Tason mies

Kohteesta Hikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tason mies on mies, joka painii omassa luokassaan. Tason mies erottuu tavallisesta pulliaisesta.


Alalajeja[muokkaa]

Valtiomiestaso[muokkaa]

Presidentti Svinhuvud oli valtiomiestason mies ja paini presidentti -luokassa

Pehr Evind Svinhuvud paini raskaassa valtiomiesluokassa. Tunnetaan myös sumo-luokkana. Siihen on Suomessa yltänyt Ukko-Pekan jälkeen vain rauhanneuvottelijalegenda -tason mies Martti Ahtisaari.

NHL-taso[muokkaa]

Jääkiekkoilija voi edetä NHL-tason mieheksi. Tällöin hän pääsee painimaan jenkkikaukaloihin ja toivoo ettei jäisi farmitason mieheksi, vaan yltäisi NHL-legendat -tason mieheksi. NHL tason miehen tunnustaa parhaiden leukalihaksista, jotka alituinen purukumin jauhaminen on kehittänyt nyrkinkestäväksi.

NHL-legenda[muokkaa]

NHL-legenda -tason miehen, kuten Bobby Orr, Jari Kurri tai Wayne Gretsky, tunnistaa helposti siitä että hän puhuu TV-haastattelussa rauhallisesti, eikä iske nyrkillä kanssapelaajaa silmään TV-kameroiden läsnäollessa.

Alan mies -taso[muokkaa]

Kansan parista erottuu joitakin tason miehiä, joista tunnetuin ja arvostetuin lienee Alan mies -tason mies, lyhemmin ilmaistuna alan mies. Hän on TVH:n konsulttina toimiva maantieojien kaltevuussuhteiden ja kosteuspitoisuuden analysoinnin erikoismies. Toisin kuin hätäinen analyysi, voi erityistarkka oja-skannaus alan miehen suorittamana kestää pikkutunneilta seuraavaan iltapäivään. Alan miehistä tunnetuimmat ovat Arska, Reiska ja Pate.

Alikersantti-taso[muokkaa]

Alikersantti-tason mies on pelätty virkamies Suomen miehien synnytyslaitoksella. Takanapäin hänet tunnetaan hellittelynimellä alikessun retkale.


Miehiä

Fiktiossa
Teräsmies - Kivimies - Megamies - Ihmemies - Lepakkomies - Hämähäkkimies - Vesimies - Scatman

"Elämässä"
Ammattimies - Esimies - Äidin uusi mies - Palomies - Setämies - Virkamies - Pieni vihreä mies - Aviomies - Tason mies - Hupparimies - Risumies