Tallinna

Hikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tallinna sijaitsee ylhäällä
Suomalaisia matkailijoita rentoutumassa.

Tallinna (viroksi: Tallinn, ennen tanskalaisvalloitusta: Kalevinlinn, "Kalevan linna", thaiksi: ทาลลินน์, muinais-venäjäksi: Kolyvan) on Suomen eteläisin kunta. Se sijaitsee Suomenlahden rannalla. Tallinnassa myydään pääasiassa viinaa. Läheisyytensä vuoksi kaupunki houkuttelee myös suomalaisia kulttuurimatkailijoita.

Historia[muokkaa]

Tallinnalla on pitkä historia. Suomalaisille sillä ei ole oikeastaan väliä, sillä Kaubamajassa pullo pontikkaa maksaa kaksi euroa vähemmän. Juomalla heti viisi säästät siis kymmenen euroa!

Turismi[muokkaa]

Suomenlahden toiselta puolelta tulevat matkailijat nauttivat Tallinnassa paikallisten varauksetonta ihailua. Suomenlahden toiselta puolelta tulevat matkailijat ovat saaneet erityiskiitosta raittiudestaan, kulttuurimerkkien arvostamisesta, kunnioittavasta käyttäytymisestä paikallisia kohtaan sekä erinomaisesti suomenkielen taidosta. Viimeksi mainittua kannattaa käyttää aina automaattisesti, sillä jokainen virolainen ymmärtää täysin suomenkieltä hieman samaan tapaan kuin jokainen suomalainen ymmärtää täysin saamenkieltä.

Tallinnassa on suosittua käydä lääkitsemässä itseään, kaupungissa onkin reseptitehdas nimeltään Subutex-Karvonen, josta saa ilopillerit niin viihteeseen kuin vaivaankin kotiinviemisiksi tai paikan päällä popsittaviksi. Fyysiset tarpeet hoidellaan paikoissa, joiden nimi on ilusalong, näitä on ympäri kaupunkia. Tallinnahan on tunnetusti myös Suomen suurin baari.

Liikkuminen[muokkaa]

Tallinnassa kannattaa liikkua jalan. Jos jalat eivät kanna niin sitten kannattaa ottaa taksi. Taksi tietää myös mistä saa naista aamuyöstä. Yöllä on erityisen suositeltavaa kulkea ulkona, mieluiten hilpeällä mielellä ja lompakko takataskussa, jolloin pääsee tutustumaan lähemmin myös venäjänkielisiin nuoriin miehiin, jota päivisin näkee harmittavan vähän.

Kannattaa vierailla yöaikaan pienessä sievässä erityisesti Koplin ja Lasnamäen alueilla. Alueilla kannattaa kailottaa suureen ääneen yöaikaan että ollaan perkele Suomesta.

Takaisin Suomeen[muokkaa]

Takaisin Suomeen kannattaa mennä laivalla. Uimalla ei kannata mennä. Mikäli hukkasit passin ja rahat, niin sitten joudut kiertämään kotimatkan Tallinnan Suomen konsulaatin kautta. Tähän luonnolliseti hukkautuu hyvää viinanjuontiaikaa, joten emme suosittele sitä.