Teksti-TV

Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleistä

Teksti-TV on Ylen suurimpia keksintöjä ikinä. Ajatelkaa nyt: Voit käyttää televisiovastaanotintasi selataksesi ruman näköistä tekstiä! Ylen johtajan mukaan teksti-TV tuleekin vuoteen 2012 mennessä syrjäyttämään Internetin täysin joustavuutensa, helposti lähestyttävän käyttöliittymänsä ja kehittyneen, välittömän interaktiivisen toiminnan mahdollistavan tekniikkansa ansiosta. Lisäksi teksti-TV:hen ei tarvitse erillistä selainta toisin kuin Internettiin.

Sisältö

Koska teksti-TV on ehdottomasti suosituin televisio-ohjelma ikinä, on sen sisältö, kuten jalkapallotulokset ja "Irakissa räjähti pommi" -uutiset, saavuttanut kansan parissa ehdottoman suosion. Edellä mainittujen lisäksi huippusuosittuun ohjelmavalikoimaan kuuluvat mm. Suomen Eduskunta 24/7 -uutispalvelu, Alex Stubbin matkailuruutu ja huippusuosittu draamakomedia Hallituksen viimeisimmät edesottamukset, unohtamatta tietenkin iki-ihanaa Virroilta kotoisin oleva käsipallojoukkue voitti pronssia sarjassaan -draamasarjaa.

Historiaa

  • 1876: Arvi Lind esittää Venäjän keisarille esityksen teksti-TV-verkoston perustamisesta Suomeen.
  • 1924: Teksti-TV-verkkoa aletaan kokeilemaan Helsingin teknillisessä korkeakoulussa.
  • 1934: Teksti-TV otetaan käyttöön. Teksti-TV:n ensimmäisenä maailmassa esittelemä graafinen käyttöliittymä saa huippusuosion, ja pakottaa muut mediantuottajat, kuten Applen, IBM:n ja Microsoftin ottamaan sen käyttöön pysyäkseen markkinoilla.
  • 1958: Teksti-TV syrjäyttää Helsingin Sanomat Suomen luetuimpana tekstimuotoisena mediana.
  • 1989: 89% suomalaisista ilmoittaa teksti-TV:n lempitelevisio-ohjelmakseen Ylen teettämässä tutkimuksessa.
  • 1999: MTV3 ja Nelonen liittyvät STTV:hen (Suomen Teksti-TV-Verkkoon) ja kasvattavat näin suosiotaan.
  • 2008: Yle haastaa Microsoftin oikeuteen teksti-TV:n käyttöliittymän ja ulkoasun kopioinnista suosituksi kohonneessa MS-DOS-käyttöjärjestelmässään. Samana vuonna puolet teksti-TV:n sisällöstä luokiteltiin spamiksi, mikä johtui Ylen johdon mukaan vain teksti-TV:n suunnattomasta suosiosta vaikuttamisen kanavana.
  • 2009: Ensimmäiset teksti-TV-virukset tulevat todennäköisesti ilmestymään.


Aiheesta muualla

Televisio.gif Tässä televisioon liittyvässä artikkelissa on liikaa huonoja ohjelmia.
Auta Hikipediaa vaihtamalla kanavaa ja laajentamalla artikkelia.