Tapani Kansa

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Tapani Kansasta.
Stop hand.png Tapani Kansa on julistettu idiootiksi, sillä hän ei ole osallistunut julkiseen elämään,
kuten vapaan kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu.
Tapani Kansa osasi ottaa yleisöltään jo uransa varhaisvaiheessa.
Tapani Kansan harrastuksiin kuului myös jossakin vaiheessa valtakunnansovittelu

Arvioitaessa Tapani ”Minä” Kansaa, vuonna 1949 syntynyttä viihdetaiteilijaa ja epävirallista ralliautoilijaa, herää toistuvasti hämmentäviä kysymyksiä. Kuinka esimerkiksi ihmisen katse voi niin estottomasti paljastaa hänen miellyttävän sosiaalisen luonteensa? Tapani Kansa onkin kiistaton psykologisen tutkimuksen kohde ja lähdeaineistoa hänen edesottamuksistaan on riittävästi tarjolla. Tapani Kansa ei peittele ominaisuuksiaan, vaan oman ehdottoman erinomaisuuden toistuva vaaliminen ja arvostuksen hankkiminen yhdistyvät hänessä vertaansa vailla olevalla tavalla. Tämän tietää myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, joka jatkuvasti käyttää Tapania poliittisessa retoriikassaan sanoin "Kyllä Kansa tietää". Kansa on vääntänyt seikkailujensa jälkeen fraasin muotoon "Tapani kansa tietää."

Menestyksen alkeet[muokkaa]

Tapani Kansan ulkoilmakonsertissa on parhaimmillaan useita artistia fanaattisesti palvovia kuuntelijoita.

Äidin pikku homo oli nuoren Tapani Kansan ensimmäinen jymymenestys Suomessa. Sitä myytiin pitkästi yli kymmenen kappaletta ja se soi jopa radiossakin. Kappaleen taiteellinen arvo katsottiin Musiikki-Fazerilla niin merkittäväksi, että Tapani Kansalle myönnettiin 50 vuoden keskeytymätön taiteilija-apuraha. Apurahan Kansalle maksaa Kansaneläkelaitos.

Paitsi viihdetaiteilijana, Kansa muistetaan erityisesti myös esiintymisestään Anna-Kaisa Hermusen keskusteluohjelman vakiovieraana. Myönteisen yleisöpalautteen vuoksi vuoden 2009 loppupuolelle Kansa ja Hermunen suunnittelevat yhteistä Euroopan kiertuettaan, teemana täysmaito ja neitsytöljy.

Kiireinen mies[muokkaa]

[1]Tapani Kansa on kiireinen mies, sellainen joka lähtee keikalle 10 minuuttia myöhässä ja paikalle saapuessaan onkin 2 tuntia etuajassa. Yleisesti hänen tiedetään ajavan esiintymispaikalle mieluiten öiseen aikaan, koska muuta liikennettä on silloin vähemmän, eikä Tapani Kansa suvaitse samanaikaisesti muita tielläliikkujia. Tämän hän osoittaa nopeudellaan, joka on kulloinkin riippuvainen suoraan siitä, kuinka nopeasti vuorossa oleva auto kulkee. Tapani Kansa on pyrkinyt omistamaan aina sellaisen auton, joka on vähintään kaksi kertaa nopeampi kuin nopein poliisiauto. Poliisien järjestämät tiesulut ovat aikaansaaneet sen, että Kansan on nyt mietittävä nopeuden lisäksi myös penkkaohitusten turvallisuutta. Autotehtaat tekevät jatkuvasti Tapani Kansan kanssa yhteistyötä, koska hänellä on äärimmäisen arvokasta tietoa siitä, kuinka piikkimattotiesulku voidaan ohittaa turvallisesti, tai ainakin omaa itseään vahingoittamatta. Nykyään liikkuvapoliisi on taannut turvallisuuden saattamalla Kansan keikkapaikalle.

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
Tapani Kansan yliajamia sakkolihoja on aika ajoin kaupiteltu huutokaupoissa?

Mukava mies[muokkaa]

Tapani Kansa saattaa toisinaan esiintyä myös peitenimellä Rokkivaari Hotanen.

Tapani Kansa on reiluuden perikuva. Hänestä pitävät kaikki orkesterin jäsenet ikään, sukupuoleen ja ihonväriin katsomatta. Rento ja vapautunut tunnelma suorastaan sädehtii aina silloin, kun Kultaniityt kajahtavat ilmoille. Ellei yleisö ymmärrä taputtaa esityksen jälkeen, Tapani aivan oikeutetusti närkästyy sellaisesta. Kostoksi hän saattaa vaikkapa ravintolan pöydässä paiskata vesilasin rikki läheiseen seinään ja huudahtaa: "Tämähän maistuu ihan paskalta!". Toisinaan Tapsa saattaa myös pyyhkiä satunnaisia vastaantulijoita turpiin, elleivät nämä osoita vilpitöntä arvostusta ja nöyryyttä suuren taiteilijan edessä.

Etelä-Amerikan valloitus[muokkaa]

Tapani ”Minä” Kansa keksi jossakin vaiheessa argentiinalaisen tangogurun Carlos Gardel'n olleen joskus olemassa. Tästä suunnattomasti innostuneena Tapani ryhtyi käännättämään Ahti Taposella Gardel'n tekstejä suomeksi sellaisenaan. Seurauksena syntyi suurin odotuksin albumi Naiset, jotka minulle antoi. Levy osoittautui kuitenkin taloudelliseksi haaksirikoksi, ja Tapani Kansa antoi tulosvaroituksen. Orkesterinsa jäseniä hän pyyhki varoiksi turpiin, ettei vastaava enää koskaan pääsisi toistumaan. Argentiinassa Tapani Kansan edesottamukset ovat aiheuttaneet näyttäviä mielenilmauksia Suomen Kansaa vastaan. Epäonnistuttuaan musiikillisesti Etelä-Amerikan valloituksessa Tapani päätti osallistua suomalaisen selluloosatehtaan rakennushankkeeseen Uruguayssa, mutta joen vastarannalla päivystävät argentiinalaiset ovat haistaneet asiassa palaneen käryä ja järjestävät tuon tuostakin mielenilmauksia sellutehdasta ja Tapani Kansaa vastaan.

Moukkamainen yleisö ärsyttää taiteilijaa[muokkaa]

Tapani Kansa on tehnyt eri yhteyksissä selväksi, ettei hän siedä moukkamaista yleisöä. Niinpä hänen esiintymisensä nykyisin rajoittuvatkin autioihin auditorioihin ja tyhjille saleille. Tämä ei kuitenkaan haittaa Tapani Kansaa, koska hän pitää itsestään ja haluaa esiintyä erityisesti itselleen. Laivayhtiö Viking Line on tukenut Kansan päätöstä asettamalla tälle porttikiellon aluksilleen, mikä osoittaa että varustamo suhtautuu asiaan tosissaan.

Katso myös[muokkaa]