ja ovat aktiivisimmillaan yöaikaan, etenkin kun liikkeellä on paljon humalaisia ihmisiä.

Dartsit ovat tikkoja huomattavasti pienempiä ja hentorakenteisempia mutta voivat taulusta pesästä ohi heitettyinä lennettyään aiheuttaa silti huomattavaa vahinkoa.


Bee.svg Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.