Tehdastyöläisiskut

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tehdastyöläisiskut tarkoittavat iskuja, joiden tekijät työaikaan käyvät availemassa tehdashallien ovia ja tätä kautta vapauttamassa tehdastyöntekijöitä. Teko on Suomen lain mukaan laiton, mutta tehdastyöläisiä vapauttavien tahojen mielestä tässä on kyseessä vuosituhantinen "etiikka vastaan byrokratia" -taistelu. He edustavat hyvyyttä, eli etiikkaa ja tehdastilat pahaa imperiumia eli byrokratiaa.

EU -säädösten mukainen häkki koppi. Tuossa toimistotyöläinen sitten viettää elämänsä. Tehdastyöläisillä asiat ovat vielä tätäkin huonommin.

Etenkin Tehdastyöläisten Vapautus Rintama(TVR) on tullut tunnetuksi siitä, että he työaikaan käyvät vapauttamassa tehdastyöläisiä. TVR on organisaationa ja etenkin sen työntekijät, kannattajat ja edustajat ovat pettyneitä siihen tapaan, joilla tehdastyöläisiä tavataan kohdella: Niitä ahdetaan aivan liian pieniin nurkkauksiin ilman leluja. Niiden onneton elämä näkyy TVR:än mielestä erityisesti siitä, kuinka tehdastyöläisillä esiintyy samanlaisena toistuvaa häiriötoimintaa, pakkoliikkeitä. He muistuttavat että etologinen tutkimus on osoittanut, että silloin eläintä etoo, eikä sillä ole yhtään mukavaa vaan stressaavaa. Tehdastyönantajaliitto muistuttaa, että tätä toistuvaa liikettä kutsutaan myös nimellä työ. TVR:än edustajien mielestä tämä ei poista sitä tosiasiaa, että tehtaissa on stressaavaa.

Lisäksi kun tehdastiloissa vierailee, tehdastyöläiset tavallisesti vain pelokkaasti tuijottavat eivätkä edes yritä ottaa kontaktia. Arkoina vain tuijottavat, mikä kertoo omia asioitaan siitä julmuudesta joilla heitä tehtaissa kohdellaan. Koska TVR ei ole suoraan havainnut laittomuuksia, he päättelevät että niitä tapahtuu heti kun he poistuvat tarkkailemasta. Tämä tietysti pakottaa tekemään tarkkailun nimen omaan työaikaan ja ilman lupaa. Epäilyksiä herättää tietysti myös tehdashallien suljettu luonne: Yleensä tehtaat ovat suuria ja niissä on isot asfalttialueet pihalla ja ne ovat täynnä autoja. Tehdastyötä on vaikea mennä seuraamaan. Esimerkiksi rahapajan tehdastyöläisten oloja ei TVR:än mukaan ole päästy riittävän hyvin päästy valvomaan. Aina on joku tehtaan edustaja kontrolloimassa. Tämä kertoo siitä että jotain piilotellaan.

Tehdastyönantajaliitto on sitä mieltä, että tehdastyöläisten toimipisteiden viihtyvyys on jo nyt riittävän hyvä: Tilaan saa kiinnittää esimerkiksi valokuvan. Kahvitauonkin pituus on varttitunti. TVR:stä kaikki nämä ratkaisut ovat riittämättömiä ja sitä paitsi vievät vain keskustelua väärään suuntaan. Aito keskustelunaihe kun pitäisi olla siinä, että tehdastyöläisiä ei saa lainkaan pitää. Tehdastyönantajaliitto on sitä mieltä, että toimistotyö on Suomessa laillinen elinkeino, mutta TVRläisten mielestä tämä vie keskustelua vääriin asioihin, joka on se, että tehdastyöläisiä ei saisi lainkaan pitää.

TVR:n mukaan toimistotila on järjestäytynyttä ja kliinistä ja estää tätä kautta tehdastyöläisten lajinmukaisen käyttäytymisen. Sitäpaitsi toimistotyö on instituutio, ja kyseessä on raha ja bisnes, jotka ovat TVR:stä jo sinällään vaarallisia ja luonnonvastaisia asioita.

Työläistarhat eivät muutu hyvinvointia lisääviksi pelkästään sillä että virallisiin dokumentteihin ja laitoksen seiniin maalataan optimistisia iskulauseita.

Tehdastyönantajaliitto korostaa myös sitä kaaosta ja paniikkia, mikä seuraa tehdastyöläisten vapauttamista. Työttömäksi ajettu tehdastyöläinen ei osaa olla vapaudessa. Sitä paitsi osa niistä hortoilee vapaana ja kurkistelee sitten myöhemmin takaisin tehtaan ikkunoista, kaivaten omaa työpistettä. Vapautetut tehdastyöläinent voivat lisäksi alkaa vaellella baarien läheisyydessä ja haitata paikallista ekosysteemiä juomalla kaikki viinat, tämä johtaa yleensä siihen että paikallinen tuurijuoppokanta kuolee sukupuuttoon. Osa tehdastyöläisistä on vapaaksi päästyään julma peto, joka ei normaalisti kuulu Suomen luontoon, joten niiden vapauttaminen aikaansaa vakavia ongelmia nimenomaan ympäristölle. Tehdastyönantajaliitto muistuttaakin siitä ironiasta, joka syntyy kun TVR levittää kommunismiaan ympäristönsuojelun ja pelastamisen nimissä samalla sitä kuitenkin tuhoten. He muistuttavatkin että on lyhytnäköistä päästää tehdastyöläisiä vapauteen, kun sukupolvien ajan säännöllisessä ruokailussa ja oloissa eläneillä insinööreillä ja ruuvinkiristäjillä ei olekaan tehdasympäristön ulkopuolella vaadittavia selviytymisvaistoja. Kuitenkin he samalla hieman ristiriitaisesti muistuttavat siitä kuinka osa tehdastyöläisistä on tappavia petoja, jotka vapauduttuaan vain tuhoavat ympäristöstään kaiken luovuuden.

TVR muistuttaa siitä, että jos ihmisille tehtäisiin samoja asioita kuin tehtaissa työskenteleville, niin alkaisi ihmisoikeusistunnot välittömästi. He vertaavatkin tehdastyötä keskitysleireihin ja muihin sotarikollisten metkuihin.