Tiffany Cromwell

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikipedia-logo-v2-en.svg
Buaahhahhahhahhaa! Wikipedian niin kutsutut asiantuntijat eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta kerta kaikkiaan yhtään mitään!


Tiffany Cromwell
Tiffany Cromwell in 2022.jpg

"I can't allow the man to drink beer while training!"
Koko nimi: Tiffany Jane Vesper Kissy Honeychile Cromwell
Syntymäaika: 6. heinäkuuta 1988
Syntymäpaikka: Stirling, South Australia
Uskontokunta: ateismi[1]
Kuolintapa: Hän elää.
Hiusten väri: vaalea
Saavutukset: Useita voittoja eri pyöräilykilpailuissa ja vuoden 2019 maailman tavoitelluimman poikamiehen nappaaminen itselleen.
Miksi mainitaan
Hikipediassa:
Hän on lahjakas pyöräilijä ja melkoinen monilahjakkuus.
Pilkkanimet: Ei tietoa.

Tiffany Jane Vesper Kissy Honeychile "Tiff" Cromwell (s. 6. heinäkuuta 1988 Stirling, South Australia) on australialainen pyöräilijä, gininpanija, hyvän tahdon lähettiläs, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolustaja, muotisuunnittelija, kuvataiteilija, poronhoitaja, Suomen brändilähettiläs, valokuvaaja ja videotaiteilija[1][2][3][4][5][6][7][8]. Hänellä on Tiffany Casen etunimi, Teresa Dracon rämäpäisyys, ja Jeopardy Lanen ulkoinen olemus. Eli, paitsi että hän on lahjakas urheilija ja melkoinen monilahjakkuus, niin hän on myös yksi aikakautemme tosielämän Bond-naisista[9], ja yksi maailman kadehdituimmista naisista ikinä.

Lapsuus[muokkaa]

Kaikkien aikojen paras James Bond, George Lazenby, muutti Cromwellin koko elämän suunnan.

Pikku-Tiffin kerrotaan oppineen nopeammin pyöräilemään kuin kävelemään. Hän oli ollut kaksivuotiaana jo aika luonteva polkimienpyörittäjä, mutta käveleminen alkoi onnistua hyvin hitaasti ja kangerrellen. Jo hyvin pienenä hän puki joka päivä pienen ja punaisen pyöräilykypärän päähänsä ja ajoi talon ympäri aina vain kovemmin. Kerran Cromwellin ollessa nelivuotias, pihan portti oli jäänyt vahingossa auki ja Pikku-Tiff oli pujahtanut pyörineen sen ulkopuolelle. Hän oli ajanut tietä pitkin lujaa eteenpäin niin kauan kuin sitä oli riittänyt. Ensimmäinen apupyörä osui roskakoriin ja pyörähti irti. Sitten alkoi metsäosuus. Toinen apupyörä osui puun juureen ja sekin pyörähti irti. Kas kummaa! Pikku-Tiff oli ihan huomaamattaan oppinut ajamaan kahdella pyörällä alle viisivuotiaana. Lopulta eteen tuli maantie ja Pikku-Tiff joutui pysähtymään sen reunalle. Hän tajusi eksyneensä ja alkoi itkeä.

Samaan aikaan kyseistä maantietä pitkin ajoi hopeanhohtoinen Aston Martin DB5 ja sen ohjaimissa oli hienoon mustaan pukuun pukeutunut harmaantuva herrasmies. Pian hän havaitsi tien laidassa nököttävän pienen itkevän tytön, ja päätti pysähtyä katsomaan, mikä hänellä oli hätänä:

”Huomenta, arvon nuori neiti.”

~Mies

”Hu-huomenta.”

~Tiffany Cromwell

”Nimeni on Lazenby, George Lazenby. Mikä onkaan arvon nuoren neidin nimi?”

~George Lazenby

”Olen Tiffany ja olen eksynyt.”

~Tiffany Cromwell

”Missä mahtanet asua?”

~George Lazenby

”Stirlingissä.”

~Tiffany Cromwell

”Se on täältä noin viiden kilometrin päässä. Voinko saattaa neidin kotiin?”

~George Lazenby
Pikku-Tiff ajoi pyörällä päätiellä vain ja ainoastaan isänsä rautaisessa komennossa.

Pikku-Tiff vastasi myöntävästi ja Lazenbyn nosti pienen polkupyörän takakonttiin. Sitten hän suuntasi autonsa siihen suuntaan, josta uskoi tytön tämän antamien vihjeiden pohjalta saapuneen. Matkalla mies kertoi olevansa lomalla kotiseudullaan ja tekemässä parhaillaan Yhdysvalloissa uutta ja jännittävää elokuvaa nimeltään Eyes of the Beholder (1992). Hän kertoi myös näytelleensä nuorempana James Bondia, ja selitti, että auto, jonka kyydissä he matkustivat, oli täydellinen kopio Puusormessa (1964) debytoineesta ajokista. Pikku-Tiffin silmät loistivat. Hän oli maineikkaan elokuvatähden kyydissä!

Kun he saapuivat Pikku-Tiffin asuinalueelle, niin Lazenbyn tarvitsi vain kysyä kuuluisan Adelaiden Fatboyn, Michael "Mike" Cromwellin[1][10] asuinpaikkaa, niin hän sai vastauksen heti ensimmäiseltä ohikulkijalta. Lazenby sai sai myös kirjoittaa nimikirjoituksensa sitä pyytäneelle vastaajalle. Otettuaan nimikirjoituksen vastaan ja kiitettyään siitä, vastaaja kuitenkin kääntyi ympäri ja huusi isolla äänellä: "Hei, kaikki! Täällä on itse George Lazenby!" Auton viereen kertyi heti satoja metrejä pitkä jono, ja Pikku-Tiff sai pyynnön ottaa esille paksun pinon kortteja hansikaslokerosta ja toimia pitkän tovin korttienojentajana Lazenbyn rustaillessa niihin nimikirjoituksiaan ja ojennellessaan niitä ihmisille.

Myöhään iltapäivällä Pikku-Tiffin kotitalo löytyi liki hetkessä. Pikku-Tiffin vanhemmat kiittivät Lazenbya vuolaasti tämän tuotua heidän tyttärensä turvallisesti takaisin kotiin. Lazenby kirjoitti Pikku-Tiffille vielä nimikirjoituksella varustetun kortin ennen kuin lähti jatkamaan lomamatkaansa. Tapaaminen Lazenbyn kanssa oli muuttanut Pikku-Tiffin elämän lopullisesti:

”Vau! Sitten, kun kasvan isoksi, niin haluan tavata tuollaisen miehen, ...mutta ehkä kuitenkin mieluummin vaaleahiuksisena!”

~Tiffany Cromwell

Seuraavaksi Cromwellien kotitalon porttiin asennettiin järeä munalukko. Sen jälkeen Cromwell kokeili lapsena ja nuorena paljon erilaisia juttuja. Hän harrasti balettia, lenkkeilyä, triathlonia ja koripalloa[1] kehittyen todelliseksi multitalentiksi. Kun Cromwell täytti viisi vuotta, niin hänen vanhempansa ostivat hänelle lahjaksi television, videonauhurin ja kuntopyörän. Hänen huoneensa seinää koristivat kehystettynä Lazenbyn nimmaroima kortti sekä valtava On Her Majesty's Not So Secret Service (1969) -aiheinen James Bond -juliste. Niiden edessä hän polki iltaisin kuntopyöräänsä katsellen samalla uudelleen ja uudelleen sankarinsa George Lazenbyn mahtavia, nyt klassikkoelokuvia. Suurena Lazenbyn fanina hän sai säännöllisesti lahjaksi näitä elokuvia ensin VHS-kasetteina, ja myöhemmin myös DVD-levyinä. Hänen videokasettinsa kuluivat niin paljon, että nyt niitä katseltaessa kuvassa näkyy paksut juovat. Myös muut James Bond -komediat kiinnostivat Cromwellia, mutta hänen mielestään mikään niistä ei voittanut George Lazenbyn tähdittämää On Her Majesty's Not So Secret Servicea – ei mikään!

Ura[muokkaa]

Pyöräilijänä[muokkaa]

Juniorivuodet satulatyttönä – Alku on aina hankalaa... (2002–2009)[muokkaa]

Uuden James Bondin – Daniel Craigin – hiukset miellyttivät Cromwellia, ...mutta ei naama.

Aluksi Cromwell otti pyöräilyn lähinnä pelkästään nautintona. Kun hänelle vuonna 2002 South Australian Sports Instituten kykyjenetsinnässä ehdotettiin pyöräilyn aloittamista ammattimaisesti, niin hänestä se oli ollut aluksi tuskallista ja hän oli ollut ryhmänsä huonoin ajaja[1]. Jokin outo vaisto Cromwellissa sai hänet kuitenkin sisuuntumaan. Pian hän onnistui kehittämään nopeuttaan ja löysi nautinnon lajiin sijoituttuaan kolmanneksi valtion maantiepyöräilyn mestaruussarjassa[1].

Vuosien kuluessa joukkuetta usein vaihtanut Cromwell alkoi voittaa kilpailuja ja hänestä tuli lajinsa huippuatleetti[1]. Rakkaus James Bond -elokuvia kohtaan ei kuitenkaan kadonnut mihinkään. Kolmisen vuotta Pierce Brosnanin eläköitymisen jälkeen Cromwellin kaveri tuli eräänä päivänä kertomaan hänelle suuret uutiset: Eon Productions oli valinnut uudeksi James Bondiksi vaaleahiuksisen miehen! Omista mieltymyksistään kaverilleen jo aiemmin kertonut Cromwell oli siitä hyvin innoissaan ja halusi heti nähdä kuvia tästä uudesta näyttelijästä. Cromwell lähti kaverinsa kanssa lehtikioskille katsomaan uusia aikakauslehtiä kuvitellen samalla mielessään kuinka mahtavan komea tämän miehen täytyikään olla! Mutta todellisuus oli karuakin karumpi: Daniel Craigin kuvat nähtyään Cromwell vakavoitui täysin:

”Hänellä on kyllä upeat hiukset, mutta kasvot... Minusta hän ei näytä lainkaan salaiselta agentilta. Minusta hän näyttää pikemminkin joltakin poliitikolta, ...ikään kuin joltakin... yksinvaltiaalta.”

~Tiffany Cromwell

Seniorivuodet satulanaisena – Maanteiden kuningatar (2010–)[muokkaa]

Monacossa asuessaan Cromwellin[11] elämä muuttui lopullisesti.

Usein joukkuetta vaihtanut Cromwell kotiutui vuonna 2016 Canyon–SRAM-nimiseen joukkueeseen, jossa hän on viihtynyt pitkään[1]. Cromwell on matkustellut paljon ja asunut hyvin erilaisissa paikoissa. Tuleminen parhaaksi on vaatinut itsekkyyttä ja jääräpäisyyttä. Hyvin katkeraa oli silloin, kun Pekingin, Lontoon ja Rion olympiapaikka jäi hilkulleen haaveeksi.[11] Mutta lopulta alkoi tapahtua – ja rytinällä!

Elettiin loppuvuotta 2019, kun eräässä Monacon luksusasunnossa kiilui kaksi silmää kaihtimien ollessa lähes kokonaan kiinni. Kulmakarvat olivat kurtussa ja heikossa valossa erottuivat myös tummanpuhuva parta ja sitä reunustavat julmat, hyvin kulmikkaat kasvonpiirteet. Teräväreunaisten hampaiden välistä kuului epämääräistä sihahtelua ja iso lapio viisti lattialta paksun pinon kirjekuoria ilman halki kohti valkoista ja kaihtimen säleiden luomien varjojen juovittamaa pöytää. Lapion varteen tarttuneen lihaksikkaan ja verisuonisen vasemman käden nimetöntä sormea oli vielä muutamaa viikkoa aikaisemmin koristanut kultainen sormus, mutta nyt siinä ei ollut sormusta lainkaan.

Sitten tuo julmannäköinen mies asetti lapionsa seinän viereen ja alkoi pöydän ääressä vilkuilla kirjeiden kulmista ja takaa niiden lähettäjien osoitteita. Sitten hän nosteli niitä tikapuiden avulla lähes kahden metrin korkuisiin pinorykelmiin, joita oli luotu lattialle nimikilpineen yhteensä kuusi kappaletta: "Pohjois-Amerikka", "Etelä-Amerikka", "Eurooppa", "Afrikka", "Oseania" – ja lopuksi "Aasia", joka oli yli kaksi kertaa suurempi kuin muut pinorykelmät. Miehen povitaskussa ollut luksus-älypuhelin soi ja hyvin nopein liikkein hän vastasi siihen:

”Niin?”

~Herra X

”Terve, James.”

~Soittajan agentti

”Tervepä terve.”

~Herra X

”Kuule, virallinen sähköpostilaatikkosi on jälleen aivan tukossa. Yritämme epätoivoisesti estää palvelimen kaatumisen.”

~Soittajan agentti

”Tehkää parhaanne. Minullakin on pieniä ongelmia. Ulko-oveni edessä on niin paljon kirjeitä, että minun on lapioitava ne pois päästäkseni treenaamaan. Tätä on jatkunut nyt jo yli kolme viikkoa.”

~Herra X

”Onnea matkaan, James! Tee parhaasi. Kuulemiin.”

~Soittajan agentti

”Kuulemiin.”

~Herra X

Lapioituaan ja niputettuaan loputkin saapuneet kirjeet, mies otti käteensä jokaisesta pinorykelmästä yhden kirjekuoren ja istuutui työpöytänsä ääreen. Hän avasi kirjeet kultaisella, timanttiupotuksin koristellulla kuorenavausveitsellään ja hörppäsi kahvia Nuuskamuikkusen kuvalla varustetusta muumimukista. Aloittaessaan ensimmäisen kirjeen lukemisen, mies tuhahti itsekseen:

”Tällä menolla tässä menee ikuisuus! Lewisiä ei voiteta rakkauskirjeitä lukemalla, vaan minun on pian päästävä jo aloittamaan päivän treeni. Voi v***u sentään!”

~Herra X

Luettuaan nämä kuusi rakkauskirjettä ja katsottuaan tarkasti myös niiden sisältämät naisten valokuvat, joutui mies toteamaan itsekseen, että sitä oikeaa ei ollut vieläkään löytynyt. Sitten mies trimmasi partansa, pakkasi treenilaukkunsa ja lähti treenaamaan. Raskaan treenin jälkeen miehen alkoi tehdä mieli alkoholipitoista mallasjuomaa. Hän päätti suunnata seuraavaksi paikalliseen pubiin, jonne oli saapunut myös Tiffany Cromwell[12]. Nainen punastui valtavasti tuntemattoman ja uhkaavalta näyttäneen kylmänviileän miehen saapuessa häntä kohti.

”Nimeni on Bottas, Valtteri Bottas.”

~Herra X

”Mi-minä taas olen Cro-Cromwell, Tiffany Cromwell.”

~Tiffany Cromwell

”Olen kotoisin valtavien jääkenttien ja metsien Suomesta.”

~Valtteri "Surpriseman" Bottas

”Mi-minä taas olen kotoisin ke-kengurumaasta, Australiasta.”

~Tiffany Cromwell
"Off we go!"

Cromwellista ja Bottaksesta tuli aluksi kaverit, ja ensimmäisen yhteisen treenin alettua Cromwell ja Bottas ajoivat rinnakkain Cromwellin puhuessa hermostuksissaan koko ajan saamatta suutaan kiinni ollenkaan. Mies oli ollut hieman huvittunut ja ajatellut mielessään: "Onkohan tämä jokin australialaisjuttu?" Molemmat kuitenkin huomasivat muuttuneet tunteensa nopeasti – ja kuten tavallista, loppu on historiaa![13]

Ystävänpäivänä 2020 tulivat julki odotetut uutiset: Cromwell ja Bottas seurustelivat[14]! Sen jälkeen alkoi tapahtua: Cromwell alkoi kotiutua puolittain Suomeen ja alkoi julkaista sosiaalisessa mediassa positiivisia juttuja Suomesta[6][15]. Lisäksi hän saa yksityistä suomen kielen opetusta Bottakselta.

Välillä se pyöräilykin on aika rankkaa!

Vuonna 2020 Cromwell oli eräässä maantiekilpailussaan suistunut tieltä ja joutunut palaamaan radalle soratieosuutta pitkin. Mahtavat jytinät polkupyörän alla olivat tuoneet uutta virtaa Cromwellille ja hän oli päättänyt seuraavana vuonna alkaa kilpailla myös sorateillä[16]. Hän oli todennut hieman suomalaisittain:

”Maantie on kuuma, mutta soratielläkin tarkenee!”

~Tiffany Cromwell[17]

Cromwell suoritti debyyttinsä olympialaisissa vuonna 2021 Tokiossa. Hänen roolinsa joukkueessa oli ollut toimia tukijana, mutta hän oli silti ollut tyytyväinen suoritukseensa. Lähdön aikoihin hän oli saanut tukea Bottakselta neuvona olla koskaan luovuttamatta, mitä hän myös toteutti. Maalissa häntä oli odottanut australialaislehdistön lisäksi tietenkin myös suomalaislehdistö.[18] Cromwell onnistui kaikesta päätellen leipomaan myös Bottaksesta ammattipyöräilijän, kun tämä debytoi samana vuonna Steamboat Gravel -pyöräilysarjan Koloradon osakilpailussa Yhdysvalloissa[19]. Bottas vieläpä näytti täytenä keltanokkana pyöräilyn mallia ammattilaisille ja sijoittui uransa ensimmäisessä osakilpailussaan huikeasti toiseksi[20]! Kaikesta päätellen Cromwellissa on myös valmentajan vikaa!

Tätä nykyä Cromwell on mahdollista bongata treenaamassa niin Australiassa kuin myös Suomessa. Hänellä on tavallisesti myös kuulokkeet korvillaan, ja treenimusiikkina soi yleensä luonnollisestikin Arcángelin, Dukin ja Bizarrapin kappale "Bottas" (2022).

Rinnakkaiset urapolut[muokkaa]

Muotisuunnittelijana[muokkaa]

Cromwell on opiskellut muotisuunnittelua Technical and Further Education (TAFE) -koulussa Etelä-Australiassa. Vuonna 2008 hän avasi oman Tiffany Jane -mallistonsa, joka keskittyi naisten pyöräilyasuihin.[4] On helppoa arvata, että tulevaisuudessa on mahdollisesti vuorossa miesten ajoasuihin keskittyvä mallisto, Valtteri Tarzan, ja se tullaan esittelemään Afrikan viidakoissa Bottaksen heilautellessa itseään liaanilta toiselle karjuen vihaisia taisteluhuutojaan.

Suomen brändilähettiläänä[muokkaa]

Jo hyvin pian Bottaksen tapaamisen jälkeen Cromwell kertoi Instagramissa nauttineensa suomalaisesta Fazerin suklaasta[15], sanoi Lapin olevan taianomainen paikka[21] ja käytti Suomen lipulla varustettua lippalakkia[22]. Sitten hän päätti tehdä jotakin todella suomalaista ja ryhtyi myös hoitamaan poroja[6].

Poronhoitajana[muokkaa]

Kiilusilmien lisäksi myös sarvipäät viehättävät Cromwellia.

Vuonna 2020 Cromwell puhui "arktisen maan seikkailusta" ja esitteli suomalaista Rosa-lemmikkiporoaan[6]. Cromwellistahan on kuoriutumassa varsinainen Lapin poronainen!

Kuvataiteilijana[muokkaa]

Cromwell on hyvin lahjakas kuvataitelija. Hän on muun muassa piirtänyt Valtteri Bottaksen ajokypärän värityksiä.[5] On mielenkiintoista nähdä, saavatko timantinkovana sanoittajana tunnettu Bottas[23] ja hänen kadonnut veljensä Sam "Space Man" Ryder[24] houkuteltua Cromwellin tulevaisuudessa myös musiikin tekemisen pariin!

Ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolustajana[muokkaa]

Vuonna 2021 Cromwell ja Bottas ilmaisivat käsipannoin tukeaan RIDE-organisaatiolle, joka pyrkii edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia pyöräilymaailmassa[3].

Valokuvaajana[muokkaa]

Valtteri Bottaksen alastonkuvasta on ehditty jo tehdä parodioitakin.

Cromwellin ura valokuvaajana alkoi urkenemaan vuonna 2022, kun hän otti hyvin kuuluisaksi tulleen Valtteri Bottaksen alastonkuvan, jota myytiin myös hyväntekeväisyyden merkeissä. Jopa F1-mestari Lewis Hamilton ylisti Cromwellin kuvaustaitoja väkevin sanoin ja halusi kuvan komistamaan myös omaa asuntoaan![7][25] Hamilton saikin haluamansa, kun Bottas lahjoitti yhden painetuista kuvista myös hänelle[26].

Toki Cromwellin on syytä hankkia mainetta myös vähemmän kyseenalaisten valokuvien ottajana. Jos Cromwell onnistuisi esimerkiksi taltioimaan yhteiskuvaan urheilun historian mahtavimpien naamapensaiden omistajat (Valtteri Bottas, Matt Hamilton ja Robin Yount[27]), niin hän saisi suurta mainetta todellisen suuren historiallisen urheiluvalokuvan ottajana!

Gininpanijana[muokkaa]

Kaikki tietävät Valtteri Bottaksen mieltymyksen kaljatestarin töihin. Vuonna 2022 kuitenkin selvisi, että Bottas on Cromwellin kanssa harrastanut myös ginitestarin töitä[2]. Lopulta pari päätyi suunnittelemaan ja panettamaan omaa giniään. Maailmanvalloitus aloitettiin luonnollisestikin Suomesta ja Saksasta![2]

Videotaiteilijana[muokkaa]

Bottas ja Cromwell ovat tehneet yhdessä upeita videoita. Twitterissä paukkui yli 100 000:n tykkäyksen raja alle viikossa, kun he julkaisivat Donna Summer "She Works Hard for the Money" (1983) -musiikkivideon, jossa Bottas käy kampaajalla vaihtamassa tyyliään ja nauttimassa oluesta[8]. Tummanpuhuvissa viiksissään ja vaaleassa takatukassaan esiintynyt Bottas[8] myös toi vahvasti mieleen nuoren MacGyverin vuonna 1973[28], eikä ihme, sillä varsin monitaitoista Bottastahan on kutsuttu myös Suomen MacGyveriksi. Jos Paramount aikoo joskus tuottaa oikeaoppisen, 1970-luvulle sijoittuvan sarjan nuoresta MacGyverista, niin tässä on heille oikea näyttelijä. Bottaksella on vieläpä Richard Dean Andersonin tapaan juuret ruotsinkielisessä Suomessa[29][30]! Palataksemme vielä videoon, niin siitä huomasi heti, että pelkästään Bottaksessa ei ole elokuvatähden ainesta, vaan myös Cromwell hoiti tyttöystävän roolinsa luonnollisesti ja upeasti tällä hienolla ja hyvin suositulla videolla.

Yksityiselämä[muokkaa]

Cromwell Bottaksesta: "Onpa siinä seksikäs peto!"

Cromwell tiesi jo nelivuotiaasta asti halunneensa itselleen bondmaisen ja viileän miehen. Lopulta hän sai haluamansa, ja on ollut siitä hyvin onnellinen:

”Valtteri on eroottinen koiras!”

~Tiffany Cromwell

Kaikki tietävät, että autourheilija Valtteri Bottas ei ole mikään taskubiljardin pelaaja, vaan mies, jota on sanottu "mahtavaksi[31]" ja luonnehdittu muun muassa "kuninkaaksi[32]", "pukiksi [goat][32]" ja "supertähdeksi[33][34]". Vuoden 2019 valloituksensa ansiosta Cromwell on saanut paitsi vihaisia viestejä "Valtterin varastamisesta" naisilta eri puolilta maailmaa, mutta toisaalta hän on myös saanut paljon kannustavia viestejä ja lukuisat naiset ovat (joskus myös itkien) antaneet hänelle rehellisesti tunnustusta Valtterin sydämen voittamisesta itselleen.

Koska Cromwellilla on yksinoikeus toimia Bottaksen parran ja/tai viiksien silittäjänä, niin hänestä on tullut yksi maailman kadehdituimmista naisista ikinä. Mutta toisaalta, hän on urheilu-uransa, hyväntekeväisyystyönsä ja monilahjakkuutensa myötä myös ehdottomasti yksi maailman viileimmistä naisista ja erinomainen esikuva ja roolimalli lukuisille nuoremmille seuraajilleen, jotka pitävät häntä sankarittarenaan. Cromwell ja Bottas muodostavat valtavilla lahjakkuuksillaan sellaisen superparin, jolta on lupa odottaa tulevaisuudessa todella paljon!

Cromwell tykkää syödä suolaisia mustia karkkeja. Hän nauttii suomalaisissa piilopirteissä lymyilemisestä. Lisäksi hänelle on kehittynyt myös muumiaddiktio. Siinä missä Cromwell fanittaa paljon asioita Suomessa, hän on onnistunut myös saamaan itselleen vankan fanikunnan Suomesta.[11]

Triviaa[muokkaa]

Tilastot[muokkaa]

Olympialaiset[muokkaa]

Vuosi Olympialaiset Joukkue Sijoitus
2021 Tokion olympialaiset Australia 26.

Filmografia[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 Who is Tiffany Cromwell? Interesting facts about the girlfriend of Valtteri Bottas – Wtfoot Viitattu 12.11.2022.
 2. 2,0 2,1 2,2 Valtteri Bottas ja Tiffany Cromwell tekivät intohimostaan bisneksen: ”Mietimme, pitäisikö tehdä oma” – Iltalehti Viitattu 12.11.2022.
 3. 3,0 3,1 Valtteri Bottaksen pieni ele kerää ylistystä maailmalla – ”Vi**u jes” – MTVuutiset.fi Viitattu 5.11.2021.
 4. 4,0 4,1 The Cycling Fashionista – Tiffany Cromwell – Sportette Viitattu 12.11.2022.
 5. 5,0 5,1 Canyon-SRAM’s Tiff Cromwell designs helmet color scheme for F1 driver Valtteri Bottas – VeloNews.com Viitattu 9.12.2022.
 6. 6,0 6,1 6,2 6,3 Tiffany Cromwell sanoo Instagramissa: "Welcome to the family Rosa Because everyone needs a pet reindeer in their life ... don't they? She's going to live the best life in the..." – Instagram Viitattu 29.12.2020.
 7. 7,0 7,1 Valtteri Bottas kertoi somehitiksi nousseen nakukuvansa taustoista – ”Seksi näemmä myy” – The World News Viitattu 28.8.2022.
 8. 8,0 8,1 8,2 Valtteri Bottas – 12.37 ip. · 3. jouluk. 2022 – Twitter Viitattu 7.12.2022.
 9. Käsite Bond-tyttö on kulunut ja elämme jo 2000-lukua. Siksi puhummekin nykyään Bond-naisista.
 10. Mike Cromwell – Twitter Viitattu 13.11.2022.
 11. 11,0 11,1 11,2 Tiffany Cromwell paljasti IS:lle: Näin suhde Valtteri Bottaksen kanssa alkoi – kertoi myös suosikkijuttunsa Suomesta – Ilta-Sanomat Viitattu 13.11.2022.
 12. Valtteri Bottas ja Tiffany Cromwell kertovat, miten tapasivat: "Yhtäkkiä aloimmekin olemaan enemmän kuin kavereita" – MTVuutiset.fi Viitattu 1.2.2023.
 13. Valtteri Bottas kertoo podcastissa, miten tapasi nykyisen puolisonsa: ”Luulin, että tämä on joku australialaisjuttu” – Iltalehti Viitattu 18.4.2022.
 14. No nyt, Valtteri Bottas myöntää somessa: ”Olen onnenpoika” ja antaa suukon Tiffanylle – Mesta.net Viitattu 13.3.2020.
 15. 15,0 15,1 Juuri eronnut Valtteri Bottas lennähti lomalle pyöräilijätähti Tiffanyn kanssa – australialaiskaunotar nautti suomalaisesta herkusta – Ilta-Sanomat Viitattu 14.3.2020.
 16. Vrt. Tiffany Cromwell: How gravel breathes new life into pro racing career – Swiss Cycles Viitattu 13.11.2022.
 17. Mistäköhän hän on tämän keksinyt? – Onkohan hän kuunnellut Pelle Miljoonaa vai lukenut Hikipediaa, vaiko kenties tehnyt näitä molempia?
 18. Valtteri Bottaksen Tiffany-rakas paljastaa, mitä F1-tähti sanoi hänelle olympia­startin jälkeen – ”Olimme tietysti heti yhteydessä” – Ilta-Sanomat Viitattu 13.11.2022.
 19. Valtteri Bottas – 2.10 ap. · 10. elok. 2021 – Twitter Viitattu 11.8.2021.
 20. SBTV GRVL – Results Viitattu 23.9.2021.
 21. Tiffany Cromwell sanoo Instagramissa: "From Australia last week to Finland this week. What a contrast a week can make. . . Smiles, new experiences and alternative training in this magical..." – Instagram Viitattu 14.3.2020.
 22. Kuvat: Valtteri Bottas ja Tiffany Cromwell kuvattiin yhdessä – pyöräilijäkaunotar kannusti formulatähteä Suomen lipulla varustettu lippis päässään – msn viihde Viitattu 14.3.2020.
 23. F1: Valtteri Bottas rakkauslaulun sanoittaja – Uusi Suomi Viitattu 6.2.2019.
 24. Valtteri Bottas – 11.34 ip. · 5. heinäk. 2022 – Twitter Viitattu 7.7.2022.
 25. Lewis Hamilton haluaa Valtteri Bottaksen alastonkuvan komistamaan britin asuntoa – ”Se on yksi parhaista kuvista ikinä” – SuomiF1 Viitattu 9.9.2022.
 26. F1: Valtteri Bottas Gifts Lewis Hamilton a Naked Photo of Himself ahead of Monaco GP – News18 Viitattu 30.5.2022.
 27. Nigel Mansellinkin saaminen mukaan samaan kuvaan olisi myös plussaa!
 28. "Ihmemies MacGyver" Hell Week (TV Episode 1987) – IMDb Viitattu 11.12.2022.
 29. Vrt. Huhu, joka osoittautui todeksi - “MacGyverilla” suomalaiset sukujuuret – Yle Uutiset Viitattu 11.12.2022.
 30. Vrt. Bottas: Sukunimi-info – Tuomas Salste Viitattu 14.12.2017.
 31. Lance Armstrong hehkutti Valtteri Bottaksen pyöräilytaitoja – oluttuopin äärellä jenkkilegenda vasta ällistyikin suomalaisesta – MTVuutiset.fi Viitattu 17.5.2022.
 32. 32,0 32,1 “GOAT Deserves It”: Viral Rap Song With Over a Million Views About Valtteri Bottas Sends Fans Into a Frenzy – EssentiallySports Viitattu 4.12.2022
 33. Formula 1 - F1-uutiset - Claire Williams: Valtteri kasvoi Williamsilla supertähdeksi – MTVuutiset.fi Viitattu 22.6.2020.
 34. Todd Munson – 2.44 ap. · 1. toukok. 2022 – Twitter Viitattu 2.5.2022.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]