Tex Willer

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jossain tuolla seassa ovat Tex Willer ja Kit Carson, mahdollisesti myös Kit Willer ja Tiger Jack.

Tex Willer on ikuisesti noin 45-vuotias cowboy-kyttä, joka kommunikoi pääosin Colteillaan ja nyrkeillään noina Villin Lännen hurjahkoina aikoina. Hänen alkuperäinen nimensä oli Tex Killer ("Tex Tappaja"), mutta hän vaihtoi sen Tex Willeriksi ("Tex Haluaja"), koska totesi kuitenkin vonkaavansa tussua ihan pikkuisen enemmän kuin tappavansa ihmisiä.

Fiktiossa[muokkaa]

Tex Willerin elämästä on tehty Italiassa useita sarjakuvakirjoja, joiden piirtäjiä ovat mm. Giuliano Masturbantonioni, Raffaello Onanioni, Fabio Tissi, Alberto Panettaa, Guido Fellatio, Giancarlo Huoripucci, sekä tietysti venäläinen Svetlana Runkakova.

Texin entourage ja heidän intiaaninimensä[muokkaa]

  • Kit Carson, vanhempi mies, jota intiaanit kutsuvat "Hopeatukaksi" vaaleanharmaasta häpykarvoituksesta johtuen. Kit Carson on maineeltaan kova naistenmies, todennäköisesti intiaanien keskuudessa, koska tarinoissa näkyy naisia aika harvoin.
  • Kit Willer, eli hieman ärsyttävästi myös hänen poikansa nimi on Kit ja kun Texin puhekuplassa esimerkiksi taistelun aikana lukee "Kit!", niin ei aina tiedä kumpaa Kittiä Tex tarkoittaa. Kit Willerillä on myös intiaaninimi, "Pikku Haukka", joka viittaisi Tex Willerin intiaaninimen olevan "Haukka", "Iso-Haukka", "Suurhaukka", "Jättimäinen Haukka" tai "Havukka-ahon Ajattelija", mutta se onkin hieman hämäävästi "Yön Kotka". Texin intiaanimestä tulee mieleen yksinäinen ja hieman pervo tyyppi, sellainen stalkkeri-tirkistelijä, joka kyyläilee ympäriinsä silloin kun muut nukkuvat.
  • Tiger Jack taas on Navajo-intiaani - juoppo, niinkuin intiaanit yleensä nyt ovat, joka seurailee Tex Willeriä ja auttelee häntä silloin kun tutinaltaan kykenee. Hänen intiaanimensä on "Tiger Jack".

Texin antagonistit[muokkaa]

Texillä on vastustajia laidasta laitaan. Heistä löytyy ilkeitä karjaparoneita, kovanyrkkisiä rosvoja ja hyväsydämisiä huoria. Mutta kaikki ne lakoavat maahan tavalla tai toisella.

Paitsi Mefisto! Toi mystinen tyyppi ottelee Texin ja kumppaneiden kanssa useamman kerran, ja aina pakenee oikeuden kouraa, mikäli Texas Rangerien kaltaista operaatiota nyt voi kovin oikeudenmukaisena pitää.

Texin tilanteita[muokkaa]

Koska Tex ja hänen entouragensa eivät juurikaan ole tekemisissä naisten kanssa, heistä on tullut yliherkkiä epäilyksille homoseksuaalisuudesta, joten he suojelevat heteroidentiteettiään pakonomaisesti.

Pidätystilanteessa:

Tex Willer: "Seuraava joka liikahtaakaan, saa päähänsä sellaisen läven, että tuuli vie sahajauhot!"
Kit Carson: "Jep, seuraava joka liikahtaa, niin ammun sellaisen reiän mahaan, että... öö... jos rupeaa satamaan, niin sade huuhtelee siittiöt peräsuolesta! Niin!"
Tex Willer (kuiskaten Kit Carsonille): "Miks vitussa sä noin sanoit? Nyt kaikki luulee taas että me ollaan homoja."

Muina miehinä ratsastellessa-tilanteessa:

Tex Willer Kit Carsonille silmää iskien: "Olemme tunteneet toisemme jo vuosikausia, ukkoseni... Olen sinulle kuin avoin kirja!"
Kit Carson: "Miks vitussa sä noin sanoit? Nyt kaikki luulee taas että me ollaan homoja."