Talvi

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Talvi on se aika vuodesta kun maa peittyy valkeaan paskaan vaippaan ja on niin vitun kylmä että kaljakin jäätyy pulloihin. Talvella intiaanit ja Muumit kaivautuvat koloihinsa. Kiinalaiset tärisevät bambumajoissaan. Suomalaiset taas... No, vetävät pitkät kalsarit jalkaan ja juovat enemmän. Nykyään talvea ei enää ole, paitsi maapallon niillä alueilla joita sanotaan "navoiksi". Sen on epäilty johtuvan kasvihuoneilmiöstä, joten kiitoskortit kadonneesta pakkasesta voikin lähettää outoon putiikkiin jossain päin Suomea.

Suomalaisia harrastuksia talvella[muokkaa]

Hiihto: Ominaista tälle lajille ovat jaloissa olevat laudat, joita sanotaan suksiksi. Kädessä ovat kepit (jotkut kutsuvat sauvoiksi) joilla lykitään itseä eteenpäin. Hiihto on erittäin miehekäs laji. Sitä harrastetaan kireissä trikoissa ja rumissa pipoissa. Hiihtoa harrastavat keski-ikäiset miehenköriläät sekä alle 20-vuotiat miehet.

Nykyhiihto, eli Laskettelu: Hiihdon nykyaikainen muoto. Eroaa normaali-hiihdosta siten, että laskettelussa noustaan korkealle mäelle ja lasketaan alas. Ja tämä kaikki maksaa ihan vitusti. Joissakin mäissä on myös "hissejä" jotka vetävät laskettelijat ylös. Laskettelu on näin ollen erittäin liikunnallinen harrastus.

Mäenlasku: Mäenlasku on nimensä mukaisesti mäenlaskua. Yleensä mäkeä lasketaan pulkalla. Joillakin tosi pr0 mäenlaskijoilla saatta olla jopa Stiga. Mäenlaskuun ei varsinaisesti tarvita talvea, mutta se tekee mäenlaskuvälineen selästä tippumisesta miellyttävämpää.

Mitä talvella voi tehdä[muokkaa]

Talvella voi räiskiä homoja (ja miksei muitakin) lumipalloilla. Lumipalloihin kannattaa laittaa liraus vettä ja odottaa pari minuuttia että ne jäätyvät. Näin lumipallosta tulee helvetin kova ja sillä voi hyvällä tuurilla saada kohteen vintin pimeäksi. Lumipallot kannattaa myös tehdä nyrkin kokoisiksi. Talvella on myös helppo varastaa kaupoista, koska paksujen vatteiden alta ei huomaa jos sinne on sattumalta sujahtanut esimerkiksi piparkakkutaikinaa tai vaikkapa muutama pipo.

Snow.svg Artikkeli on tynkä kuin tontun pippeli pakastimessa.
Laajentamalla artikkelia saat Hikipedian lämpötilan nousemaan.